Kanaa ja mozzarellasalaattia kukkakaaliriisillä
Ihailen italialaista keittiötä siinä, että muutamalla perusmaulla syntyy loputtomasti herkullisia uusia ruokia ja makuyhdistelmiä. Ne myös sopivat toisiinsa ja erilaisiin annoksiin. Melkein riittää, kun italialaisessa ruoassa on sitruunaa, tomaattia, valkosipulia, juustoja (parmesaani, basilika, vuohenjuusto), tomaattia, yrttejä (basilika, rosmariini, timjami)… ja lopputulos on takuulla hyvä. Alkuun pari siivua parmankinkkua ja hyviä oliiveja ja loppuun tuoreita hedelmiä. Todellakin, simppeliä ja aina hyvää.
Tämä ruoka on syntynyt keittiössäni kuin itsestään, eikä varsinaisesti ole mikään italialainen (tai muukaan) klassikko, mutta se muistuttaa Välimeren makuja, tuoksuukin niille ja sisältää monia Italian peruskeittiön aineita. Ja sama tässäkin; helppoa, nopeaa ja ei voi mennä pieleen.
Kanaa ja mozzarellasalaattia kukkakaaliriisillä
noin kolmelle
1 kukkakaali (kts. kukkakaaliriisin muut aineet alta)
3 kanan rintafilettä
n. 3 dl luonnonjogurttia (tai turkkilaista)
tuoretta rosmariinia ja basilikaa
tomaattia
2 mozzarellaa
1 sitruuna
suolaa, pippuria
- Tee pohjalle kukkakaaliriisiä (ohje alla).
- Paloittele kanan rintafileet ja kypsennä ne pannulla.
- Kun kukkakaaliriisi ja kanat ovat valmiit, kannattaa annos koota aika nopeasti, koska se sisältää luonnonjogurttia, joka on ruoassa parhaimmillaan vain pikaisesti kuumennettuna:
- Lisää kanapalat kukkakaaliriisiin.
- Sekoita joukkoon muutama lusikallinen luonnonjogurttia, niin että rakenteesta tulee kermamainen (ei liian löysä).
- Purista joukkoon sitruunan mehu.
- Lisää sekaan reilusti tuoretta rosmariinia.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Asettele päälle tuoretta mozzarellaa, tomaattia, avokadon paloja ja reilusti basilikaa.
- Pirskottele pinnalle oliiviöljyä ja mausta vielä suolalla ja pippurilla.
Kukkakaaliriisi
oliiviöljyä
1 kukkakaali
1 sipuli
1 dl vettä
pippuria, suolaa
- Hienonna kukkakaali yeiskoneen silppurissa tai sauvasekoittimen leikkurilla.
- Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pannulla.
- Lisää kukkakaalisilppu ja paista käännellen muutama minuutti, lisää oliiviöljyä.