Chilinen kookoskanakeitto on ihana lämmittäjä ja flunssan karkottaja
Ilmojen kylmennyttyä kaipaan keittiössä extra-lämpöä. Ehkä tietämäni kaikkein eniten ämpöä tuottava ruoka on chilinen kookoskanakeitto. Se on samalla ihanan lempeä ja mausteisen tulinen.
Paitsi ihanan lämmittäväksi makunautinnoksi, voi keiton kiehauttaa myös terveyden ylläpitäjäksi ja flunssan loitontajaksi. Amerikassa kanakeittoa pidetään parhaana flunssantaltuttajaruokana. Tässä reseptissä vastustuskykyä nostetaan myös valkosipulin, inkiväärin ja chilin antioksidanteilla.
P.S. Muistatko flunssantappaja-smoothien? Myös se sisältää paljon tehokkaita terveyttä ylläpitäviä ravintoaineita, resepti löytyy täältä.
Chilinen kookoskanakeitto
500 g broilerin rintaa
suolaa, pippuria
oliiviöljyä paistamiseen ja liemeen
2 tl kurkumaa
500 g tomaattimurskaa
2 dl kookosmaitoa
5-6 dl vettä
1 tuore chili
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 rkl hunajaa
2 valkosipulin kynttä
1 parsakaali
200 g pakastettuja babyporkkanoita
200 g pakastettuja papuja
kourallinen tuoretta korianteria
- Pilko kana ja kyspytä se öljyssä
- Mausta suolala ja pippurilla.
- Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri terävällä veitsellä ja kuullota ne kattilassa öljyssä.
- Lisää kypsät kanapalat sekaan kattilaan.
- Kaada päälle tomaattimurksa ja kookosmaito.
- Paloittele parsakaali ja lisää sekaan.
- Lisää vettä ja hauduta kannen alla n. 10 min.
- Lisää pavut ja babyporkkanat ja anna kiehahtaa.
- Lisää 2 rkl oliiviöljyä, 1 rkl hunjajaa ja sekoita.
- Maista. Voit lisätä hunajaa, jos maku on liian tulinen.
- Silppua pinnalle tuoretta korianteria.