Herkullisin pinaatti-juusto-tomaatti – Spagettikakku (Vege)

fullsizerender-31

Tämä spagettivuoka on makaronilaatikon hienostunut serkku. Se on koottu kasviksista, maistuvista juustoista ja pastasta. Ei kevyintä syötävää, mutta todella herkullista. Helpohko kasvisruoka, joka maistui meidän koko perheelle. Mies kokkasi tätä viime viikonloppuna ja ohje oli pakko laittaa jakoon.

 

Pinaatti-juusto-aurinkokuivattu tomaatti – spagettikakku

 

6 dl kuohukermaa

4 isoa kananmunaa

merisuolaa

vastajauhettua mustapippuria

60g Cheddarjuustoraastetta

30g Briejuustoa

30g vuohenjuustoa

kaksi isoa kourallista pinaattia, pestynä ja pilkottuna

punainen chili hienonnettuna

140g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä(valuta öljy ja pilko)

400g spagettia vastakeitettynä

nokare voita

muutamia tuoreita salvian lehtiä pilkottuna

fullsizerender-36

Lämmitä uuni 180-asteeseen. Sekoita kulhossa kerma ja munat, sekä suola ja pippuri. Lisää raastettu cheddar, melkein kaikki brie ja vuohenjuusto, pinaatti, chili, aurinkokuivatut tomaatit ja keitetty spagetti. Sekoita hyvin.

fullsizerender-32

Sulata voi uuninkestävällä pannulla(halkaisija noin 25-30cm). Kaada spagettiseos pannulle tasaiseksi. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada väriä. Ota vuoka uunista ja tee lusikalla pieniä reikiä vuoan pintaan. Kasta salvianlehdet oliiviöljyyn ja paina ne tekemiisi reikiin jäljellä olevien brie- ja vuohenjuustojuustonpalojen kanssa.

Laita vuoka takaisin uuniin 10 minuutiksi. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Siirrä tarjoiluastiaan jos haluat. Kakku irtoaa kokonaisena pannusta. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

fullsizerender-34

fullsizerender-23

 

fullsizerender-33

fullsizerender-30

Tämä oli minusta aivan ihana, suussa sulava pastaruoka. Lisäksi se oli erittäin näyttävä ja lasten mielestä hauska, koska vuokaa saattoi leikata kuin kakkua.

Spagettikakku siis!

fullsizerender-21
Komein kokki!

 

Herkullista viikonloppua!

<3 Anna

Luen myös: maailman paras tomaattikeitto ja Terveellistä ruokaa halvalla

Kommentit (6)
  1. Jenny/Vastaisku ankeudelle
    7.10.2016, 11:10

    Nam, testiin menee. Kiitos reseptistä, Anna!

    1. annasaivosalmi
      7.10.2016, 15:50

      Ole hyvä! Tää oli herkkua. Kivaa viikonloppua Jenny.

  2. Just meni uuniin. On sitten odottamassa perhettä kun huomenna tulevat kotiin niin voivat lämmittää. Ainakin näytti superherkulliselta, kiitos reseptistä Anna!

    1. annasaivosalmi
      26.10.2016, 21:18

      Hei mahtavaa! Se on tosi hyvää myös seuraavana päivänä. Vetäytyy sellaiseksi, että sitä voi oikeesti leikata kuin kakkua. Playvalue! 🙂 Toivottavasti tykkäätte.

      1. Tähän luotin. Huomenna on kotona etten sanoisi hulabaloolähtö (ja minä vältän sen kokonaan), joten autoin miestä mäessä etukäteen

        1. annasaivosalmi
          26.10.2016, 21:28

          Reilusti toimittu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *