Kvinoasalaatti bataatilla ja kesäkurpitsalla
Kvinoasalaatti bataatilla ja kesäkurpitsalla toimii hyvin sellaisenaan lounassalaattina tai päivällisellä lisukkeena.
Tänään kaipasin kevyttä, simppeliä ja vähän erilaista lounassalaattia. Sellainen syntyi helposti kypsennetystä bataatista, kesäkurpitsasta, herneistä ja yrttimaustetusta kvinoasta. Se on hyvää juuri näinkin, mutta toimii hyvin myös esim. valkosipulisen tzatzikin.
Kvinoa on todella riittoisaa ja sitä jää usein yli ruokailusta. Helppo tapa hyödyntää se seuraavana päivänä on sekoittaa se tähän tapaan erilaisten kasvisten kanssa salaatiksi.
Kvinoasalaatti bataatilla ja kesäkurpitsalla
oliiiviöljyä
2 bataattia
suolaa, cayennepippuria, paprikajauhetta
1 kesäkurpitsa
200 g pakasteherneitä
2 dl kvinoaa
1 luomu kasvisliemikuutio
vettä
sitruuna
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan, lisää keitinveteen kasvisliemikuutio.
- anna kvinoan jäähtyä.
- Ota pakasteherneet sulamaan.
- Pese kesäkurpitsa ja leikkaa siivuiksi
- Laita palat talouspaperin päälle ja ripottele suolaa päälle ja jätä ”hikoilemaan”
- Pese bataatit hyvin juuriharjalla
- Leikkaa ne siivuiksi ja paista pannulla öljyssä ja mausta
- Kun kesäkurpitsasiivut ovat ”hionneet”, pyyhi neste pois.
- Leikkaa siivut pienemmiksi suupaloiksi.
- Paista öljyssä ja mausta.
- Sekoita jäähdytetty kvinoa, sulaneet pakasteherneet ja jäähdytetyt bataatti- ja kesäkurpitsapalat keskenään.
- Sekoita joukkoon sitruunan mehu.
- Maista ja mausta lisää tarpeen mukaan.
- Tarjoa sellaisenaan, muiden salaattien kanssa tai lisukkeena.