Allit veks! – Näin saat timmit käsivarret kotikonstein

Allit, lerput, löysät. No ne höllyvät kimpaleet tuossa käsivarsien taka/alapuolella. Olen saanut nyt useammankin yhteydenoton, että voisinko kirjoittaa siitä, miten nämä allit saisi pois. Kevät ja kukkamekot tulevat, ja moni pohtii myös, että olisipa kiva kun käsivarret olisivat timmimmät hihattomissa yläosissa.

Ennen, kuin mennään eteenpäin, on hyvä muistaa pari asiaa: ylimääräiset höttöhiilarit, sokeri ja herkut, kerääntyvät alleihin rasvaksi, ihan siinä missä muuallekin kehoon. Näiden ylimääräisten höttöjen karsiminen ruokavaliosta näkyy yleensä käsivarsien timmiytymisenä, ja monella naisella vielä todella nopeasti. Toinen asia ovat ovat perintötekijät: ne vaikuttavat mm. lihasten rakenteeseen ja erottuvuuteen.

Minulla on allit

Kun ojennan käsivarteni suoraan vaakatasoon sivulle ja pidän käden rentona, voin helposti napata kiinni käsivarren alta ja puristaa löysää allia. Kai näin käy kaikille muillekin?

Toisaalta, kun jännitän käsivarren lihakset, tiivistyy sisus tiukaksi paketiksi ja – ping – allit häviävät. Edes sormi ei uppoa ojentajan tiukkaan rakenteeseen! Homman nimi on siis LIHAKSISSA, jotka täyttävät käsivarren, ja näin ollen käsivarret ovat timmit ja muodokkaatkin. 

IMG_7909
Käsivarsi rentona. Löysää löytyy!
IMG_7910
Lihakset jännitettyinä: sormi pysähtyy tiukan ojentajan pintaan.

Timmit, tiukat, allittomat käsivarret saa siis treenaamalla käsivarsien lihaksia. Pelkällä laihduttamisella rasvakerros käsivarsista toki vähenee, mutta lerppuva iho jää.

Hyvä puoli on se, että varsinkin naisille, lihaskuntotreenin myötä kehitystä tapahtuu hyvinkin nopeasti. Tämä vaatii kuitenkin treeniä säännöllisesti, ja oikeilla liikkeillä. Mitään ei kuitenkaan tapahdu, jos lihaksia harjoitetaan liian pienillä painoilla tai kevyellä vastuksella.

Tuloksia saa, kunhan tekee riittävän raskaan treenin 8-12 toiston sarjoilla, vähintään kahdesti viikossa. Lisäksi pitää syödä tarpeeksi ja kiinnittää huomiota proteiinin saantiin, jotta lihakset saavat rakennusainetta.

Allit veks – parhaat harjoitteet

Seuraavassa allien karkotukseen erinomaisesti toimivia harjoitteita, jotka voi tehdä loistavasti myös kotona. Näissä liikkeissä vaikutus kohdistetaan pääasiassa ojnetajalihaksiin, jotka piirtyvät kauniisti esille treenin myötä, ja täyttävät luonnikkaasti myös allit.

Tee kaikkia liikkeitä vaadittu toistomäärä, yhteensä kolme sarjaa. Toistot kussakin sarjassa, vastuksesta/painosta riippuen, 8-12. Viimeisten toistojen pitää todella tuntua ja naama saa vähän irvistää. Ajattele liikkeissä työskentelevää lihasta, siellä pitää tuntua. Todellinen tehotreeni alleille on tehdä kaikki liikkeet aloittaen punnerruksista ja lopettaen hauiskääntöihin!

Punnerrus kolmella tapaa

Punnerrus kapealla otteella, punnerrus normaaliotteella ja punnerrus leveällä otteella. Vaikutus: rinta, käsivarret, olkapäät ja erityisesti ojentajat.

Tee ensin kapea ojentajapunnerrus. Pidä huoli, että kyynerpäät osoittavat taakse koko liikkeen ajan. Levennä tämän jälkeen hieman käsien asentoa ja punnerra toisen kerran. Käännä lopuksi sormenpäät kokonaan ulospäin ja levennä asentoa reilusti ja punnerra kolmas kerta. Palaa takaisin kapeaan asentoon. Toista kolmen punerruksen sarja 3-4 kertaa. Pidä 30-60 sekunnin tauko ja toista 3-4 punnerruksen sarja vielä kaksi sarjaa.

