Maukas Texmex-salaatti kasvisversiona (myös gluteeniton)
Tästä ei Texmex-salaatti oikein voi enää helpommaksi (tai paremmaksi) muuttua. Härkistä saa nykyään myös Meksikon mauissa. Härkis Texmex on käyttövalmista ihan sellaisenaan ja hyvää kylmänäkin. Tähän salaattiin sen voi toki halutessaan nopeasti myös lämmittää, mutta meillä salaatti syötiin huoneenlämpöisenä.
Sitä riitti seuraavaksi päiväksi evääksikin ja maut olivat vain parantuneet yön yli maustuttuaan.
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
Härkis on härkäpavuista valmistettu runsasproteiininen herkku, joka on nykyään myös täysin gluteeniton. Härkis näyttää oikeastaan jauhelihalta ja sopii hyvin moneen ruokavalioon. Gluteenittomassa ruokavaliossa kannattaa tarkistaa, että myös annoksessa käytettävät nachot (maissilastut) ovat gluteenittomia. Lisää härkäpapureseptejäni löydät täältä.
Maukas Texmex-salaatti kasvisversiona
4-6:lle
1 pieni kurkku
250 g kirsikkatomaatteja
2 paprikaa
1 ruukkusalaatti
1 punasipuli
nachoja
2 pkt Texmex-Härkistä
- Paloittele kurkku, tomaatit, paprikat ja salaatti.
- Kuori ja pilko sipulit.
- Lado kaikki aineet ja Härkikset sellaisenaan suurelle vadille.
- Koristele nachoilla.
Kastikkeet:
Guacamole
4 kypsää avokadoa
2 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
suolaa, pippuria, sitruunan mehua ja chiliä
- Pilko tomaatit pieniksi.
- Kuori ja silppua valkosipuli.
- Kuori ja muussaa avokadot.
- Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi ja mausta.
Salsakastike:
Sekoita keskenään purkillinen salsaa (n. 300 g) ja purkillinen kermaviiliä (200 g)
Hei,
Näyttää ihanan helpolle ja herkulliselle. Mitä tuolla takana kuvassa olevat juustoleivät tai siltä näyttävät ovat? Niitäkin voisi kokeilla. Kiitos kivoista ja nopeista resepteistä.
Hei Lila,
Kiitos kommentistasi, kiva kuulla, että pidät blogin resepteistä. Taustalla näkyvät ovat minipizzoja, nekin terveellisiä versioita. Ajattelinkin juuri tehdä niistä oman reseptipostauksensa, eli sellainen on myös tulossa ensi viikolla blogiin.