Kiinnitetty postaus

Kolme treeniä päivässä – Toscana houkuttaa hyvinvointiin!

Kaupallinen yhteistyö: Nivea

Aamut alkavat Toscanan hyvinvointimatkalla kokoontumisella Villan pääporteille klo 7.30. Ihmiset heräilevät omaan tahtiin ja käyvät nappaamassa keittiöstä kahvia ja hedelmän. Verryttelemme edellisen päivän treeneistä hieman kipeytyneitä lihaksia, taivuttelemme kroppaa samalla raikasta ja kostea maalaisilmaa hengitellen.

Aamulenkeillä on tunnelmaa! Puolen tunnin lenkin jälkeen on voittajafiilis.

 

Osa on päättänyt jäädä nukkumaan hieman pidemmäksi aikaa ja osa jää nauttimaan kahvia uima-altaan reunalle, kun me suuntaamme sypressien reunustamaa tietä eteenpäin. Tahti on kevyt ja jyrkimmät ylämäet täytyy kävellä ylös.

Hyvinvointia omaan tahtiin

Heti loman aluksi tehtiin selväksi, että kaikkeen ei tarvitse osallistua, vaan aktiviteeteissa voi käydä omien fiilisten ja tuntemusten mukaan.

Hölköttelemme aamuisin noin 4-6 kilometriä ihastellen upeita maisemia. Lenkin jälkeen maistuu runsas aamiainen ulkona.

Aamiaisella tekee mieli syödä kunnolla.

 

Eräs matkalla mukana oleva vieras kertoo juuri valmistuneensa joogaohjaajaksi ja hän vetää meille ex tempore Vinayasa Flown. Se tekee hyvää, koska treenattua on tullut viime päivinä melko paljon ja kroppa tuntuu osin jäykältä.

Kehonhuoltoa villan pihamaalla.

Kolme treeniä päivässä

Päiväohjelmaan kuuluu aamulenkin lisäksi Bootcamp: tiukka lihaskuntoa ja sykkeenkohotusta yhdistävä kiertoharjoittelu. Hyödynnämme TRX-nauhoja, kuminauhoja, portaita ja villallemme johtavaa mäkeä. Hiki virtaa ja poppi soi.

Iltapäivällä huolletaan kehoa tai tehdään vielä Coretreeni. Joka päivälle on myös järjestetty asiakkaiden toiveista jotain extraa: juoksua varjot selässä, ylimääräinen pakaratreeni tai Bootcamp.

 

Bootcamp haastaa kehon ja mielen. Syke nousee ja lihakset joutuvat töihin! Hikisiä ja tyytyväisiä lomalaisia.

Tämän lisäksi käytettävissä on maastopyörät, joilla voi tutkia lähiseutujen pikkukyliä ja viinitiloja. Liikuntaa tulee reilusti, mutta toisaalta altaalla on helppo rentoutua ja omassa huoneessa voi ottaa vaikka pienet tirsat kesken päivän.

Lähikylään pääsee upeaa maisemareittiä pitkin pyörällä.
Jos tulee liian kuuma, voi aina virkistäytyä altaalla.
Coretreeniä, varjojuoksia, You Name it!

 

Varjojuoksu oli hitti.

Ruoka maistuu erityisen hyvältä – täällä on helppo syödä terveellisesti!

Lounas tarjoillaan puolen päivän jälkeen ja kuumassa maistuu parhaiten ruokaisa salaatti tai kevyt keitto. Kokkimme Linda Kovanen valmistaa meille pääasiassa kasvisruokaa, mutta joka päivä on tarjolla myös kalaa tai broileria.

Kun Italiassa ollaan, ovat raaka-aineet tuoreita ja herkullisia. Välipaloja on tarjolla aina, kun nälättää. Täällä on helppo syödä terveellisesti, koska tuoreita kasviksia on saatavilla niin paljon! Illallisella syödään reilummin ja yhdessä pitkän pöydän ääressä. Juomaksi maistuu vaikkapa Rosee.

AIVAN ihanat ruuat on loihtinut koko viikon Linda Kovanen.

Onni löytyy tasapainosta.
Valmentaja Kirsi Vaulamo ja kokkimme Linda Kovanen

Illallisilla nautitaan.
Valokuvaajamme Jenny Paalijärvi taltioi tunnelmat

Valmentajan unelmatyö

Toisaalta jokaisella on mahdollisuus ottaa omaa aikaa ja rauhaa, mutta yhteiset aktiviteetit kutsuvat kokoontumaan porukan kanssa liikkumaan. Olen tutustunut jo nyt moneen uuteen ihmiseen ja kuullut mielenkiintoisia tarinoita siitä, miten tälle reissulle on löydetty mukaan.

Valmentajana olen tällä matkalla jatkuvasti liikkeessä ja menossa. Onneksi altaaseen voi pulahtaa virkistymään aina, kun haluaa. Aurinko on polttavan kuuma ja olen rasvaillut ahkerasti nenää, olkapäitä, rinnuksia ja sääriä. Onneksi en ole päässyt palamaan, vaikka suurin osa päivästä tulee vietettyä ulkona.

Minulla on reissulla testissä Nivean uusi Dry Fresh –deo, joka lupaa raikkaan olon 48 tunniksi. Fresh antaa todellisissa oloissa testatun tehokkaan ja luotettavan suojan. En ole jokaisen ohjauksen välissä todellakaan ehtinyt suihkuun, joten luotettava dödö on must.

Reissun luottotuotteet: Nivea Sun Face aurinkovoide kasvoille korkealla suojakertoimella, Dry Fresh -deodorantti sekä Firming Body Lotion Q10 + C-vitamiini.

Olen helposti hikoilevaa sorttia. Erityisesti kainalot, polvitaipeet ja pää ovat minulla aina ne treenissä hikoilevimmat alueet. Toscanan ilma on kuuma ja kostea, joten hiki suorastaan valuu aamulenkeiltä lähtien.

Verrattuna aiemmin käyttämääni Dry Comfort antiperspiranttiin, tuntuu Dry Fresh vielä astetta tehokkaammalta. Hienhajua ei tarvitse pelätä, vaikkei joka välissä suihkuun ehtisikään.  Kainalot pysyvät kuivina!

Iltaisin mekko ja ripsiväriä

Iltaisin on ihana hieman laittautua: pestä hiukset ja laittaa ripsiväriä. Onneksi otin pari mekkoa treenivaatteiden lisäksi mukaan. Illalliselle voi toki tulla rennoissakin vetimissä, mutta maalaukselliset maisemat suorastaan houkuttavat laittamaan korvikset korviin ja mekon päälle.

Iltaisin puheensorina täyttää villan tienoon, kun naisporukka puhuu kaikesta maan ja taivaan välillä pitkän pöydän äärellä. Ruoka on taivaallista ja maistuu aktiivisten päivien päätteeksi. Syömme pitkään ja hartaasti auringonlaskua ihaillen.

Tiina nauttii illasta

 

On aivan ihanaa matkustaa yhdessä naisten kanssa. Ja vaikka mukana on eri-ikäisiä naisia eri puolelta Suomea, on meillä kaikilla jotain yhteistä: halu liikkua, pitää itsestämme huolta ja voida hyvin.

Uskon, että rakkaus Italiaan syttyi myös kaikilla, viimeistään tämän reissun myötä.

<3 Anna

Lue myös edellinen postaukseni: Treeniä, aurinkoa, 25 naista ja Toscana

 

 

 

treeni-ja-ravinto treeniohjelmat
Kommentit (9)
 1. Aika huikean oloinen matka, olisipa ollut upeaa olla mukana, ehkä vielä joskus… vaikka en ole ihan varma, kestäisikö kuntoni reissua

  1. annasaivosalmi
   14.5.2018, 07:01

   Kiitos kommentista Anu! Oli kyllä aivan upea paikka ja matka. Matkalla oli mukana hyvin erilaisella kunnolla varustettuja naisia ja kaikki pärjäsivät erinomaisesti. Eli mitään kuntovaatimuksia ei ole. Toivottavasti lähdet joku kerta mukaan 🙂

   Anna

 2. Jos lähtee mukaan, voiko pysyä julkisten kuvien ja sosiaalisen median ulkopuolella?

  1. annasaivosalmi
   14.5.2018, 07:02

   Moikka Anni! Kaikilta matkalla mukanaolijoilta/kuvissa esiintyviltä kysyttiin toki etukäteen haluaako kuvissa esiintyä, eli missään nimessä ei tarvitse sosiaalisesssa mediassa olla, vaikka reissulle lähtisikin 🙂

   Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *