Kiinnitetty postaus

Leipärakkautta ensipuraisulla! – Vehnäleipä, jota herkkävatsainenkin voi syödä

Kaupallinen yhteistyö: Fazer Vatsaystävällinen*

Rakastan leipää, ja syönkin sitä viitisen palaa joka ikinen päivä. Leipä antaa minulle, ja muille aktiivisen perheemme jäsenille, energiaa, herkkuhetkiä sekä tietysti tärkeitä kuituja. Lisäksi leipä on helppo väli- tai iltapala, ja myös pääaterioilla meillä on useimmiten tarjolla leipää. Ruis- ja vehnäleivät ovat erityisen leipärakkauteni kohteena, mutta valitettavasti vatsani ei rakasta näitä leipiä yhtä paljon.

Vatsani turpoaa ja tulee kipeäksi, varsinkin suurista määristä ruisleipää. Viime viikolla sain jopa huomautuksia perheenjäseniltäni! Niin kammottavat ilmavaivat sain rouskutettuani rakkaudenpuuskassani varrasleipää. Suosinkin siksi usein kauraleipää, joka tuntuu sopivan vatsalleni paremmin. Fazer Vatsaystävällinen*  kauraleipä onkin jo tuttu vieras leipälaatikollamme.

Mikä ihmeen LOFO?

Kun sain testiin uutta Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä Vehnä-Kaura-Pellava -leipää, en ollut ensin uskoa, että voisin syödä pehmeää(!!) ja herkullista vehnäpohjaista leipää ilman vatsavaivojen ilmaantumista.

Päätin kuitenkin kokeilla, sillä tuotteen luvataan sopivan myös herkkävatsaiselle ja FODMAP -ruokavalioon. Minulla on näin keväisin tapana juoda iltapäiväkahvit aurinkoisella terassillamme, ja kahvin kaverina on usein pari palaa hyvää leipää. Kun ilmat tästä lämpenevät toimii terassi myös aamiais- ja rentoutumispaikkanani.

Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä on ns. LOFO -tuote, joka tarkoittaa, sitä, että leivän leivonnassa on käytetty patentoitua LOFO -entsyymiä. jonka avulla leivän FODMAP -hiilihydraatteja on vähennetty 50%, ja siksi tämä vehnäleipä ei aiheuta vaivoja herkkävatsaisellekaan**.

FODMAP -hiilihydraatit ovat lyhytketjuisia, huonosti imeytyviä hiilihydraatteja, joita on esimerkiksi viljoissa, kuten leivissä, pavuissa sekä herneissä ja siksi nämä ruoka-aineet aiheuttavat usein vatsavaivoja. Moni saattaa jopa turhaan vältellä gluteenia, tai kaikkea leipää, vaikka vatsavaivojen syy löytyisikin nimenomaan näistä FODMAP -hiilihydraateista. LOFO -innovaatio pilkkoo vehnän FODMAP -yhdisteen pienemmäksi.

Testissä uusi Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä vehnä-kaura-pellava

Uusi Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä Vehnä-Kaura-Pellava on valmiiksi viipaloitua, pehmeää ja herkullista leipää, joka sopii loistavasti paahdettavaksi. Paahdan lähes kaiken syömäni leivän, jopa ihan tuoreenkin, koska vain yksinkertaisesti pidän kaikesta leivästä erityisen paljon paahdettuna.

Leivän päälle sipaisen levitettä ja laitan juustoa sekä usein jotain vihreää, kuten salaattia, kurkkua tai korianteria. Lisäksi lempileivänpäällisiäni ovat kananmuna ja avokado. Leipärakkauden täyttymys!

Vehnää vatsassa – Missä vaivat?

Fazerin uutuus Vatsaystävällinen* Pehmeä on aidosti herkullinen ja pehmeä! Ihan, kuin söisi tuoretta vehnäleipää, jonka maku ja koostumus ovat täyteläisiä ja suussa sulavia. Voihan leipärakkaus! Voinko todella syödä huoletta vehnäleipää ilman, että vatsani kipeytyisi?

Kyllä vain! Söin kolmena päivänä peräkkäin useamman palan Fazerin Pehmeää, eikä vatsaoireita ilmaantunut lainkaan. Ei tullut turvotusta, kivistystä, eikä ilmavaivoja. Myös muut perheenjäsenet ottivat Fazerin Vatsaystävällinen* Pehmeän innolla vastaan, vaikkeivät vatsavaivoista olekaan kärsineet, kuten minä. Tuoteperheessä on muuten myös toinen minulle uusi tuttavuus: Fazer Vatsaystävällinen* Hiivaton Siemenleipä, joka niin ikään sopii herkkävatsaiselle.

Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä jää osaksi meidän perheemme leipävalikoimaa. Kuinka ihanan huoletonta on nauttia herkullisesta leivästä ilman, että joutuu miettimään mahdollisia vatsakipuja ja turvotusta!

Oletko jo maistanut Vatsaystävällinen* Pehmeää?

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Lihaskuntoharjouttelun aloittaminen oli käännekohta

Tuu instaan @ansaivo

*Kalsium edistää ruoansulatusentsyymien normaalia toimintaa osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja. Katso tarkemmat tuotetiedot täältä: https://www.fazer.fi/vatsaystavallinen

** Sopii FODMAP -ruokavalioon. 50% vähemmän FODMAP-hiilihydraatteja, kuin vastaavissa vaaleissa viipaleleivissä. FODMAPit ovat nopeasti fermentoituvia hiilihydraatteja. Leipä on suurimpia FODMAP-hiilihydraattien lähteitä Suomessa.

hyvinvointi ruokavaliot fodmap kysy-treenista-ja-ravinnosta
Kommentit (2)
 1. Hei, onhan leivissä käytetty vilja kotimaista?

  1. annasaivosalmi
   19.5.2020, 07:22

   Moikka! Selvittelin asiaa ja nämä leivät on leivottu tuossa naapurissa, eli Ruotsissa 🙂

   t. Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *