Herkullinen alkuruoka parmankinkusta ja vuohenjuustosta
Tässä uusi variaatio yhdestä suosikkiresepteistäni, joka sopii yhtä hyvin juhlapäivän kuin tavallisen viikonlopunkin ruokailun aloittajaksi. Raaka-aineita löytyy helposti ja valmistuskin on nopeaa.
Yleensäkään parmankinkun ja vuohenjuuston yhdistelmällä ei voi minusta muuta kuin onnistua. Tässä niihin on vielä yhdistetty raikas yrttikastike sekä makean hunajan ja granolan yhdistelmä. Verso Härkäpapugranola Karpalo sisältää kuivattuja karpaloita, jotka tuovat oman kivan twistinsä vuohenjuustoon.
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
Sopiva annos alkuruoaksi on pari vuohenjuustikiekkoa henkilöä kohden. Lisäämällä vielä pari lisää, saa annoksesta hyvän kokoisen pääruokasalaatin.
Herkullinen alkuruoka parmankinkusta ja vuohenjuustosta
Rucolaa
Tomaattia
Hunajamelonia
Vuohenjuustokiekkoja pötköstä (2-3/ henkilö)
Parmankinkkusiivuja (1-2 / vuohenjuustokiekko)
Yrttikastikkeeseen:
Ruukku basilikaa
1/2 ruukkua timjamia
1/2 ruukkua ruohosipulia
Oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
Vuohenjuustokiekkojen pinnalle:
Hunajaa
Verso Härkäpapugranola Karpaloa
- Silppua tehosekoittimessa yrttikastiketta varten basilika, timjami ja ruohosipuli.
- Lisää tehosekoittimeen oliiviöljyä, kunnes kastikkeesta tulee sopivan notkeaa.
- Mausta sitruunanmehulla ja sekoita vielä kevyesti.
- Asettele rucolat salaattipedeiksi lautasille.
- Kiepsauta parmankinkkusuikaleet vuohenjuustokiekkojen ympärille.
- Asettele kiekot leivinpaperin päälle ja lämmitä uunissa n. 5 min. 200 asteessa tai grillivastuksen alla (vahdi, etteivät juustot sula liikaa).
- Nostele lämpimät kiekot salaattipedeille.
- Lurauta jokaisen päälle hieman hunajaa.
- Ripottele hunajan päälle karpalogranolaa.
- Kaada annosten päälle reilusti yrttikastiketta.
- Tarjoile heti.
Paljon lisää reseptejä Verson kotimaisista härkäpaputuotteista löydät täältä.