Kokonainen kukkakaali on kaunis herkku
Kukkakaaleja on nykyään saatavilla vaikka minkälaisia – ja värisiä. On hauskaa käyttää uudenlaisia kukkakaaleja kokonaisina, jolloin niiden muodot ja värit tulevat oikeuksiinsa.
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
Kokonainen kukkakaali on oikea katseenvangitsija pöydässä. Pienikokoisista kukkakaaleista voi tehdä vaikka jokaiselle oman hauskan annoksen ja koristella sen yrteillä ja värikkäillä kasviksilla.
Kukkakaalin kypsyys kannattaa kokeilla. Se on parhaimmillaan helposti leikattavana ja pehmeänä, ei kuitenkaan ylikypsänä.
Kukkakaali on terveellinen ja kevyt ruoka. Useimmiten sitä nautitaan lisukkeena, mutta härkäpapurouheseoksella kuorrutettuna annos on myös proteiinirikas kokonainen ateria.
Kokonainen kukkakaali
Lisukkeeksi tai pääruoaksi 2-4:lle
1 kukkakaali
1 dl Verson Härkäpapurouheseosta
100 g parmesaania
1,5 dl kermaa
puolikkaan sitruunan mehu
reilusti yrttejä (esim. rosmariinia ja timjamia)
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Voitele kokonainen kukkakaali oliiviöljyllä ja laita uuniin 45 minuutiksi.
- Sekoita Härkäpapurouheseos tehosekoittimella jauhoksi. Ei välttämättä täysin hienoksi.
- Raasta parmesaani.
- Sekoita kerma, parmesaani, jauhettu härkäpapurouheseos, sitruunanmehu sekä yrtit.
- Ota kukkakaali uunista ja kaada kuorrute sen päälle. Laita takaisin uuniin 15-20 minuutiksi.
Täältä löydät monipuolisesti lisää reseptejä Härkiksestä ja muista kotimaisista Verson härkäpaputuotteista.