Meidän kevään välikausivaatteet

Minulla on ollut tapana esitellä Leon välikausivaatteet joka kevät ja en meinaa tehdä poikkeusta asiassa tänä vuonnakaan. Nyt kurkistetaan, mitä kaikkea löytyy jo, mitä on vielä ostoslistalla ja mitä fiiliksiä kevään vaatteista on ennen kauden alkua. Kirjoittelen tämän postauksen usein vain keväällä, koska meillä tuppaa menemään samat välikausivaatteet keväällä sekä seuraavana syksynä; saa nähdä tuleeko tähän muutos joskus. Ulkona paistava aurinko ja sulavat jäät motivoivat kirjoittamaan tällaista postausta, vaikka vielä on hiukan matkaa kevät vaatteiden käyttöönottoon!

Kevät 2018

Kevät 2017

HAALARIT KOVIMPAAN TOUHUUN

Ei minun tarvinnut edes miettiä, että tuleeko Leolle haalari vai takki+housut -yhdistelmä kovimpiin ulkoiluihin (lue: päiväkotiin, metsäretkille jne). Minulle oli täysin selvää, että hänelle tulee tähän tarkoitukseen haalari; se on helppo kiskoa päälle, se ei nouse ja mene mytyille jatkuvasti, siitä jää harvemmin roikkumaan puun oksiin kuin takin helmoista jnejnejne. Minulle tärkein tekijä on se, että valituissa vaatteissa on hyvä ja mukava liikkua; tuo lapsi kun ei ole paikallaan seisoskelevaa sorttia. Seuraavana tulee ominaisuudet; ei kastu heti ensimmäisestä vesipisarasta ja tuultakin saisi pitää. Kolmantena asiana tulee sitten vaatteen kestävyys; on mukavaa, kun vaate kestää ihannetapauksessa koko kauden.

NAME IT:IN SOFTSHELL

Meille on nyt keväälle kotiutunut kaksi Name It:in sofshell-haalaria, koska ne on vain todettu meillä parhaimmaksi. Mittasuhteet ovat hyvät Leolle, hinta-laatusuhde on hyvä ja nämä tuntuvat kestävän kulutusta. Meille tuli ensimmäinen Name Itin softshell syksyllä 2016 ja sille tielle olemme jääneet. Monta muutakin on kokeiltu ja esim. Popin puvut olivat pienempänä ihan parhaita, mutta tällä hetkellä olemme jämähtäneet näihin Name Itin pukuihin kaudesta toiseen näemmä..

Tietoisku Name It:in omilta sivuilta:

  • Vedenpitävyys 8000 mm
  • Osittain teipatut saumat
  • Tuulenpitävä
  • Vahvikkeet polvissa ja pepussa

 

Tämä musta haalari on ostettu jo syksyllä ja kuvittelin saavani sen ennen joulua käyttöön. Leo ei kuitenkaan kasvanut äidin arvioiden mukaan, joten tämä jäi keväälle. Ja musta haalari keväällä on vähän synkkä; keväällä kaipaisi hiukan enemmän väriä. Onneksi mustaan voi yhdistää värikkäät asusteet, jotka tekevät siitä jo aavistuksen keväisemmän. Mutta tämäkään ei täysin tyydytä ajatuksen. Tämän vuoksi tilasin rinnalle toisen saman merkin haalarin, jossa on hiukan enemmän väriä.

 

Eli toisena haalarina meillä on tämän vuoden malli; musta pohja, mutta vastapainona ihanat vihreät lehdet sekä värikkäät kukkaset. Tästä haalarista tykkää meillä äiti sekä poika, joten enempää ei voisi pyytää. Tajusin vain juuri tätä tutkiessani, että tilasin kokoa liian ison, joten saa nähdä kuinka suuressa haalarissa tänä keväänä kuljetaan.. Uskon tämän kuitenkin olevan täysin käytettävissä jo tänä keväänä. Onhan tämä ihana!

TAKKI JA HOUSU-YHDISTELMÄT

Meille on kulkeutunut peräti kaksi takki-housu yhdistelmää, vaikka en osaa näitä nähdä esim. päiväkotiin. Nämä ovat kuitenkin käteviä kotona, vaikka leikkipuisto reissulle kun Leolle iskee ”Äiti en halua haalaria” -vaihe jälleen kerran. Ainakin syksyllä niitä oli monet kerrat. Ja toki päiväkotiinkin varmasti kätevät loppukeväästä/kesällä, kun säät alkavat olla oikeasti lämpimämpiä ja välillä täytyy saada osa vaatteista jätettyä pois. Tällöin takki-housu-setti on kätevä, kun voi jättää toisen ja riisua toisen.

 

REIMAA JA HM:ÄÄ

Toisena settinä Leolla on tämä tummansininen Reiman takki, joka on kyllä yksi suosikkejani tuon lapsen takeista. Tämä pitää vettä ja tuulta, istuu hyvin, on kivan kevyt yllä ja helppo vetoketju. Alkukeväälle tämän kaveriksi on HM:n vk-housut, jotka vakuuttivat laadullaan ja istuvuudellaan viime syksynä. Ja niistä kun kasvetaan ohi, niin kaapissa odottaa Reiman vk-housut, jotka tilailin talvella -70% hintaan.

POLARN O PYRETIN VÄLIKAUSIVAATTEET

Toisena housu+takki -settinä Leolta löytyy POPin vaatteet. Leolla on aiemmin ollut POPin kuoripuku ja se oli ihan loistava, joten toivon tämän olevan yhtä hyvä. Tämän lisäksi punainen takki tuo hiukan väriä kevääseen noiden mustien ja sinisten rinnalla. Tämä on kirppis-löytö, joten kokeilemalla selviää, kuinka hyvin ominaisuudet ja muut ovat vielä tallella.

 

KENGÄT

 

Keväälle on kertynyt myös jo muutamat kengät.

Ensimmäiset vasemmalla ovat Kavatin (meillä eri väriset vain, kuin tuolla Footwayn sivuilla, mutta tuota mallia) vk-kengät, joihin rakastuin aivan täysin viime keväänä. Nämä on, kuin tehty Leon jalalle ja Leo ei muita vk-kenkiä ole käyttänytkään kevät-syksy kaudella. Joten alennusmyynneistä tilasin hänelle sitten tälle keväällekin jo samat.

Toisena rivissä on Reiman Pattern -kengät, jotka on tilattu viime kesänä alennusmyynneistä. Minä ajattelen jotenkin, että lapsella on oltava kahdet kengät. Ainakin Leo onnistuu ne kovin usein kastelemaan jne, jolloin seuraavana aamuna ei samoja kenkiä välttämättä saa jalkaan ja silloin on hyvä olla ne toiset tarjolla.

Kolmantena rivissä on niin ikään Reiman kengät. Ne on jo aavistuksen kevyempää kevät-mallia.

Viimeisenä rivissä on Converset. Ne on sitten loppukeväälle ja kesälle varmaan. Hankintalistalla on myös Adidaksen tai Niken tennarit, mutta niitä Leolla ei vielä löydy; eiköhän niihin säihin ole vielä jonkin verran matkaa.

PAREMPAAN MENOON

Nyt jätän tämän postauksen tähän ja esittelen Leon ”paremman menon” (LUE: kauppaan, hetkeksi puistoon, rannassa kävelyyn jne) takit vielä toisessa postauksessa. Koska tästä postauksesta uhkaa tulla hurjan pitkä, koska jotenkin tämä hamstraaja-äiti on jälleen onnistunut haalimaan lapselleen vaatteita vaikka kuinka paljon. Ja paljon tekee myös se, ettei tuo lapsi enää kasva lainkaan niin kovaa vauhtia, joten ns. edellisen kaudenkin vaatteita menee vielä toisin kuin aiemmin. Äiti on joutunut uuden eteen.

 

OLETKO SINÄ VALMIS KEVÄÄSEEN? ONKO MUILLE LÖYTYNYT LUOTTOMERKKEJÄ, JOILTA LÖYTYY AINA KAUDELLE VAATTEET?

Me taidamme olla!

 

hyvinvointi
Kommentit (5)
  1. Meillä taitaa 3v ja 6v tytöille mahtua hyvin vielä edelliset vk-vaatteet 🙂 Pian 10 vuotiaalle pojalle menee myös ehkä edelliset takit, mutta housuja kuluu joten sellaisia pitänee jälleen hankkia 🙂

  2. Vaatteet on kaikki superkivoja ja tyylikkäitä! Päiväkotiin käy myös loistavasti takki ja housut, tulee vähän ison pojan fiilistä 🙂 Pipot oli vähän mauttomia, ja joku kiva tyylikäs lippis vois olla kevääksi hyvä 🙂 Noin kivoja vaatteita ei kannata pilata millään printtikuvioisilla asusteilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *