5 keinoa pitää aivot virkeänä keväällä

5 keinoa pitää aivot virkeänä keväällävalmisIMG_5373

Monelta suunnalta on tullut tällä viikolla viestiä, että porukkaa on sairaana, väsyneenä, kiireisenä, tai tylsistyneenäkin ja …no, ehkä loman tarpeessa. Loman tarve koskee varmasti myös yo-kirjoituksissa puurtavia piskelijoita je kevään kokeisiin valmistautuvia.

Juuri tähän aikaan valon lisääntyessä monella pukkaa päälle kevätväsymystä. Luonto heräilee (tai ainakin sen tällä valolla pitäisi pian heräillä) ja valo lisää energiaa, mutta itse ei meinaa aina pysyä perässä.

Nyt ei ole kuitenkaan varsinainen loma-aika, mutta pienemmilläkin keinoilla saadaan aivoja ja mieltä virkeämmäksi ja vireystila kohdilleen. Oman psyyken kestävyyttä voi treenata sisällyttämällä tarkoituksella aivoille hydöyllisiä valintoja elämäntapaansa.

Usein fiiliskin on aika yleinen ilmiö. Siihen vaikuttaa niin moni tekijä ja se tarttuu ihmiseltä toiselle. Hoitamalla omaa jaksavuutta, auttaa myös ympärillä eläviä ihmisiä jaksamaan paremmin.

valmisIMG_5989valmisIMG_5371

5 keinoa pitää aivot virkeänä keväällä

1. Opi jotain uutta joka päivä. Voi kuulostaa jo kliseeltä, mutta niin totta. Uusia asioita oppimalla aistit ja aivot saavat uusia kokemuksia, ihan fyysisestikin rakentavat uusia polkuja, koko olemus virkistyy ja energia lisääntyy.

2. Astu ulos mukavuusalueeltasi. Liian usein asioita suoritetaan kuin itsestään, kun ne ovat liian tuttuja.  Uudet kokemukset virkistävät. Ei haittaa vaikka uusi ympäristö tai seura vähän jännittäisi tai uusi treeni ei tuntuisi heti luistavan yhtä hyvin kuin tuttu. Töissä voi hyvin kurkotella vaativampiakin tehtäviä ja illalliseksi tehdä jotain ihan uutta.

3. Meditoi. Väsyneenä ja levottomana meditaatio on erityisen vaikeaa ja juuri silloin myös erityisen tarpeellista. Parinkin minuutin meditaatiohetki säännöllisesti tehtynä virkistää mieltä, lataa omia päänsisäisiä akkuja ihanasti ja auttaa taas keskittymään. Meditoimalla kehittyy nopeasti ja aikaa voi nostaa aina hieman pidemmäksi. Mitä pidempi aika, sen voimaannuttavampi kokemus ja rauhoittavampi vaikutus koko päivään.

4. Harjoita molempia aivopuoliskoja. Vasen aivopuolisko käsittelee pienempiä yksityiskohtia ja oikea suurempia kokonaisuuksia. Toimintasi on tehokkaampaa, jos molemmat puolet osallistuvat työskentelyyn. Tee sitä, mikä ei ole sinulle niin ominaista. Jos olet enemmän alanysoija, heittäydy luovaan projektiin.

5. Pidä huolta elämäntyylistäsi. Sillä on suuri merkitys mielen virkeyteen. Ulkoile joka päivä raikkaassa ilmassa, syö ravinnerikasta ja terveellistä ruokaa, seurustele positiivisten ihmisten kanssa, nuku tarpeeksi, juo paljon vettä ja liiku vähintään puoli tuntia päivittäin.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *