Mansikka-halloumi salaatti avokadolla
Helmikuussa himoitsen yleensä uunipatoja ja mausteisia lämpimiä ruokia. Nyt on jostain syystä toisin. Ehkä siksi, että sain osani vatsataudista ja siitä jäi päälle se fiilis, miten hyvä olo tulee kevyistä ja raikkaista ruoista. Toisaalta ainahan olen pitänyt niistä – ja nyt ei ole niin kylmäkään, että sen takia himoitsisi vain kuumia ruokia. Jos olet myös salaattien rakastaja, niin paljon erilaisia kylmiä ja lämpimiä, mausteisia ja raikkaita salaatti-inspiraatioita löydät täältä.
Tätä herkkua tein kesällä grilliruoan kanssa. Yhtä ihanaa se oli nyt talvella sellaisenaan lounaaksi. Vaihdoin kesäversiosta paahdetut pinjansiemenet auringonkukansiemeniksi. Molemmat toimivat hyvin.
Mansikka-halloumi salaatti avokadolla
neljälle
salaattia
basilikan lehtiä
400 g tuoreita mansikoita
3 avokadoa
200 g halloumia
1 dl auringonkukansiemeniä
oliiviöljyä
balsamicoa
- leikkaa halloumit ohuiksi siivuiksi
- paiste ne oliiviöljyssä molemmilta puolilta kauniin ruskeapintaisiksi
- asettele salaattia revittyinä suupaloina astian pohjalle
- asettele päälle basilikan lehtiä
- kuori ja pilko avokadot
- pese ja pilko mansikat
- asettele halloumisiivut, hedelmät ja marjat salaatille
- ripottele päälle siemeniä
- kaada kastikkeeksi oliiviöljyä ja balsamicoa