Japanilainen Miso-keitto suomalaisesta Härkiksestä

Japanilainen Miso-keitto suomalaisesta Härkiksestä

Härkis on ollut paljon uutisissa tänä vuonna, siitä kirjoitin jo vähän aiemmin täällä. Vuoden alussa saimme lukea uutisista, että suomalaisesta härkäpavusta valmistetut Härkis-tuotteet tulevat myyntiin Japanissa juuri näihin aikoihin yli 400 kaupassa.

Paikallinen kumppani on suuri japanilainen miso-valmistaja, Hikari Miso on paikallinen perheyritys, jolle ympäristöystävällisyys ja luonnonmukaisuus ovat tärkeitä arvoja. Täältä voi muuten käydä kurkkaamassa, miten hauskan näköisissä rasioisssa Härkis Finlandin Japanin valloitus alkaa.

Tästä innostuneena päätimme kehitellä Härkiksestä suomalais-japanilaisen miso-keittoreseptin. Se syntyy muutamasta raaka-aineesta nopeasti ja on hyvä alkuruoka tai ihanan lämmittävä kevyt lounasannos. Härkis sopii erinomaisesti maustettavaksi ja tässäkin keitossa chili ja inkivääri tekevät pehmeästä Härkiksestä ihanan lämmittävää itämaista herkkua.

Japanilainen Miso-keitto suomalaisesta Härkiksestä

1,5 l vettä

4 rkl miso-tahnaa

1 chili

Reilu pala inkivääriä

2 porkkanaa

200 g herkkusieniä (tai siitakesieniä)

200 g HÄRKIS® Originalia

4 lehtikaalin lehteä

2 silputtua kevätsipulia

  1. Pilko herkkusienet siivuiksi, kuori ja suikaloi porkkanat, pilko chili ja raasta inkivääri.
  2. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon herkkusienet, porkkanat, chili ja inkivääri.
  3. Keitä 10 minuuttia ja sekoita joukkoon miso-tahna ja Härkis.
  4. Lisää joukkoon vielä lehtikaalit ja kevätsipuli.
  5. Tarjoile miso-keitto kuumana.
treeni-ja-ravinto kasvisruoka reseptit ravintoaineet
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *