Kanataskut ja porkkanaranskalaiset – terveelliset pikaruokaherkut
Reilu ”pikaruoka” voi hyvin olla terveellistä ja herkullista. Tätä kokkailin iltapalaksi, kun halusin tehdä rentoa ja täyttävää syötävää sellaisena iltana, jolloin kaikki tipahtelivat vähän eri aikaan kotiin. Porkkanaranskalaiset ja kanataskut maistuvat yhtä hyvin kuumina kuin jäähtyneinä ja ne voi tietty pikaisesti myös lämmittää uudelleen.
Kanataskut ja porkkanaranskalaiset
Kanatasuja teen aina 1-2 jokaiselle. Porkkanaranuja kannattaa tehdä reilusti, vaikka koko jättipussillinen porkkanoita kerrallaan. Ainakin meillä ne häviävät aina nopeasti.
Lisää vinkkejämme pikkupurtaviksi tai illanistujaisiin löydät täältä.
Broilerin rintapalat
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
1 -2 kananrintaa / henkilö
siivu tuoremozzarellaa jokaiseen kanataskuun
aurinkokuivattuja tomaatteja
tuoretta basilikaa
- Leikkaa kanoihin terävällä veitsellä viilto taskuksi
- Paista kanoja pannulla molemmin puolin n. 5 min.
- Laita jokaisen kanataskun sisälle mozzarellasiivu, pala aurinkokuivattua tomaattia ja muutama lehti tuoretta basilikaa silppuna
- Laita kanatasukn uunipellille leivinpaperin päälle 160 asteeseen 20-30 minuutiksi
Porkkanaranskalaiset
1 kg porkkanoita
parmesaanisuolaa, pippuria, cajunia
oliiviöljyä
- Leikkaa porkkanat tikuiksi ja levittele ne uunipellille
- Levitä niihin käsin reilusti oliiviöljyä
- Mausta porkkanatikut ja sekoittele niitä niin että mausteet leviävät tasaisesti
- Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia riippuen paksuudesta