Joogaa juuri sellaisena kuin olet

Olet ehkä harkinnut joogan aloittamista. Tai sitten olet joogannut aiemminkin, koska tunnet jo joogan monet hyvää tekevät vaikutukset mieleesi ja kehoosi. Joogaaminen on mahdollista toki omatoimisesti kotonakin (kirjoitan aiheesta täällä), mutta asiantuntevassa ohjauksessa ja miellyttävässä ympäristössä harjoitukselta saa irti huomattavasti enemmän.

Itselleni tärkeitä kriteereitä onnistuneelle harjoitukselle on useita. Jooga on minulle kokonaisvaltainen harjoittelumuoto, jolla on myönteisiä vaikutuksia niin fyysiseen kuin henkiseenkin hyvinvointiini. Jotta joogaharjoittelu olisi mielekästä ja siitä tulisi säännöllistä, on hyvä pohtia muutamia asioita ennen joogaharjoittelun aloittamista ja sopivan salin valintaa.

FullSizeRender 46
Move/Eat/Speak/Act like You love yourself – You are enough

Joogasalin sijainti

Liikuntapaikan sijainti on harjoittelun säännöllisyyden näkökulmasta erittäin tärkeää. Kun joogasali sijaitsee kävely- tai pyöräilymatkan päässä kotoa, on sinne helppo lähteä. Myös työmatkan varrella tai sen lähettyvillä sijaitseva tila antaa mahdollisuuden yhdistää harjoituksen työmatkaan/päivään. Itse en henkilökohtaisesti pidä ajatuksesta lähteä autolla treeneihin tai liikkumaan, mutta kun sali on lähellä, on kynnys nousta sohvalta ja lähteä treeneihin, paljon matalampi.

 

FullSizeRender 58
Rutiinit vai vaihtelua?
FullSizeRender 56
Pilates on minulle uudempi tuttavuus.

Ohjaajat

Ammattitaitoiset ohjaajat ovat joogasalin sydän. Itse hakeudun usein tiettyjen ohjaajien perässä tunneille. Teknisen osaamisen ja ohjaamisen lisäksi erittäin tärkeänä pidän joogaohjaajan verbaalista osaamista ja ulosantia. Taitava ohjaaja vie ajatukset täysin harjoitukseen, hänen ohjeitaan on helppo seurata ja pystyy olemuksellaan luomaan harjoitukselle sopivan ilmapiirin.

Tuntivalikoima ja ajat

Ajattelen, että joogasalin tuntivalikoiman on hyvä olla monipuolinen. Silloin omia harjoittelurutiineitaan voi vaihdella. Välillä voi kaivata rauhallisempaa ja välillä taas dynaamisempaa harjoitusta. Kun tuntivalikoimasta löytyy lisäksi esim pilatestunteja ja enemmän voimaan keskittyviä tunteja, on kombo täydellinen. Tuntien aikojen sopivuus itselleen kannattaa tarkistaa. Pyrin ottamaan itselleni aina tietyn vakitunnin viikkoon, jolloin myös muun perheen harrastukset ja menot saa sovitettua kokonaisuuteen, ja toisaalta silloin muut tietävät, että olen aina tiettyyn aikaan joogaamassa.

FullSizeRender 51

FullSizeRender 55
Puun antamat ohjeet ovat erinomaisia

Ilmapiiri ja sisustus

Turha väittää, etteikö joogasalin ilmapiirillä ja sisustuksella olisi vaikutusta itse joogakokemukseen. Hyvä vastaanotto, rauhallinen tunnelma, kaunis ja harmoninen sisustus tekevät joogaharjoituksesta kokonaisen ja virittävät oikeaan tunnelmaan. Ilmanvaihtoa ja salin lämpötilaa unohtamatta. Joogaharjoitus on myös henkinen matka ja silloin viehättävä tila ja kiireettömyys merkitsee paljon. Ihmiset kuitenkin luovat ilmapiirin. Kauniskaan joogasali ei tuo lämpöä, jos tunnelma puuttuu.

FullSizeRender 53

FullSizeRender 49

FullSizeRender 57
Hymyilyttää. Aina joogan jälkeen.

 

Palvelu

Harjoitteluvälineiden, kuten joogamattojen on oltava ovat puhtaita. Moni käyttää harjoituksessa lainamattoa ja silloin esim joogamaton puhdistus jokaisen harjoituksen jälkeen on tärkeää. Pienillä lisäpalveluilla joogakokemuksesta tulee ainutlaatuinen ja merkittävä. Niinkin yksinkertainen asia, kuin kuppi hyvää teetä harjoituksen jälkeen, on minulle seikka, joka kruunaa käynnin täydellisellä joogasalilla. Myös aloittelevan joogin on tunnettava itsensä tervetulleeksi tunneille ja koettava kuuluvansa joukkoon.

Ehdottomasti tärkeintä, oikeastaan minkä tahansa liikuntapaikan valinnassa, on kuitenkin se, että paikkaan on hyvä tulla. Täydelliselle joogasalille ei erikseen tarvitse ”tehdä lähtöä”, vaan se kutsuu luokseen, ja sinne voi mennä juuri sellaisena kuin on. Tämä seikka on iso osa harrastuksen jatkuvuutta.

Oletko sinä jo löytänyt täydellisen joogasalin?

<3 Anna

Postauksen kuvat ovat Intusiasma Wellness Housesta Turusta, jossa käyn joogatunneilla tällä hetkellä. Intusiasma täyttää täysin joogasalille asettamani toiveet. Se on tunnelmaltaan uniikki, valoisa ja sinne on aina ilo tulla. Ohjaajat ovat alansa huippuja ja tuntivalikoima on monipuolinen. Olen löytänyt itseni mm. Susan Heijarin Vinayasa Flow tunneilta sekä Sanni Zengerin pilates-tunneilta. Olen kokenut olevani joka kerta tervetullut ja nauttinut tunneista koko kehollani.

Seuraavaksi aion ehdottomasti pistäytyä upouuden, kodikkaan oloisen  Joogakerttulin tunneille. Ihan työpaikkani vieressä sijaitseva Joogakerttuli tarjoaa aamujoogaa joka arkiaamu, lounasjoogaa, ja muita tunteja unohtamatta.

 

Lue myös edellinen postaukseni ruuduntuijottelusta sekä talvijuoksijan varusteista

Aamutreenaamisesta lisää  täällä

FullSizeRender 54

FullSizeRender 48

FullSizeRender 50

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *