Kesäinen Turku ja lapsiperhe; minun TOP-10

Turku on ihana kaupunki varsinkin kesällä ja täällä riittää kaikenlaista tekemistä lapsiperheille kesäaikaan; maksutonta ja maksullista. Leokin alkaa olla sen ikäinen, että hänen kanssaan on ihana tehdä monenlaista sekä kiertää erilaisia paikkoja. Ja kuten todettu, niin minun mielestäni Turku tarjoaa mahtavat puitteet puuhailla varsinkin kesäaikaan. Otetaan pieni listaus paikoista, jotka kuuluvat meidän kesän suunnitelmiin:

 

1. SEIKKAILUPUISTO Kupittaalla

Täällä on pienemmille ja suuremmille lapsille kiipeilytelineitä, hiekkalaatikoita, riippusiltaa ja vaikka niin mitä aktiviteettiä sillä saralla. Kyseessä on siis suuri leikkipuisto, jonka sisällä on erilaisia alueita isommille ja pienemmille. Leikkipuiston lisäksi sieltä löytyy mm. eläimiä aitauksistaan, liikuntavälinevuokrausta, pomppulinnaa ja liikennekaupunkia. Suurin osa on ilmaista, mutta esim. pomppulinna maksaa pari euroa. Tarkempaa kesän ohjelmaa löytyy TÄÄLTÄ.

2. JUKUPARK

Moni varmasti tietää Jukuparkin, joka on tosiaan ulkona oleva vesipuisto. Siellä on pienemmille lapsille merirosvo-teemaiset altaat sekä liukumäet ja isommillekin löytyy hurjempaan menoon erilaisia mäkiä. Meidän perhe antaa paljon plussaa siitä, että sieltä löytyy myös useampi pomppulinna, jotka on tällä hetkellä Leon ehdottomia suosikkeja ollaan missä tahansa. Tämä toki on maksullinen paikka; meillä on ale-hintaan ostetut kausikortit, joten meidät varmaan löytää paikalta aika usein tulevan kesän aikana. Aukioloajat, hinnastot ja muut löytyy TÄÄLTÄ.

 

3. MUUMIMAAILMA Naantalissa

Täällä emme ole itse vielä ehtineet käydä, muta tämän kesän listalta se ehdottomasti löytyy. Ei kai tästä tarvitse edes sanoa sen enempää; muumit, muumitalo.. Luulen, että meidän lapsi on ainakin aivan myyty. Lisää löytyy TÄÄLTÄ, Muumimaailman virallisilta sivuilta.

4. KURALAN KYLÄMÄKI

Kuralan kylämäestä löytyy eläimiä sekä pääsee tutustumaan 1950-luvun maatilan arkeen emännän opastuksella. Alueella on paljon nähtävää ja se on minun mielestäni älyttömän kaunis paikka luontoineen ja maatila-juttuineen. Siellä saa helposti kulumaan aikaa ihastellen ja ihmetellen 🙂 Lisää Kuralan kylämäestä löytyy TÄÄLTÄ.

5. TURUN LINNA

Turun linna on ymäpäristöineen ja sisäpihoineen jo itsessään käymisen arvoinen. Ja sisällekin pääsee, jos on valmis siitä maksamaan. Sisällä saa menemään aikaa vaikka kuinka paljon ja luulen, että tänä kesänä suuntaamme sinne myös Leon kanssa. Luulen, että hänkin voisi jo jaksaa ja saada siitä jopa jotain irtikin 🙂 Hinnastot, aukiolot ja muut TÄÄLTÄ.

 

6. FÖRI ja jokiranta

Itse sanoisin, että Förin kyydissä meneminen on itsessään on yksi, mitä on pakko kokea kesän aikana. Förin vieressä on myös leikkipuisto, joka tunnetaan meillä kotona rantapuistona ja se on yksi suosikkeja, vaikka mekin olemme kiertäneet suuren määrän puistoja. Sen lisäksi Forum Marinumin edestä löytyy pienoismalli, jossa lapset pääsevät leikkimään kyseisen mini-Förin kyydissä. Kannattaa käydä! – on meidän taaperomme mielipide. Sen lisäksihän jokiranta tarjoaa myös paljon muuta; jokilaivoja, erilaisia museoita, pääkirjasto jne..

7. RUISSALO

Metsää, uimarantaa, keinuja, hanhia.. Ainakaan meidän lapsi ei paljon enempää osaa vaatia vaan tuntuu, että Ruissalossa olisi kaikki mitä päivältä voi toivoa. Pääsee kiipeilemään, uimaan, syömään eväitä penkillä tai vaikka viltin päällä ja saa kirmailla aivan vapaasti isolla alueella. Ruissalosta löytyy myös mm. kasivtieteellinen puutarha, jossa emme ole toistaiseksi itse käyneet, mutta sekin on mahdollisesti tämän kesän listalla.  Puutarhan hinnastot ja aukioloajat TÄSTÄ sekä muuta tietoa Ruissalosta löytyy TÄSTÄ.

 

8. LITTOISTEN UIMARANTA

Minun suosikki rantani Turun ympäristössä ainakin tähän asti kertyneellä kokemuksella. Lapsiperheelle varsinkin aivan mahtava, kun kyseessä on hiekkaranta; ei satu jalat isoista kivistä. Sen lisäksi vesi syvenee todella hitaasti ja piiiiitkän matkaa on matalaa vettä; lapsikin pääsee halutessaan aika kauas rannasta ilman, että käy liian syväksi.

9. TÄHTITORNIN MÄKI

Sieltä löytyy leikkipuisto-aluetta sekä paljon nurmialuetta, jolla voi vaikka laittaa piknikin pystyyn. Siellä on myös tilaa juoksennella ja ei tarvitse pelätä autoja joka hetki.

10. KESÄN ILMAISTAPAHTUMAT

Näitä tuntuu Turku tarjoavan jatkuvalla syötöllä, kun seuraa aktiivisesti Facebookia, niin aina hyppää silmille jotakin. Tuntuu olevan melkein joka viikonloppu jotain jossain; yleensä keskustan läheisyydessä. Yleensä näihin kuuluu juurikin  paloautot, ambulanssit, ilmaisnäytteitä, lapsille erilaisia touhu-pisteitä jne; ainakin meidän taapero rakastaa näitä kaikkia aina.

 

Puuttuuko listalta jotain, mitä Sinun mielestäsi Turussa todellakin kannattaisi tehdä kesällä lapsiperheenä? Jos keksit jotain sellaista, niin vinkkaathan ideasi! 🙂 Ja saa kertoilla myös, mitä sinun kesääsi kuuluu ehdottomasti omalla paikkakunnallasi?

hyvinvointi perhe
Kommentit (11)
 1. Näyttää siltä, että teille tulee vsuhdikas kesä. Huippukesä siis!

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   12.6.2018, 08:59

   Kyllä, ehdottomasti! 🙂

 2. Ulla/unelmien elämistä
  11.6.2018, 06:12

  Turku on kyllä tosi kiva kaupunki!me ollaan tuolla seikkailupuistossa käyty aina kun ollaan laivalle oltu menossa. Tosi kiva puisto!
  Ja Turun linnassa oli ihan huippu se pikkuritari kierros. Meidän kolme vee jaksoi tosi hyvin kuunnella tarinoita,joita sillä kierroksella kerrottiin ja olihan se nyt hienoa kun pääsi kokeilemaan haarniskoita ja muita juttuja!!

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   12.6.2018, 09:00

   Oi, ihana kuulla että noinkin pieni jaksanut sen kierroksen. Eli se voisi olla meidän tämän kesän ohjelmassa kyllä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *