Anna Saivosalmi
Anna Saivosalmi

Parhaat ja huonoimmat juoksukengät

Minulla on siitä erikoinen tilanne, että juoksukengät, joilla olen juossut jo vuosia ovat mielestäni ehdottomasti parhaat kengät, mitä minulla on koskaan ollut. Mutta. Samat kengät ovat olleet monessa suhteessa myös huonot. Kyseessä ovat Adidaksen Ultra Boost -juoksukengät, joita omistan kaiken kaikkiaan seitsemän paria.

FullSizeRender 544

FullSizeRender 53

img_0861

Ennen Adidaksia juoksin 15 vuotta Asicseilla. Kun sain pahan rasitusvamman kantapäähän epäilin yhdeksi syyksi (liiallisen juoksemisen lisäksi) sitä, että olin juossut vuosia liian tuetuilla kengillä. Olin reilun pari vuotta juoksematta kokonaan kipujen takia. Vamman parantumiseen ja siitä kuntoutuminen vei kauan.

Kun aloin taas haaveilla juoksemisesta suuntasin urheilukauppaan kenkäostoksille. Uskaltauduin myyjän suosituksesta kokeilemaan Adidasta. Ja sillä tiellä olen edelleen.

Pelkkää plussaa

Ultra Boost on neutraali ja pehmeäpohjainen kenkä. Kun juoksin ensimmäiset lenkkini niillä, tuntui, että lensin. Niin kevyeltä juoksu tuntui raskaiden ja tukevien Asicsien jälkeen. Ihastuin! Pohjien pito ja vaimennus on hyvä. Lesti on myös jalkaani täydellinen. Boost -välipohja, joka rakentuu tuhansista polyuretaanikapseleista tekee juoksusta lennokasta.

Minulla on alkava vaivasenluu ja Ultra Boostit olivat ekat kengät, jotka sukkamaisen päälliosan ansioista eivät painaneet ukkovarpaan tyveen.

FullSizeRender 541

FullSizeRender 539

IMG_3245fullsizerender-37

Jottei jotain huonoakin

Sukkamaisuus on etu, mutta myös näiden kenkien huono puoli. Olen saanut useampien Boostieni päällisosan rikki. Ja ihan vain juoksemalla. Sukkamainen pääliosa ei myöskään ole loska- ja vesikelien kunkkumateriaali. Vesi tulee läpi, niin, että litisee.

FullSizeRender 542

FullSizeRender 543
Boostien päällinen on rikkoutunut käytössä

FullSizeRender 433

Silti olen rakastunut näihin kenkiin. Ne ovat nopeat ja kevyet. Mulla on parit Boostit myös ihan vaan arkikäytössä, siis tennareina, joita käytän farkkujen kanssa(koska boostit ovat mielestäni myös hyvännäköiset!). Olen juossut nopeimman kymmenen kilometrin aikani Boosteilla ja mikä tärkeintä: en ole kärsinyt minkäänlaisista jalkavaivoista näihin kenkiin siirryttyäni. Se on paljon se! Tuskailin kuitenkin niin kauan kipuineni.

Uudet Boostit täytyy taas varmaan hankkia, ainakin viimeistää kevääksi, koska pohjat (ja päällinen!!) kuluvat juostessa. Talvella siirryn nastakenkiin, joilla olen posottanut jo kaksi talvea. En tajua, miten pärjäsin ennen talvisin ilman nastalenkkareita. Olen ollut erittäin tyytyväinen Sarva D’vil kevyisiin nastoihin. Niillä kävelen myös pidemmät lenkit liukkailla keleillä.

FullSizeRender 46
Sarvan nastat ovat kevyet ja kestävät.

Juoksen noin 2-3 lenkkiä viikossa. Kilometrejä kertyy yleensä kuudesta kahteentoista/lenkki. Olen kuullut paljon hyvää myös muista Adidaksen juoksukenkämalleista, kuten Supernovasta.

Olisi mukava kuulla teidän kokemuksianne. Millä kengillä juoksette ja mitkä ovat niiden plussat ja miinukset?

<3 Anna

Sinua saattaa kiinnostaa myös: Talvijuoksun vaatteet ja varusteet – Jatka juoksuharrastusta läpi talven

Lue myös edellinen postaukseni: Lukiomeikki

fullsizerender-21

Kommentit (12)

  1. Tiiu

    Ha haa – ihan samat kokemukset: ensin liian tuetut kengät ja nyt useamman vuoden Addun Ultra Boostit. Keväällä ajattelin pitkästä aika testata Nikeja ja kas, pakko oli käydä ostamassa uudestaan boostit 🙂 Talvijuoksuun olen laitattanut vanhoihin adduihin suutarilla nastat ja ne on hyvät (ei tosin loskalla, mutta kuivalla/jäällä) .
    Tiiu

  2. Voihan plantaarifaskiitti! – Anna Saivosalmi

    […] Edellisessä postauksessani kerroin myös juoksukenkien mahdollisesta vaikutuksesta jalkavaivoihini. Postauksen jälkeen sain useita viestejä lukijoilta, että heillä oli samanlaisia kokemuksia. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *