Mausteinen paahdettu Koftapyörykkäsalaatti

Mausteinen paahdettu Koftapyörykkäsalaatti

Oletko jo löytänyt ihanasti intialaisittain maustetut gluteenittomat, soijattomat ja vegaaniset uutuuspyörykät?

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Olen suuri intialaisen ruoan ystävä. Sen ihanan mausteiset maut tekevät ruokahetkestä aina nautinnon. Olen myös opiskellut Ayurveda-ruokavalion kokkauspuolta ja siihen liittyvää kokonaisvaltaista terveysoppia – Ayurveda on maailman vanhin luonnonlääketiede, jossa intialaismausteilla on suuri merkitys.

Olin siis enemmän kuin innostunut, kun kuulin Härkis-perheen uutuustulokkaasta, Härkis Kofta Pyöryköistä. Eikö olekin nerokasta? Lämmitystä vaille valmis pyörykkä, joka sopii lähes kaikkiin ruokavalioihin ja -aatteisiin: laktoositon, soijaton, vegaaninen, proteiinirikas, kotimaisista härkäpavuista ekologisin keinoin valmistettu pyörykkä… ja mikä tärkeintä: maku on ihana kimara etnisiä ja sopivan tulisia mausteita, mikä sopii todella hyvin Härkiksen pehmeän miellyttävään suutuntumaan.

Eli olkaapas hyvät, tässä blogin ihka ensimmäinen Härkis Kofta Pyörykkä  -resepti! Siitä syntyi värikäs, lämmin salaatti, jossa tuoreet ja paahdetut kasvikset kohtaavat ihania intialaismakuja pyöryköiden lisäksi jogurttikastikkeessa.

Mausteinen paahdettu Koftapyörykkäsalaatti

baby-pinaattia pohjalle

myskikurpitsa

parsa (tai broccolini)

2 punasipulia

2 avokadoa

korianteria

seesaminsiemeniä

pyöryköitä

Jogurttikastike:

2 dl maustamatonta jogurttia

1 tl kuminaa

2 tk tikkamasala-mausteseosta

1 tl chilijauhetta

  1. Halkaise myskikurpitsa, kuori se, poista siitä siemene ja leikkaa kuutioiksi
  2. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi
  3. Palastele broccolini
  4. Levitä uunivuoalle leivinpaperi ja oliiviöljyä
  5. Levitä sille kurpitsa, punasipulit ja parsa
  6. Paahda 220 asteisessa uunissa 15 minuuttia
  7. Pirskottele välillä lisää öljyä ja sekoita
  8. Nosta Härkis Kofta Pyörykät pellille mukaan lämpenemään pariksi viimeiseksi minuutiksi.
  9. Sekoita jogurttikastike
  10. Levitä suureen salaattiastiaan tai tarjottimelle tuoretta baby-pinaattia
  11. Levitä päälle paahdetut vihannekset ja Härkis Kofta pyörykät
  12. Kuori ja palastele avokado
  13. Asettele pinnalle avokadopalat ja jogurttikastike sekä tuoretta korianteria

Jos olet innostunut selaamaan lisää ruokainspiksiä terveellisistä kotimaisista härkäpavuista ideoimiini resepteihin, löydät niitä lisää täältä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *