Inspirations
Inspirations

Chilinen kookoskanakeitto on ihana lämmittäjä ja flunssan karkottaja

Chilinen kookoskanakeitto

Ilmojen kylmennyttyä kaipaan keittiössä extra-lämpöä. Ehkä tietämäni kaikkein eniten ämpöä tuottava ruoka on chilinen kookoskanakeitto. Se on samalla ihanan lempeä ja mausteisen tulinen.

Paitsi ihanan lämmittäväksi makunautinnoksi, voi keiton kiehauttaa myös terveyden ylläpitäjäksi ja flunssan loitontajaksi. Amerikassa kanakeittoa pidetään parhaana flunssantaltuttajaruokana. Tässä reseptissä vastustuskykyä  nostetaan myös valkosipulin, inkiväärin ja chilin antioksidanteilla.

P.S. Muistatko flunssantappaja-smoothien? Myös se sisältää paljon tehokkaita terveyttä ylläpitäviä ravintoaineita, resepti löytyy täältä.

Chilinen kookoskanakeitto

500 g broilerin rintaa

suolaa, pippuria

oliiviöljyä paistamiseen ja liemeen

2 tl kurkumaa

500 g tomaattimurskaa

2 dl kookosmaitoa

5-6 dl vettä

1 tuore chili

pieni pala tuoretta inkivääriä

1 rkl hunajaa

2 valkosipulin kynttä

1 parsakaali

200 g pakastettuja babyporkkanoita

200 g pakastettuja papuja

kourallinen tuoretta korianteria

  1. Pilko kana ja kyspytä se öljyssä
  2. Mausta suolala ja pippurilla.
  3. Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri terävällä veitsellä ja kuullota ne kattilassa öljyssä.
  4. Lisää kypsät kanapalat sekaan kattilaan.
  5. Kaada päälle tomaattimurksa ja kookosmaito.
  6. Paloittele parsakaali ja lisää sekaan.
  7. Lisää vettä ja hauduta kannen alla n. 10 min.
  8. Lisää pavut ja babyporkkanat ja anna kiehahtaa.
  9. Lisää 2 rkl oliiviöljyä, 1 rkl hunjajaa ja sekoita.
  10. Maista. Voit lisätä hunaja, jos maku on liian tulinen.
  11. Silppua pinnalle tuoretta korianteria.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.