Vege one-pan eli pannu täynnä paahdettuja kasviksia ja Härkis pyöryköitä

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food / Härkis

Vege one-pan eli pannu täynnä paahdettuja kasviksia

One-panit eli yhden uunipellin ruoat ovat kansainvälistä tämän hetken ruokatrendiä. Kotimaisista kasviksista voi koota ihania, värikkäitä, vaihtelevia ja maukkaita one-paneja. Tässä pilkoin pannulle porkkanoita, punajuuria ja parsa- ja kukkakaalia ja hieroin niihin maukkaan öljyisen kastikkeen. Kun olin haudutellut niitä 20 minuuttia, lisäsin sekaan vielä paketillisen Härkis original pyöryköitä puolikkaina. Nehän ovat valmiita sellaisenaankin eli kaipaavat vain nopean lämmityksen.

Tiesitkö muuten, että Härkis pyöryköitä voi pakastaa? Härkis on täyttävämpää kuin esim. jauheliha jo muutamasta pyörykästä tulee täyteen – eli ei muuta kuin ylimääräiset pakkaseen, sillä Härkis kestää tutkitustikin pakastamisen säilyttäen hyvän maun ja rakenteen. Tällaiseen one-paniin pakastetut Härkis-pyörykät voi hyvin leikata kohmeisina ja lisätä pannulle vasta loppuvaiheessa, jolloin ne sulavat ja lämpenevät tasaisesti muiden aineiden kyspyessä loppuun uunissa.

Kotimaisista härkäpavuista tehdyt Härkis pyörykät ovat proteiinirikkaita ja sopivat siksikin rikastuttamaan kasvispannun ravintoarvoja. Niihin sopii myös hyvin erilaiset jogurttikastikkeet. Tässä reseptissä syntyi vuohejuutokastike, joka löytää hyvän makuparin myös paahdetuista punajuurista.

Muita Verson härkäpaputuotteista tekemiämme reseptejä pääset selailemaan täällä. 

Vege one-pan eli pannu täynnä paahdettuja kasviksia ja Härkis pyöryköitä

2 isoa porkkanaa

2 punajuurta

1 kukkakaali

1 parsakaali

2 pakettia Härkis pyöryköitä

Öljykastike:

1 dl oliiviöljyä

1d balsamicoa

1 sitruunan mehu

1 rkl Agave-siirappia

suolaa, pippuria

Vuohenjuustokastike

1 tanko vuhenjuustoa

0,5 dl kermaa

iso kourallinen tuoretta minttua

pippuria

2 rkl Agave-sirappia

  1. Pilko kukka- ja parsakaali puolikkaan kukinnon kokoisiksi paloiksi.
  2. Pilko myös kukkakaalin lehdet.
  3. Kuori ja pilko porkkana tikuiksi ja punajuuri ohuiksi siivuiksi.
  4. Laita kaikki kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Sekoita öljykastikkeen aineet keskenään.
  6. Kaada kastike tasaisesti kasviksille.
  7. Laitaa 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi.
  8. Leikkaa puoliksi Härkis pyörykät. Jos käytät pakastettuja, leikkaa kohmeiset pyörykät.
  9. Laita takaisin uuniin 5 minuutiksi.
  10. Lopuksi ota uunista ja leikkaa reilusti tuoretta basilikaa ja timjamia pinnalle.
  11. Kuumenna kermtilkka kattilan pohjalla ja palastele siihen vuohenjuusto.
  12. Sekoita muut aineet kastikkeeseen ja tarjoa vuohenjuustokastike kasvisten kanssa.

 

 

treeni-ja-ravinto gluteeniton reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *