MEIDÄN KESÄSUUNNITELMAT 2019

Kesä lähestyy kovaa vauhtia ja monessa perheessä mietitään, että mitä ihmettä sitä tekisi kesällä. Meillä alkaa kesäsuunnitelmat olla pikkuhiljaa kasassa ja tahdon jakaa ne teille. Viime vuonna listasin teille meidän TOP10 paikat kesäisessä Turussa ja tällä kertaa mennään Turun ulkopuolellekin.

1. TUURI

Työkaverini kovasti kehui Tuuria ja sen ympäristöä paikkana. Joitakin päiviä pyörittelin asiaa päässäni ja lopulta päätin tarttua tuumasta toimeen; sieltäkin pääsee pois, jos tarve tulee ja on sielläkin lääkäreitä tarpeen vaatiessa. Työkaverini kehui Maatilamajoitus Koski-Tuurin Kammareita ja se kuulosti houkuttelevalle jo pelkän hinnankin vuoksi. Meillä voi koitua ongelmaksi siellä olevat eläimet, mutta.. Olemme reissussa vain kaksi yötä, lääkärimme kehotti lähtemään kyseiseen reissuun, kunhan varaamme sen jälkeen riittävästi aikaa toipumiseen. Joten majoitumme maatilalla, eläinten keskellä, hyvin mukavaan hintaan.

Ohjelmassa olisi tietenkin Tuurin-kyläkauppa, kun kerta sinne aivan viereen mennään sekä miljoonativoli. Uskoisin, että koko menopäivä uppoaa täällä helposti. Miljoonativoli on ilmainen alle 13-vuotiaille, joten Leo pääsee sinne touhuilemaan ilmaiseksi. Lisäksi Tuurin kyläkaupasta löytyy ilmeisesti Muumi-leikkipuisto, jossa myös oletettavasti saa aikaa kulumaan. Joten siinä on ensimmäinen päivä kulutettu helposti.

Seuraavana päivänä ohjelmassa olisi Ähtärin eläinpuisto ja ennenkaikkea pandat, kun kerta sinne asti on lähdetty. Sinne toki liput kustantavat jonkin verran, mutta pandat on nähtävä. Varsinkin Leo on aikamoinen panda-fani, joten pakkohan se on hänellekin suoda kokemus nähdä pandat. Muutenkin ähtärin eläinpuistoa tunnutaan monesti kehuttavan.

Kolmantena päivänä katsellaan fiiliksiä ja mietitään, mitä tehdään; joko koukataan vielä Seinäjoen kautta tai sitten ajellaan suoraan kotiin. Seinäjoella ei ole sen suurempia suunnitelmia, jos sitä kautta satutaan vielä ajelemaan.

 

2. LINNANMÄKI

Aika monen perheen kesäsuunnitelmat todennäköisesti pitävät sisällään Linnanmäen. Rannekkeen hinta alkaa olla jo aika suolainen mielestäni, mutta joulupukki muisti Leoa sekä hänen kummisetäänsä lahjakortein. Joten tänne Leo saa lähteä kummisetänsä kanssa touhuilemaan; äiti lähtee lähinnä lääkekassin kanssa sekä osaten toimia jos jotain tulee. Leo ei ole vielä kertaakaan käynyt linnanmäellä, joten tänä kesänä sitten korkataan se.

 

3. JUKUPARK

Tämä löytyy Turusta ja ehdottomasti listaltamme, koska viime kesänä Leo rakastui paikkaan. Lunastin jälleen kausikortin edulliseen hintaan Jukuparkiin , joten täällä tulee varmasti käytyä uimassa useammankin kerran. Unohtamatta pomppulinnoja ja muita, joista Leo tykkäsi viime kesänä ainakin kovasti. Täällä on näille pienille hauska merirosvo-teemainen allas sopivan kokoisine liukumäkineen.

 

4. METSÄ

Kesäsuunnitelmat ei ole yhtään mitään, jos niihin ei kuulu metsässä leikkiminen, eväsretket metsään ja erilaiset metsässä seikkailut. Ainakin meidän kesässä metsällä tulee olemaan suuri rooli; kotona, mummolassa ja missä kaikkialla kesän aikana vietämmekään aikaa, niin metsään on päästävä. Leon kasaamalla listalla metsä ja eväsretki taisi kohota ensimmäiselle sijalle. Metsä on meidän juttu.

 

5. MUMMALA, MUMMOLA

Kyllä, kesään kuuluu vahvasti myös mummalassa ja mummolassa vierailut. Tämä on Leon kesän kohokohtia ja hän laskee jo öitä päästäkseen taas mumman luokse (tai no, ennen kaikkea mumman kavereiden luokse eli minun veljieni luokse). Mutta yhtä kaikki; mummalaa ja mummolaa odotetaan kevät-väsymysken keskellä.

 

6. MUUMIMAAILMA

Tämä minua houkuttaisi kamalasti itseäni eikä se tosiaan olisi kaukana. Muumimaailmassa pääsisi kohtaamaan kaikki muumit ja viettämään varmasti aivan ihanan päivän. Leokin on alkanut innostua nyt muumikirjoista ja muista, joten miksei. Täytyy katsoa kesällä, kuinka sitä rahaa on, että mistä joutuu tinkimään. Mutta ainakin omat lapsuudenmuistoni paikasta on ihania ja siksi tämäkin on meidän kesäsuunnitelmat -listallamme vahvasti mukana.

 

7. KYLPYLÄLOMA

Vietämme minun syntymäpäiväni Aulangon kylpylästä nautiskellen juhannuksen jälkeen. Ikaalisten kylpylässä kaikki sujui niin upeasti, että toivomme toki samaa nyt Aulangolta. Leo nautti koko sydämestään kylpylälomastamme keväällä, joten kun taas oli alle 100e yhden yön reissu tarjolla, niin pakkohan se oli siihen tarttua! Aulangon kylpylää olen kuullut joskus jonkun kehuvan, joten lähdemme sitä kokeilemaan kesäkuun lopulla.

 

8. MÖKKEILYÄ

Leon isän mummolla on mökki järvenrannassa ja siellä vietimme muutamia päiviä viime kesänä, kuten todennäköisesti myös tänä kesänä. Leo muistaa jo viime kesältä uimisen, vesiletkun kanssa leikkimisen, grillaamisen, kaikkien yhdessä syömän lohen sekä vadelmat. Se on todellakin paikka, jossa mieli pääsee lepäämään; aivan täydellinen hiljaisuus ja rauha, linnut laulavat, vesistöä ja metsää ympärillä, ulkohuussi, järvenranta. Aivan ihana paikka.

 

9. PÄIVÄRISTEILY

Meidän kesäsuunnitelmat pitävät sisällään myös päiväristeilyn Helsingistä Tallinnaan, jos vain tulee sopivan hintainen matka vastaan. Nimittäin ainakin huhut puhuvat kovasti, että sieltä saisi mm. kuivatettuja parsakaaleja sekä tattari-valikoimat olisivat paljon Suomea upeammat. Joten kyllä, tekisimme laivamatkan lähinnä ruoan perässä.

 

10. JUNAMATKAILUA

Vielä en ole aivan varma, minne matkustamme junalla, mutta Leolla olisi kovasti haaveissa junamatka jonnekin. Yhtenä vaihtoehtona tällä hetkellä on Tampere, jossa on aivan ihana Alleduuri-kahvila (johon olen edelleen teeni ja pullani velkaa, kun viimeksi kuittinauha loppui ja minulla ei ollut lainkaan käteistä mukana). Tampereelle junamatka olisi aika sopivat pitkä ja sen vuoksi ihan varteenotettava vaihtoehto tänä kesänä.

ALLEDUURI-kahvila postaukseni 05/2018

Toinen vaihtoehto voisi olla Turku-Helsinki välin taittaminen junalla ja Korkeasaaressa vierailu. Itseasiassa Korkeasaari on vähän mietinnässä muutenkin, koska Leo tahtoisi nähdä apinoita ja siellähän niitä olisi. Mutta se on yksi mahdollinen junamatka. Potentiaalisempana kuitenkin pitäisin junamatkaa Tampereelle, mutta ei voi vielä tietää.

 

MILTÄ SINUN KESÄSUUNNITELMASI NÄYTTÄVÄT? 🙂

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *