Vegetreenari
Vegetreenari

Omena-kvinoahyve paahdetusta kvinoasta

Paahdettu kvinoaKvinoa on todella ravintopitoinen viljakasvi ja hyvä lisuke pääruoille riisin ja pastan ohella. Kvinoa on luontaisesti gluteeniton ja sisältää runsaasti kuitua ja proteiinia.

Tiesitkö, että kvinoaa voi paahtaa? Paahdettaessa kvinoa saa pähkinäisen maun ja soveltuu hyvin käytettäväksi salaatin joukossa siementen tilalla sekä myös makeissa ruoissa esim. kauran tilalla. Paahdettu kvinoa sopii hyvin jogurtin päälle myslin sijaan tai valmista siitä omenoiden kanssa herkullinen ja vähäsokerinen omena-kvinoahyve herkkunälkään. Kukapa voisi vastustaa karamelisoituja omenoita..

Omena-kvinoahyve

Omena-kvinoahyve paistinpannulla

2:lle á 400 kcal, 10 g pro, 20 g rasvaa, 40 g hh, 5 g kuitua

1-2 omenaa

2 rkl voita tai kookosöljyä

2 tl vaahterasiirappia

2 rkl paahdettua kvinoaa

1 rkl vettä

1/2 tl kanelia

Lisäksi:

4 dl (turkkilaista) luonnonjogurttia/kasvipohjaista jogurttia

1 rkl maapähkinävoita

(halutessasi lisää vaahterasiirappia)

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna rasva paistinpannulla ja lisää joukkoon omenaviipaleet sekä siirappi. Pyörittele omenoita keskiteholla, kunnes ne ovat pehmenneet hieman. Lisää joukkoon paahdettu kvinoa sekä mausta lopuksi kanelilla. Tarjoile esim. turkkilaisen jogurtin ja maapähkinävoin kanssa terveellisenä herkkuna. Omena-kvinoahyve maistuu myös aamupuuron päälle.

paahdettu kvinoa 2.

Paahdettu kvinoa

4-6 annosta

1 dl kvinoaa

vettä huuhteluun

Huuhtele kvinoa siivilässä lämpimällä vedellä ja valuta hyvin. Paahda kvinoa kahdessa erässä kuumalla paistinpannulla. Paahtuessaan kvinoa poksahtelee maissin tavoin. Tämä vie vain pari minuuttia. Varo polttamasta kvinoaa! Säilytä kannellisessa ilmatiiviissä purkissa.

kvinoan huuhtelu

Jos siis perinteinen omena-kaurahyve kyllästyttää, niin kokeile ihmeessä omena-kvinoahyvettä! Tässä on nopea arkiherkku, jonka makeutta on helppo säädellä omaan makuun sopivaksi.

omena-kvinoahyve 2.

Maistuvaa viikkoa!

screenshot-2016-11-09-09-44-46

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *