Aamupala-pizza Chorizolla ja Gorgonzolalla

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Aamupala-pizza chorizolla ja Gorgonzolalla

gorgonzola

Myöhäisten aamujen herkkuaamiainen

Kaipaatko ideaa myöhäiselle superherkulliselle ja täyttävälle aamupalalle vapaapäivisi aamuihin? Esimerkiksi pizza ihanilla Italian mauilla? Tämä aika extempore -resepti, aamupala-pizza, osoittautui todella herkulliseksi. Käytännössä “pizzapohjana” toimii munakas, johon on lisätty HÄRKIS® Rouheseosta ja kukkakaalia tuomaan kuohkeutta, makua ja rakennetta. Tämän pizzan rakenne ei tietenkään ole samanlainen, kuin perinteisen pizzan, eli esimerkiksi käsin syömistä ei kannata kokeilla. Suussa se on ihanan maukasta, pehmeää ja kuohkeaa.

rucola

orange juice

Pizzat – ja niiden variaatiot – ovat siitä ihania ruokia, että täytteiksi voi valita melkein mitä tahansa. Itse en edes osaa nimetä lempparitäytteitäni. Nämä italialaiset klassikkomaut ovat kuitenkin aina toimivia. Eihän Gorgonzola, pistaasipesto, Chorizo ja valkosipuli vain voi pettää. Tämä nousi tämän hetken suosikkiaamupalojeni joukkoon kertaheitolla!

Ihanaa viikonloppua teille kaikille <3

pizza

*Yhteystyössä Verso Food

Aamupala-pizza

2 tosi isoa annosta tai 4 normaalia

“Pizzapohja”:

4 kananmunaa

puolikas kukkakaali

1 dl HÄRKIS® Rouheseosta

Täytteet

(näitä voit soveltaa oman maun mukaan, mutta tämä setti ainakin oli super-herkullinen):

Gorgonzolaa tai muuta sinihomejuustoa

chorizoa

valkosipulia maun mukaan (itse käytin neljä kynttä)

kourallinen rucolaa

tomaatti

Pistaasipesto

50 g kuorettomia pistaaseja

30 g parmesaania raastettuna

reilu kourallinen basilikaa

2 tl oliiviöljyä ja puolikkaan sitruunan mehu

  1. Jauha kukkakaali ja Härkis Rouheseos tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita kunnolla.
  2. Lorauta pannulle reilusti oliiviöljyä. Kaada “taikina” lämpimälle pannulle.
  3. Paista sopivalla lämmöllä. Meidän hella on kuumimillaan ysillä ja paistoin vitosella.
  4. Pilko valkosipuli pieneksi ja levittele pizzan päälle kypsymään.
  5. Valmista pesto sekoittamalla sen ainekset kunnolla tehosekoittimessa.
  6. Levitä pesto tasaisesti pizzalle.
  7. Siivuta tomaatit ohuiksi ja asettele ne pizzalle.
  8. Lisää chorizo-siivut ja gorgonzola.
  9. Levittele vielä lämpimälle pizzalle tuoretta rucolaa.
treeni-ja-ravinto proteiini gluteeniton reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *