Anna Saivosalmi
Anna Saivosalmi

Vaihdoin dödöä ja yllätyin – Deodorantti, joka todella toimii!

Kaupallinen yhteistyö: Nivea

Tasan kymmenen minuuttia, ja lattialla fillarini alle spinningsaliin alkoi muodostua lätäkkö. Olen lähes huvittunut kellontarkasta kehostani.

Olen tottunut siihen, että hiki virtaa kovassa treenissä vuolaasti, mutta se ole millään lailla huono asia. Huono asia on vain se, jos hikoiluun liittyy pahaa hajua! Deodorantin merkityksen ymmärtää vasta silloin, jos se pettää.

Hiki kuuluu treeniin ja voi olla merkki hyvästä kunnosta

Olen aina hikoillut treenatessani paljon, enkä koe asiaa mitenkään ihmeelliseksi. Päinvastoin, ihmettelisin, jos näin ei joskus kävisikään.

Treeneissä hikoileminen on minulle luonnollista, ja itseasiassa sporttinen hikoileva nainen on mielestäni kaunis. Onhan hikoileminen kehon luontainen tapa säädellä kehon lämpötilaa esim. liikkuessamme tehokkaasti.

Olen pannut merkille, että tunnun hikoilevan usein enemmän kuin moni muu, vai tuntuuko minusta vain siltä? Mistä runsas hikoileminen treeneissä kertoo?

Vuonna 2010 japanilaisessa tutkimuksessa vertailtiin hyväkuntoisia aktiiviliikkujia ja huonokuntoisia, liikkumattomia ihmisiä.

Tutkimus osoitti, että hyväkuntoiset hikoilivat yleisesti ottaen selvästi enemmän kuin huonokuntoiset. Lisäksi hyväkuntoisten ryhmä alkoi hikoilla treenatessa aikaisemmin kuin huonokuntoisten ryhmä.

Läpimärät treenivaatteet voivat siis olla merkki huippukunnosta! 

Hiki ei haise

Pahalta meistä kukaan ei kuitenkaan halua haista, edes treenatessaan. Hiki ei itsessään haise, vaan ihon epäpuhtaudet ja bakteerit saavat aikaan epämiellyttävät tuoksut, jotka liitetään hikoiluun. Kainaloiden hiki ei pääse kovin helposti haihtumaan, joten bakteerit lisääntyvät siellä nopeammin, ja epämiellyttävät hajut ovat näin mahdollisia.

Olen jatkuvassa liikkeessä ja siksi haluan voida luottaa siihen, että olo tuntuu raikkaalta koko päivän. Varsinkin näin kesällä.

Juhannusta vietimme mökillämme Nauvossa. Pelasimme joukolla futista, uimme, saunoimme ja jumppasimme. Ilmat suosivat ja tämä saaremme on ihana! Kaikki postauksen kuvat ovat juhannukselta.

Uusi deodorantti yllätti

Edellisviikon viikon Kroatian patikkareissuillamme panin yllättyneenä merkille, miten muun kropan hikoillessa kainaloni pysyivät kuivina tiukoissakin nousuissa.

Minulla on ollut nyt muutaman kuukauden käytössäni Nivean uusi deodorantti, joka lupaa kuivat kainalot ja freshin olon jopa 48 tunniksi.

Nivea Dry Fresh on antiperspirantti, joka estää tehokkaasti hikoilun kainaloissa. Näin ollen kainalot eivät haise, eivätkä ole edes märät! Tällä dödöllä säästyy myös kainaloiden hikilänteiltä. Lisäksi Dry Freshissä on antibakteerinen vaikutus.

Olen käyttänyt Nivean dödöjä alle parikymppisestä asti. Tämän uuden kokeilun myötä vaihdoin siis Nivean tuotteesta toiseen, mutta olen yllättynyt!

Joko uusi Dry Fresh on selkeästi tehokkaampi, kuin aiemmin käyttämäni Dry Comfort, tai sitten kroppani on jotenkin tottunut aiempaan dödöön, enkä enää saanut siitä yhtä hyvää vaikutusta, kuin tästä uudesta deodorantista.

Jos kesällä ei aina aurinko paista, voi auringon tuoksun ja fiiliksen saada aikaan tällä Nivean Love Sunshine suihkugeelillä Se tuoksuu, no, auringolta 🙂

Tested in Real Life – LOL

Uudet Dry Fresh -deot on testattu ”in Real life” ja kiinnostuin selvittämään, mitä tämä käytännössä tarkoittaa.

Tutkimuksessa Nivean uusia antiperspirantteja käyttäneet koehenkilöt pukivat päälleen erityisellä teknologialla varustetut T-paidat, joka mittasivat ihon kosteutta kainaloissa päivä aikana.

Tiedot koehenkilöiden paidoista siirtyivät suoraan tutkijoille, paitaan asennettujen lähettimien kautta, jotta tulokset päästiin analysoimaan luotettavasti.

Itse halusin testata myös deodorantin tehoa tosielämässä. Dödön käyttö on ”niin normaali ja jotenkin tylsäkin osa arkea, ettei siihen edes kiinnitä huomiota (paitsi silloin, jos dödö pettää!).

Halusin testata, mitä tapahtuisi, jos dödön jättäisi pois?

Mökkiviikonloppu juhannuksena oli täydellinen hetki tosielämän testaukselle. Eihän mökillä haittaa, vaikkei niin freshinä aina oltaisikaan. No. Kuinkas kävikään. Testiajaksi riitti kokonaiset puoli päivää.

Ei minulle kukaan muu ehtinyt huomauttaa, mutta itse hämmästyin, miten nopeasti kainalot kostuvat ja hiki alkaa tosissaan haista, varsinkin, kun koko ajan puuhaillaan jotain. Mökin hieman kaupunkia huonommat pesuolosuhteetkaan eivät haitanneet, kun deodorantti oli jälleen kainalossa. Ah! Se siitä tosielämän eksperimentistä..

Hikoileva nainen on kaunis! – ja hyväkuntoinen!

Haluatko treenata ja hikoilla myös kesällä? Osallistu ARVONTAAN!

Arvon yhdessä Nivean kanssa 10kpl Treenaa kotona 10,20 tai 30 minuuttia –kirjojani.

Miten osallistut?

Jätä kommentti blogiin, jos haluat osallistua arvontaan, niin kirja, ja mahdollisuus treenata missä ja milloin vain, voi olla sinun.

Arvon kirjat 5.7. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Arvonnan säännöt.

Ihan mahtavaa muuten, kuinka moni on jo osallistunut kesätreenihaasteeseeni #treenaakokokirja ! On ollut tosi kiva seurata somessa, kun olette jakaneet omia treenihetkiänne.

<3 Anna

P.s. Postauksen kuvat juhannuksen vietostamme Nauvosta. Söimme, uimme, saunoimme, sporttailimme, juhlimme synttäreitä, leivoimme, veneilimme, katsoimme jalkapalloa, pelasimme jalkapalloa, luimme, rentoilimme ja nauroimme.

Lue myös edellinen postaukseni: Jos työstään ei nauti, on väärässä paikassa.

Kommentit (235)

 1. Tiina

  Paras palkinto ikinä 🙂

 2. petra

  Kiinnostava kirja joten mukana 🙂

 3. Dödötön

  Pakko jakaa oma kokemus. Minulle nimittäin kävi niin, että nelisen vuotta sitten jätin kokonaan dödön pois kun imetin lastani. Siirtymävaiheen jälkeen, joka kesti noin 2 viikkoa, kainalot eivät enää haisseetkaan. Ei ollut tarkoitus siirtyä kokonaan dödöttömälle linjalle, mutta niin siinä sitten vaan kävi, kun huomasin että ilman on parempi. Nykyisin myös mieheni on uskaltautunut siirtymään dödöttömälle linjalle, vaikka olikin alkuun kovin skeptinen 🙂

  Olen eri lähteistä tutkimalla päätellyt, että dödö tukkii kainalon hikirauhaset niin, että bakteerit jäävät sinne muhimaan ja se aiheuttaa hajun. Kun kaikki dödö- ja bakteeritukkeumat saa pois, hiki ei enää haise. Ainoa mihin on ollut tottuminen, on se että ilman dödöä kainalot kyllä kostuvat, mutta siihen taas voi vaikuttaa vaatteiden materiaalivalinnoilla. Luonnonmateriaalit ovat parhaita. Aiemmin kun olin käyttänyt suht tujuja dödöjä, jotka käytännössä estivät hikoilun kokonaan, olin jotenkin ajatellut että hikoilemattomuus on kehon normitila, mutta eihän se ole 🙂

  Joskus kun on joku erityinen tilaisuus tai joutuu laittamaan keinomateriaalia päälle, olen sipaissut kainaloon vauvan sinkkivoidetta ja takuuvarmasti kainalot eivät haise.

  • Sohvapottu

   Mua häiritsi jutussa se, että puhuttiin iloisesti sekaisin antiperspirantista ja deodorantista. Nehän on siis eri asia, niillä on erilainen toimintamekanismi. Itse käytän alkoholitonta ja alumiinitonta deodoranttia. Mutta mä oonkin aika laiska ja mukavuudenhaluinen, joten varmaan olisin terveempi jos vaan käyttäisin antiperspiranttia ja urheilisin/hikoilisin enemmän 😀 Harrastan myös dödöttömyyttä aina kun mahdollista, ja tämmöisellä toimistotyötä tekevällä sohvaperunalla se aika usein onkin ihan mahdollista 🙂

  • Sohvapottu

   Niin ja kirja vaikuttaa kiinnostavalta, olisi mielenkiintoista tutustua siihen tarkemmin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *