Parmesaanikukkakaalikastiketta ja kesäkurpitsapastaa
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Viime viikolla sateisena päivänä kokkailin illallista villisti mielikuvitusta ja jääkaapin raaka-aineita käyttäen, ja sattumalta syntyi annos parmesaanikukkakaalikastiketta ja kesäkurpitsapastaa. Tämä ruoka meni heittämällä suosikkiruokieni joukkoon. Ihanan helppo ja täyteläinen kasvisruoka on kaiken muun hyvän lisäksi oikea terveysruoka.
Kotimainen kukkakaali sisältää paljon tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Blogista löytyy postaus lukuisista kukkakaalin terveyshyödyistä. Sen runsas sulfaanipitoisuus muuten myös suojaa ihoa tehokkaasti auringon UV-säteilyn vaikutuksilta eli toimii kuin sisäisenä aurinkosuojana.
Parmesaanikukkakaalikastikkeen kermainen ja täyteläinen koostumus tulee ranskankermasta. Pehmeisiin makuihin kukkakaalin ja ranskankerman kanssa on turha säästellä parmesaania. Sopivan vahva ja suolainen juusto kruunaa kastikkeen.
Annos toimii varmasti todella hyvin myös perinteisemmän pastan kanssa. Itse teen usein pastakastikkeiden lisukkeeksi valkosipulissa ja oliiviöljyssä paistettuja kesäkurpitsasuikaleita – helppoa ja herkullista, ja tietysti terveellistäkin. Kesäkurpitsa auttaa elimistöä poistamaan kuona-aineita tehokkaasti, erityisesti sen kalium-pitoisuus on korkea, ja hiilihydraatteja se ei sisällä lähes ollenkaan (n. 3,3 g/100 g).
Helppoa ja herkullista vegeä
Kukkakaali itsessään on erinomainen iproteiininkin lähde. Lisään usein kasvisruokiini HÄRKIS® Rouheseosta maun, koostumuksen, proteiinin ja kuitujen vuoksi. Parmesaanikukkakaalikastikkeeseen jauhoin 2 dl Rouheseosta tehosekoittimessa tasaiseksi jauhoksi ja sekoitin muiden aineiden joukkoon. Rouheseos saostaa kastiketta hieman paksummaksi ja sen proteiinipitoisuus on 46%. Se on älyttömän helppokäyttöinen erilaisissa ruoissa.
Kermainen parmesani-kukkakaalikastike kesäkurpitsapastalla
Ainekset (6 annosta)
- Kermainen parmesani-kukkakaalikastike
- 1,5
- Kukkakaalia
- 1,5 dl
- Ranskankermaa
- 150 g
- Parmesania
- 2 dl
- HÄRKIS® Rouheseosta
- Suolaa ja pippuria
- Kesäkurpitsapasta
- 3
- Kesäkurpitsaa
- 2
- Valkosipulinkynttä
- 3 rkl
- Oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
- Annoksen päälle
- Tuoretta oreganoa
- Saksanpähkinöitä
- Parmesania raasteena
Tee näin:
Kermainen parmesaani-kukkakaalikastike
- Irrota kukkakaaleista lehdet ja huuhtele.
- Keitä n. 15 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä.
- Jauha HÄRKIS® Rouheseos tehosekottimessa jauhoksi.
- Raasta parmesaani.
- Sekoita tehosekoittimessa keitetyt kukkakaalit, parmesaani, HÄRKIS® Rouheseos sekä ranskankerma keskenään tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kesäkurpitsapasta
- Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa pastan mallisiksi suikaleiksi. Tässä voi käyttää Julienne-leikkuria tai siivuttaa kesäkurpitsat ensin juustohöylällä ja leikata siivuista kapeita suikaleita veitsellä.
- Hienonna valkosipulinkynnet.
- Paista kesäkurpitsasuikaleita ja valkosipulia oliiviöljyssä pannulla n. 15 minuuttia.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
Kokoa annokseen sopivasti kesäkurpitsapastaa sekä kermaista parmesaani-kukkakaalikastiketta. Raasta päälle hiukan parmesaania ja silppua tuoretta oreganoa.
Hei! Herkullisen näköinen ketsuppi ohje! Jäin pohtimaan, että täytyykö olla juuri tuota chili punaviinietikkaa vai kävisiköhän omenaviinietikka ja chilimauste?