Lisää liikkuvuutta – Viisi parasta liikettä!

Pidän kovasti dymaamisista liikkuvuusharjoitteista, joissa lempeän liikkeen kautta haetaan keholle veteryttä ja laajempia ratoja. Olen huomannut, miten säännöllisellä, muutamankin liikkeen liikkuvuustreenillä saa todella nopeasti (jo parissa viikossa), huimia tuloksia.

Esimerkiksi rintarangan ja lonkankoukistajieni jumit ovat avautuneet. Pääsen sen lisäksi yhä paremmin syväkyykkyyn, ja jaksan pysyä siellä koko ajan kauemmin. Teen liikkuvuustreenin kerran pari viikossa. Kevyesti pumppaavat liikkeet sopivat myös loistavasti lämmittelyliikkeiksi ennen varsinaista treeniä.

Minulta on kovasti toivottu kevyempiä ja kehoa huoltavia treenejä sekä harjoitteita, joilla olisi mahdollista saada lisää liikkuvuutta. Tässä tulee sellainen!

Liikkuvuustreeni viikottaiseen tai vaikka päivittäiseen käyttöön

Tämä viiden liikkeen harjoitus sisältää lempiliikkeeni liikkuvuustreeniin. Harjoitus löytyy myös kirjastani Treenaa kotona, 10, 20 tai 30 minuuttia (Tammi). Kirjan saa tällä hetkellä Adlibriksesta muuten todella edullisesti (kotiin toimitettuna alle 20€), eli jos kaipaat kesäksi vaikkapa mökille hyviä treeniohjeita, niin tilaus kannattaa laittaa vetämään nyt. Ihanat kuvat sekä kirjassa, että tässä postauksessa: Jenni Virta

Jousiampuja

Tuo oikea jalka pitkälle eteen, vasen jalka on kehon takana. Suorat kädet ovat vaakatasossa. Kierrä ylävartaloa ja oikeaa kättä hitaasti kohti vasemman jalan nilkkaa. Oikea polvi koukistuu samalla. Palauta kädet vaakatasoon yhtä hitaasti. Toista hitaasti yhteensä 5 kertaa. Tee tämä jälkeen 5 toistoa toiselle puolelle. Muista hengittää.

Taakse-eteentaivutus

Seiso perusasennossa. Tuo kädet vartalon etupuolelta suorina pään yläpuolelle. Taivuta kehoa hieman taaksepäin. Jatka tämän jälkeen eteentaivutukseen niin, että yläkeho kallistuu eteen ja kädet tulevat jalkojen väliin, selkä saa pyöristyä. Toista 8-10 kertaa. Hengitä sisään matkalla ylös ja hengitä ulos matkalla alas.

Syväkyykky

Ota hartioita leveämpi haara-asento. Polvet ja varpaat osoittavat hieman ulospäin. Asetu syväkyykkyyn niin, että pakarat ovat lähellä maata. Kantapäät eivät irtoa alustasta. Avaa kyynärpäillä jalkoja rauhallisesti. Pysy asennossa 2-5 hengityksen ajan. Suorista jalat välillä ja toista liike 5 kertaa.

Kierto

Ota leveä haara-asento. Kierrä kehoa rauhalliseen tahtiin puolelta toiselle niin, että käsi koskettaa vastakkaista jalkaa. Vapaa käsi nousee ylöspäin ja polvet koukistuvat liikkeen mukana. Toista 10 kertaa molemmille puolille.

Lonkan avaus

Istu maahan ja avaa polvet koukussa sivuille niin, että jalkapohjat pysyvät yhdessä lähellä vartaloa. Voit avata kyynärpäillä kevyesti jalkoj lisää. Pysy asennossa 5-10 hengityksen ajan. Rentouta välillä jalat ja toista yhteensä 3-5 kertaa.

 

Toivottavasti testaat harjoitteita ja huomaat saman, kuin minä: kehitystä tapahtuu todella nopeasti. Ihanaa viikonvaihdetta!

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Catwalkilla pelkkää hyvää

Trikoot: Casall

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *