Kun aikuinen liikkuu, lapsi liikkuu

Kaupallinen yhteistyö: Omo

En ole ollut ehkä paras äiti leikkimään lasteni kanssa, mutta liikkumaan olen. Liikunnallista tekemistä on lasten kanssa ollut aina helppo keksiä, ovatpa lapset olleet missä iässä tahansa. Asiaa ei yhtään huononna, että satumme asumaan oikean liikunnan ihmemaan kupeessa Turussa. Urheilupuiston alue on oikea keidas, josta löytää tekemistä kaikkiin vuodenaikoihin ja vaikka minkälaisiin leikkeihin ja peleihin.

fullsizerender-41

fullsizerender-47

Nyt, kun lapseni ovat koululaisia on yhdessä ulkoilu ja liikkuminen erityisen hauskaa. Urheilupuistosta löytyy tietysti upea Paavo Nurmi stadion, jossa käymme lasten kera juoksemassa, hyppäämässä pituutta, korkeutta ja harjoittelemassa käsiseisontoja ja kärrynpyöriä. Pidän useimmiten myös omat Kello Kuuden treenini stadionin liepeillä, koska sieltä löytyy mm. mahtavia portaita ja kiinnityspaikat TRX:ille.

fullsizerender-31

fullsizerender-23

fullsizerender-42

Puistoa kiertää frisbeegolf-rata, joka on koko perheelle ja eritasoisille pelaajille sopivaa liikunnallista ajanvietettä. Olen itse frisbeegolfissa aika huono, joten lasten mielestä on mukavaa, kun voi oikein piestä äidin tuloksissa. Karikon lenkki, eli noin 1,5km pituinen vaihtelevamaastoinen juoksulenkki kiertää puiston laitoja pitkin.

fullsizerender-32

fullsizerender-29

fullsizerender-40

Minulla Karikkoon liittyy paljon lapsuusmuistoja. Olen opetellut siellä hiihtämään ja juossut junnuna ensimmäiset kilpailuni. Lapsena urheilupuisto oli salaperäinen ja hieman jännittäväkin paikka, jossa vietimme aikaa. Nykyään puistoa on kehitetty paljon ja se on erittäin siisti.

Usein kierrän karikonlenkkiä juosten, sillä aikaa kun lapset leikkivät omissa puuhissaan, vaikkapa Pokemoneja etsien.

fullsizerender-38

fullsizerender-46

 

Urheilupuiston koripallokentän ainoa huono puoli on, että korit ovat melko korkealla. Onneksi läheisen koulun pihalta löytyy matalammat korit, jossa otamme usein korismatseja. Kulmakunnan muutkin mukulat ovat löytäneet peleihin mukaan: mitä enemmän porukkaa, sitä paremmat pelit ja naurut.

fullsizerender-44

fullsizerender-37

Omo on haastanut minut seitsemän päivän haasteeseen liikkua lasten kanssa ulkona. En usko, että tehtävä on vaikea: onhan ulkoilu yhteinen harrastuksemme. Haluan ajatella, että ulkoleikit ovat edelleen iso osa useimpien lasten arkea, vaikka muuta väitetäänkin.

Pelikonsolit ja padit eivät lukitse lapsia sisälle ja minusta vanhemmat voivat omalla esimerkillään vaikuttaa paljon siihen, kuinka paljon lapset ulkoa löytävät puuhaa. Kun vanhemmat kiinnittävät huomiota omaan päivittäiseen ruutuaikaansa, löytyy päivistä tilaa myös muulle. Uskon, että kun aikuiset liikkuvat, myös lapset liikkuvat.

fullsizerender-45

fullsizerender-30

Onneksi meillä Suomessa on neljä vuodenaikaa. Se mahdollistaa vaihtuvat maisemat ja tekemisen. Ulkona voi liikkua säällä kuin säällä, kunhan pukeutuu oikein. Pokemon Go:n kaltaiset pelit ovat saaneet aikaan mielestäni myönteisen massaliikkeen ja lapset ulos leikkimään. Ulkoleikit jatkuvat, muodot vain muuttuvat! Likaa ei tarvitse pelätä, päinvastoin. Lapseni ovat vauvasta asti saaneet rypeä, kiipeillä, pelata, maistella ja sotkeakin.

fullsizerender-33

Uusimpia liikunnallisia tuttavuuksia urheilupuistossa ovat rantalentiskentät ja puuha groupin kuntoilulaitteet, tuttavallisemmin vihreät laitteet. Vihreille laitteille pysähdymme voimailemaan, roikkumaan, apinoimaan, vetämään leukoja ja tekemään kuntopiiriä. Vihreille laitteille on toivottu treenivinkkejä. Niitä on tulossa varmasti tulevaisuudessa tänne blogiin.

fullsizerender-36

fullsizerender-43

Voiko paremmin enää perheen yhteistä aikaa käyttää, kuin ulkona liikkuen?

fullsizerender-35

Haastan tietysti sinut ja perheesi mukaan! Liikkumaan lasten kanssa ulkona, seitsemänä päivänä. Aina löytyy tekemistä, näkemistä ja ihmeteltävää. Lisää tietoa haasteesta löydät täältä.

Vapautetaan lapset!

<3 Anna

fullsizerender-21

fullsizerender-39

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *