Falafelsalaatti ja tuoresalsa – helpot reseptit molempiin
Minulla on selvästi falafelkausi meneillään. Voisin syödä falafelia kaikkialla. Mieluiten ehkä juuri näin, tuoreen salaatin ja lämpimien kasvisten kanssa.
Falafelit ovat monikäyttöisiä ja proteiinirikkaita herkkupaloja ja sopivat brunssipöytään, iltapalaksi tai lisukkeiden kanssa illalliselle. Lisukkeeksi sopii hyvin mausteinen tuoresalsa.
Falafelit on helppo pyöräyttää itsekin. Nopeinta on käyttää valmiiksi kypsennettyjä kikherneitä, kuten tässä ohjeessa.
Falafelsalaatti ja tuoresalsa
Itse tehdyt falafelit
n. 20 kpl
1 sipuli
400 g kikherneitä (valmiita)
¾ dl mantelijauhetta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
chilijauhetta
mustapippuria
Paistamiseen:
oliiviöljyä
- Hienonna sipuli ja kuullota sitä pannulla öljytilkassa.
- Valuta kikherneet.
- Hienonna kaikki aineet tasaiseksi yleiskoneen silppurissa.
- Muotoile tangoiksi ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Kypsennä öljyssä.
Tuoresalsa
6 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
2 punasipulia
2 sipulin vartta tai pesiljaa
1 sitruunan mehu
1 tuore punainen chili
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
- Kuori puna- ja valkosipuli.
- Leikkaa pieniksi kaikki kasvikset.
- Sekoita ainekset reilusti käsin, että saat öljyn ja mausteet kaikkialle.
- Anna maustua hetki ennen tarjoilua.