Treenimotivaatio lentoon

Jotta lentokone pääsee ilmaan, tarvitaan valtava kiihdytys ja paljon voimia moottorista. Kun kone on vihdoin taivaalla, kaartelee se vaivattoman oloisesti eteenpäin ja eteenpäin ja eteenpäin.

Näin yksi instagram-suosikkini, @fitkitty74, kuvailee sitä, mistä hänen mielestään treenimotivaatiossa on pohjimmiltaan kyse. Allekirjoitan vertauksen. Alkuun tarvitaan koviakin ponnisteluja, mutta, kun treenaamisen makuun on päässyt, ei sitä ilman enää osaa olla. Liikunnasta tulee yhtä tärkeä rutiini, kuin mistä tahansa muustakin toiminnosta, eikä siihen erikseen tarvitse enää motivaatiota kummemmin hakea. Liikunnalle löytyy silloin myös AINA aikaa.

@Fitkitty74 on 43-vuotias, New Yorkissa asuva, huippuhyvässä kunnossa oleva nainen ja äiti. Olen seurannut hänen inspiroivaa insta-tiliään jo vuosia. Viestittelemme myös jonkin verran kuulumisia toisillemme, vaikkemme ole koskaan oikeassa elämässä tavanneet. Olemme myös ideoineet ja tehneet yhden treenivideon instagramiin yhdessä. Aviva postailee todella hyviä treenivinkkejä ja videoita, mutta tykkään myös hänen asenteestaan liikuntaa ja terveitä elämäntapoja kohtaan.

FullSizeRender 351
Fitkitty74 eli Aviva. Kaikki tämän postauksen kuvat hänen instagramtililtään, ellen muuta mainitse.

FullSizeRender 354

Tällä viikolla hän puhui instassa kurinalaisuudesta, yritteliäisyydestä ja voimasta. Ehkäpä suomalaisittain sisusta. Näitä kaikkia tarvitaan erityisesti siinä vaiheessa, kun treenaamista ja liikuntaa ollaan aloittamassa, ja siitä halutaan rutiini omaan elämään.  Tai, kun motivaatio on (hetkellisesti) kadoksissa. Sama pätee muihinkin elämänmuutoksiin.

FullSizeRender 349

Aviva korostaa, että itseltään tulee vaatia asioita, kuten mm. sen, että pitää kiinni (itsensä kanssa) sopimista treenikerroista ja pönkeää itsensä liikkeelle, vaikkei aina niin huvittaisikaan. Hän puhuu myös itsekurista ja tiukasta asenteesta, varsinkin  alkuvaiheessa. Mutta toisaalta, kun treenin makuun on päästy, käy ilmalento vaivattomasti.

FullSizeRender 350

FullSizeRender 352

Olen itse ollut vahvasti tuossa ilmalentotilassa jo vuosia ja nautin siitä. Mutta tiedän, että on paljon ihmisiä, jotka päättävät aloittaa liikunnan, mutta sitten into lopahtaa. Kerta toisensa jälkeen. Siinä vaiheessa olisi ehkä hyvä tarkistaa syyt sille, miksei treeni maistu.

Itseltään voisi kysyä:

 • Innostunko liikaa ja pusken liian paljon/liian raskasta liikuntaa, ilman aikaa palautumiselle? Motivaatio (tai keho) voivat lopahtaa jo ihan senkin takia.
 • Onko treenimuotoni minulle sittenkään se oikea? Mitkä ovat oman treenimuotoni plussat ja miinukset? Mihin vaaka kallistuu?
 • Onko treeniympäristö oikea? Treenikaverit, yhteisöllisyys, liikuntapaikan sijainti, ohjaajat jne.
 • Miksi haluan liikkua? Ulkonäön, terveyden, sosiaalisten suhteiden, pakon jne takia.
 • Saanko tukea treenaamiseen? Kannustetaanko perheessäni lähtemään liikkeelle ja treeneihin?
 • Yritänkö sittenkään tarpeeksi? Luovutanko liian helposti, ensimmäiseen epämiellyttävään fiilikseen tai ensimmäisen mukavuudenhaluisen ajatuksen edessä?
 • Olenko hyvä keksimään tekosyitä?

Aviva tietää mistä puhuu. Hän on ollut aiemmin ylipainoinen, eikä ollut juurikaan harrastanut liikuntaa. Nykyään hän liikkuu todella paljon, valmistaa ihania terveellisiä ruokia, mutta uskaltaa tuoda esille myös sen, ettei hyväkuntoinen ja terve keho tule ilmaiseksi. Se vaatii omistautumista, keskittymistä ja jatkuvaa, kovaa, työtä. Riman asettaminen liian alas tuo harvoin tuloksia.

FullSizeRender 355

FullSizeRender 347

FullSizeRender 353

Hänen mukaansa avainasemassa on tasapainon löytäminen, toisaalta itselleen asettamien kovien vaatimusten, ja toisaalta lempeyden suhteen.

Hän muistuttaa myös, ettemme kutsu toisia ihmisiä läskeiksi luusereiksi silloin, kun he epäonnistuvat, vaan kannustamme heitä lempeästi keräilemään itsensä kokoon ja yrittämään uudestaan.

Eikö meidän tulisi puhua samaan sävyyn myös itsellemme, mutta muistaa myös tuo loppuosa: Yritä uudestaan!

<3 Anna

P.s. Niinä hetkinä, jolloin minun tekee mieli jäädä sohvalle katson tämän upean 40+ naisen treenejä ja kuvia. Ja tiedän todellakin sn jälkeen, mitä tehdä 🙂 Aviva löytyy instagramista nimimerkillä @fitkitty74

Lue myös edellinen postaukseni: Kertovatko perjantait parisuhteen nykytilasta?

FullSizeRender 356
Tänään aamulla ilmoittauduin vapaaehtoiseksi viemään auton huoltoon, koska tiesin, että siten pääsen samalla lenkille. Huoltamoltahan pitää tulla jollain tavalla poiskin 🙂
Kommentit (2)
 1. Heippa Anna !

  Kiitos taas motivaatiosta 🙂

  Menin heti katsomaan hänen treenitipsejä ja on nyt toinen sporttimimmi mitä seurata sinun lisäksesi 🙂 Häneltä löysin hyviä treenitipsejä ns medicinpallolla..aion salilla heti testata 🙂

  Hyvää alkavaa syksyä sinulle 🙂

 2. Syöminen ja syyllisyys eivät kuulu yhteen - Anna Saivosalmi
  4.9.2017, 11:24

  […] Lue myös edellinen postaukseni: Treenimotivaatio lentoon […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *