Helpot vadelma-mustikkaruudut
Moi!
Tässä ihana ja jälleen kerran todella helppo ohje arkeen. Nämä marjaruudut vadelmista ja mustikoista ovat gluteenittomia ja sopivat vegaaniseen ruokavalioon. Olen käyttänyt näissä marjaisissa ruuduissa kvinoahiutaleita, soijahiutaleita ja kaurahiutaleita, mutta voit toki käyttää ainoastaan 200g kaurahiutaleita. Kvinoahiutaleita löytää hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista ja esimerkiksi Foodin kvinoahiutaleet löydät Ruohonjuuresta. Kvinoahiutaleista voi valmistaa vaikka puuroa tai käyttää niitä leivonnassa. Ne maistuvat hyvälle ja tuovat ruokiin lisää ravinteita kuten aminohappoja oikeassa suhteessa, paljon ravintokuitua, fosforia, rautaa ja magnesiumia.Tämän ohjeen olen muokannut Deliciouslyella- blogista löytämästäni Blueberry porridge squares-ohjeesta. Voit syödä ruudut sellaisenaan tai lisätä ateriaan proteiinia sipaisemalla päälle maistuvaa jogurttilevitettä.
Helpot vadelma-mustikkaruudut
(8 annosta á 183 kcal, 6,5 g proteiinia, 30 g hh, 5 g rasvaa ja 3 g kuitua)
2 dl kvinoahiutaleita
3 dl soijahiutaleita (esim. soyappetit soijahiutale)
4 dl kaurahiutaleita
1 tl vanilja-aromia
225 ml (kaura)maitoa
ripaus suolaa
200 g pakastevadelmia
100 g vaahterasiirappia/ hunajaa
pinnalle:
1/2 dl mustikoita ja 1/2 dl manteleita
Laita kaikki ainekset mustikoita ja manteleita lukuunottamatta blenderiin ja anna käydä kunnes seos on tasaista. Levitä taikina uunivuokaan, ripottele pinnalle mustikoita ja manteleita ja paista 190 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes paistos on jähmettynyt myös keskeltä. Tarjoile osana aamupalaa tai välipalana.
Jogurttilevite
(koko annos 134 kcal, 21g pro, 6 g hh ja 3g rasvaa
100g luonnonjogurttia
2 rkl (20 g) vaniljan makuista kaseiiniproteiinia vanilla casein protein (esim Fast cook, bake and cake)
Sekoita kaseiinijauhe jogurtin joukkoon ja levitä vadelma-mustikkaruutujen päälle. Tarjoile osana aamupalaa tai välipalana.