IMG_7912
Kapean punnerruksen lähtöasento.
IMG_7911
Kädet ovat kiinni kyljissä, kyynerpäät taaksepäin.
IMG_7913
Toinen punnerrus normaalilla oteleveydellä
IMG_7914
Kolmas punnerrus leveällä otteella sormenpäät ulospäin. Voit aina tehdä punnerrukset myös polvet ilmassa!

Ojentajaliike kumpparilla

Todellinen teholiike! Kiinnitä kuminauha ylös esim tankoon, oven saranaan tai portaan pieleen. Asetu lähelle kiinnityskohtaa ja ota kummallakin kädellä kiinni kuminauhasta. Pidä käsivarsien sisäpinnat ja kyynerpäät kyljissä ja suorista kädet alas täysin suoriksi. Ota kiinni ylempää kumpparista, jos et saa tuntumaan tarpeeksi 8-12 toiston sarjassa. Tee kolme sarjaa. Pidä sarjojen välissä 30-60 sekunnin tauko. Vaikutus: ojentajat.

IMG_7915
Alkuasento
IMG_7916
Suorista kädet täysin suoriksi. Liike tapahtuu VAIN kyynärnivelessä.

 Ojentajat pääntakaa lisäpainolla

Vie lisäpaino (kahvakuula, käsi- tai levypaino) pään taakse. Kyynärpäät pysyvät suoraan eteenpäin. laske ja nosta painoa hallitulla liikkeellä 8-12 kertaa. Pidä huoli, että asento kyynärpäissä säilyy. Tee kolme sarjaa, 30-60 sekunnin tauko sarjojen välillä.

IMG_7917
Alkuasento
IMG_7918
Pidä huoli, että kyynärpäät pysyvät eteenpäin.

 Hauiskääntö lisäpainolla

Ota kahvakuula tai muu lisäpaino vartalon etupuolelle. Tee hauiskääntö siten, että käsivarret pysyvät lähellä vartaloa. Riittää, että tuot painon yläasennossa vain siihen asti, että jännitys käsivarsissa säilyy koko liikkeen ajan. Tee 8-12 toistoa, kolme sarjaa, 30-60 sekunnin tauko sarjojen välissä.

IMG_7919
Alkuasento
IMG_7920
Pidä käsivarret lähellä vartaloa.

Kauniit käsivarret ovat siis täysin saavutettavissa, mutta hieman työtä se vaatii. Itse suosittelen käsivarsien täyttämistä lihaksilla: lihaksikkaat käsivarret ovat timmit ja lisäksi vahvat. Pelkkä rasvan vähentäminen ei siis välttämättä takaa pienempiä alleja. Alliton olemus ei siis tarkoita välttämättä rasvatonta kroppaa.

Itselläni käsivarsien ympärysmitta ei ole mikään pieni, päinvastoin! Rentona mittaa tulee vähän yli 30 cm, jännitettynä muutaman sentin enemmän. Viimeisimmässä kehonkoostumusmittauksesta kummastakin käsivarresta löytyi yli 2,5 kg:aa lihasta. Vastaavasti rasvaa on noin puoli kiloa/käsivarsi.

Kivoja allijumppia!

<3 Anna

P.s. Tänään aloitamme treeniryhmieni kanssa vihdoin ULKOTREENAUKSEN! Ulkona lempiliikkeeni alleille on dippi penkin reunalla. Istahda ihan penkin reunalle ja tuo kädet penkille takapuolen vierelle. Tule käsien varaan ja lähde pumppaamaan ylös-alas pitäen kokoajan kyynerpäät taaksepäin ja takapuolen lähellä penkin reunaa.

Lue myös edellinen postaukseni: Hyvästi pojat, tervetuloa neljä pakaraa!

IMG_7922

 

Kommentit (6)
  1. Käsitreeni on jo mukavasti tuottanut tuloksia. MUTTA: mun vatsa. Lihakset ovat mielestäni ihan hyvässä kunnossa, jaksan jumpata monenlaisia vatsaliikkeitä,paljon ja pitkään, mutta rasva einlähde vatsastani. Onko laihduttaminen ainoa keino? Tiedän, että syön välillä,ihan mitä sattuu… Toisaalta, mulla on aina ollut vatsaa. Apua kaivataan

  2. Jee, kiitos vinkeistä, tätä kokeilen varmasti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *