Joogastudio omassa olohuoneessa

Kaupallinen yhteistyö: Zalando

Kotijooga
Kotijoogasta on tullut uusi rutiinini

Hyvä joogaohjaaja on taivaan lahja. Tällaisen ohjaajan tuntia odottaa koko viikon, koska tietää, että hänen joogansa jälkeen olo on kuin uudestisyntyneellä. Hyvän joogatunnin jälkeen keho on energinen, mutta rento ja mieli on laajentunut jotain kolkyt kilometriä niistä omista pikku stressimurhehuoli -ajatuksista. Itselläni on kuitenkin ollut sellainen tilanne, että oma lempiohjaajani, jonka vinyasa flow tunneilla olen todella viihtynyt, on ollut jo jonkin aikaa hieman pidemmällä tauolla (terkkuja Sari!).

Kotijoogaa
Joogata voi missä ja milloin vain!

FullSizeRender 36

En ole jäänyt asiaa surkuttelemaan, vaan etsinyt aktiivisesti vaihtoehtoja tilanteelle, koska jooga on kuitenkin niin tärkeä osa omaa, ja myös mieheni hyvinvointia. Jooga on paitsi yhteinen harrastuksemme, myös minulle henkisesti tärkeä harjoittelumuoto. Se on hetki, jolloin muuta ajatukset ja stressi jäävät taka-alalle ja pystyn keskittymään hetkeen ja rauhoittumaan. Olen tullut joogan myötä tasapainoisemmaksi ja oppinut käsittelemään tunteitani paremmin. Minua kiehtoo joogassa mahdollisuus kehittyä jokaikinen kerta, kun harjoittelen. Hengittämiseen keskittymisestä on ollut minulle apua rauhallisen mielentilan löytämisessä välillä kaoottisen elämän keskellä. Levottomuus minussa on joogan myötä vähentynyt.

FullSizeRender 23

Kotiijooga
Joogan aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä.

Mikä sen parempi paikka rauhoittumiselle olisikaan kuin oma koti, jossa voi olla juuri sellainen kuin on ja joogata silloin, kun itselle parhaiten sopii.  Kotona joogaaminen ei ollut minulle kovinkaan tuttua, mutta nyt olen vihdoin päässyt sen makuun. Usein heitämme miehen kanssa matot rinnakkain olkkarin lattialle tai pihalle, ja laitamme joogavideon netistä pyörimään. Usein sessiomme jostain syystä kuitenkin ratkeaa makeaan nauruun, kun repeämme toistemme mielenkiintoisille asanoille tai venymättömyydelle.

FullSizeRender 30
Parasta on, kun harjoitus vaikuttaa kehoon sekä mieleen.

Joogaa paljon harrastaneet pystyvät laatimaan itse itselleen omat kotiharjoituksensa. Vähemmän jooganneet pääsevät alkuun videoiden avulla. Kotijoogan makuun pääsee helposti vaikkapa Zalandon upouusilla we love yoga – videoilla (Annie Clarkin videoihin pääset tästä) Joogavideovalikoimasta löytyy niin puhdistavaa, aktivoivaa, rentouttavaa kuin vahvistavaakin joogaa. Videot on ohjattu suomeksi, joka on mielestäni ehdoton etu. Silloin voi keskittyä joogaharjoituksen tekemiseen, eikä tarvitse olla jatkuvasti kuikuilemassa ruudulle.

Kotijooga
Jooga tasapainottaa minua

FullSizeRender 40

 

FullSizeRender 35

Olen nyt tehnyt Zalandon joogista voimistavan, puhdistavan ja aktivoivan (oma suosikkini!) joogan ja voin näitä todellakin suositella. Videot kestävät parikymmentä minuuttia ja ne sopivat erinomaisesti myös jo jonkin verran jooganneelle. Erityisesti pidin puhdistavan joogan kiertoliikkeistä ja aktvoivan joogan aidosti virkistävästä vaikutuksesta. Illalla aion tehdä vielä rentouttavan joogan.  Kokeile sinäkin jo tänään! Muuta et tarvitse, kuin joogamaton ja avointa mieltä. On uskomatonta, miten jo parinkymmenen minuutin harjoitus voi tuoda näin hyvän olon.

kotijoogaa
Ennen luulin, että kaikki jooga on samanlaista

Tästä videoihin>>

FullSizeRender 29

Zalandon sivuilta löytyy myös kattava tietopaketti joogasta sekä inspiraatiota joogan aloittamiseen ja harrastamiseen. Tiesitkö, että sieltä saa myös näitä kuvissani näkyviä aivan mielettömän ihania Yogasearcher– vaatteita. Ne on valmistettu eettisesti Euroopassa luonnonmateriaaleista.

Virkistävän rentouttavia joogahetkiä!

<3 Anna

Postauksen vaatteet saatu Zalandolta.

FullSizeRender 31

FullSizeRender 38

 

Kommentit (3)
 1. selkäkroonikko
  1.9.2016, 20:53

  Minä ostin joogaohjelman kokeeksi ja hyviä liikkeitä on, mutta selkävaivaisena en voi tehdä kaikkia liikkeitä. Toiset taas menevät koska niveleni ovat osin yliliikkuvat. Tarvitsisin paljon lisää reisilihaksia ja selkä- ja vatsalihaksia, harmittaa kun käsivoimat eivät riitä korkeasta lankusta matalaan lankkuun vaan napsahdan maahan. Myös tuo kylkilankku on kovin haastava. Mutta teen sen minkä voin ja pakko tyytyä siihen. Ihania liikkeitä joka tapauksessa ja hyviä venytyksiä, jotka auttavat ihan sidekudoksiinkin. Myös ohjaajat ovat hyviä kun muistuttavat aina hengityksestä ja antavat vaihtoehtoja.

  1. annasaivosalmi
   5.9.2016, 15:18

   Kiva jos löysit videoilta sinulle sopivia liikkeitä. Hengityksen tärkeydestä itsekin kaipaan aina joogaharjoituksessa muistutusta. Se kun tuppaa herkästi unohtumaan. Mukavaa syksyä! Anna

 2. Joogaa juuri sellaisena kuin olet - Kauneus & Terveys -blogit
  19.1.2017, 07:56

  […] mieleesi ja kehoosi. Joogaaminen on mahdollista toki omatoimisesti kotonakin (kirjoitan aiheesta täällä), mutta asiantuntevassa ohjauksessa ja miellyttävässä ympäristössä harjoitukselta saa irti […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *