Kevään suosikit: 10 herkullisinta salaattia

Kevään suosikit: 10 herkullisinta salaattia

Tämä on juuri se aika vuodesta, kun tekee taas erityisen paljon mieli raikkaita salaatteja. Salaattienhan ei tosiaan tarvitse olla tylsiä, ihan päinvastoin! Ne käyvät oikeastaan joka tilanteeseen. Värikkäistä salaateista saa energiaa, lämpimistä täyttävyyttä, juhlavat salaatit sopivat vaikka juhlapäivän menun alkuun jne.

Tässä 10 suosikkisalaattia ja linkit niiden resepteihin.


Fetasalaattia sienipekoninyyteillä
Moni perinteinen kesän grilliruoka sopii yhtä hyvin kotikeittiöön uunissa kypsennettäväksi. Hyvä esimerkki on sienipekoninyytit, joiden sisään sujautetaan pala pehmeää juustoa ja ympärille kääräistään pekoni. Ne kypsyvät parhaiten 225 astessa grilliteholla muutamassa minuutissa, kannattaa tarkkailla, etteivät ne pääse palamaan. Liian pienellä lämmöllä pekoni ei kuitenkaan kypsy rapsakaksi.


Salaattikulho parmankinkulla ja avokadolla
Alkupalat melkeinpä mihin tahansa juhlintaan syntyvät helposti muutamasta tuoreesta ainesosasta. Pienellä poorukalla yhdessä tehdessä näitä syntyy ihan hetkessä isompikin määrä, kun mitään kypsyttämistä tai odotteluvaiheita ei ole, kuten monissa suolaisissa juhlatarjottavissa.


Kanasalaattia granaattiomenalla
Ruokaisa salaatti on parhailmmillaan maukasta ja täyttävää ja sen voi nauttia keleistä riippuen kylmänä tai lämpimänä. Plussaa on aina maukas kastike ja salaatin kaunis esillepano. Granaattiomenan upean tummanpunainen väri on muutakin kuin punaista hehkua annoksessa. Se kertoo poikkeuksellisen korkeasta antioksidanttipitoisuudesta.


Ruokaisa salaatti guacamolella ja härkäpavuilla
Ruokaisaan salaattiin sopii erinomaisesti avokadotahna sekä proteiinirikkaat luomulaatuiset esikypsennetyt härkäpavut. Ne on helppo lisätä salaattiin kuin salaattiin. Härkäpavut vain huuhdellaan ja käytetään ihan sellaisinaan. Helpoimmillaan kotimaiset ekologisesti tuotetut härkäpavut tuovat hyviä ravintoaineita vaikka lisättynä tomaatti- ja kurkkusalaattiin.


Tomaatti-mozzarella-salaattia Italialaisittain
Yksinkertainen tomaatti-mozzarella-salaatti basilikalla on aina hyvä idea välipalaksi tai lisukkeeksi.


Lämmin salaatti pekonilla ja pähkinöillä
Tässä herkullisessa annoksessa ei ole mitään liikaa, eikä liian vähän. Makeat herneenpalot, kypsät luumutomaatit ja raikas kevätsipuli saavat kiinnostavuutta ripauksesta chiliä sekä hyvästä sormisuolasta.


Vuohenjuustosalaatti mansikoilla ja vesimelonilla
Auringonpaiste saa minut välittömästi salaattituulelle. Silloin himoitsen lautaselleni tuoretta, värikästä, raikasta ja herkullista ruokaa. Sellaista kesää kohti -fiilistä. Pidän yleensäkin salaateista ja tuoreista herkuista, mutta tähän salaattiin halusin yhdistää minusta ne kaikkein parhaat, suosikkihedelmäni ja -marjani.


Herkkusalaatti vuohenjuustolla ja parmankinkulla
Italialaiset ruokavibat ovat taas nostaneet päätään keittiössäni. Ihana yhdistelmä on parmankinkku, joka lämmitetään yhdessä vuohenjuuston kanssa, makeutetaan tipalla hunajaa ja kehystetään lautaselle salaatilla ja yrttikastikkeella.


Kanapestosalaatti
Ystävä oli tehnyt kauniin kattaukseen ja tarjosi meille raikasta pestokanasalaattia fetalla ja oliiveilla, tuoreilla yrteillä ym lisukkeilla. Itsekin olen oikeastaan jo aikoja sitten luopunut vierastarjoiluissa useimmiten sellaisista herkuista, joita en muutenkaan syö. Hyvänolon ruoka on minusta myös toisten huomioimista parhaimmillaan.


Höyryävän lämmin salaatti kylmiin talvipäiviin
Viileinä päivinä salaatti on edelleen yhtä hyvä lounasvaihtoehto. Senhän voi yhtä hyvin myös lämmittää. Vihanneksia ei ole lämpimässä salaatissa tarkoitus varsinaisesti kypsentää löysiksi, vaan oikeastaan vain käyttää ne pannulla niin, että ne lämpenevät, mikä myös syventää niiden makua.

treeni-ja-ravinto reseptit ruokavaliot
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *