ALLEDUURI -kahvila

Miltä kuulostaisi allergia-kahvila? No, aivan ihana erityisruokavalioihin erikoistunut Alleduuri löytyy oikeastikin Tampereelta; lyhyen kävelymatkan päässä mm. rautatieasemalta. Kyseisessä kahvilassa aivan kaikki tuotteet ovat gluteenittomia ja moni tuote sopii myös vegaanille. Kaikki herkut on valmistettu ilman maitoa, kananmunaa, vehnää, ohraa, ruista, pähkinöitä tai kalaa. 

Olen törmännyt tähän kahvilaan monesti mm. Allergialasten vertaistuki -ryhmässä Facebookissa; ihmiset kehuvat varsinkin paikan herkkuja sekä omistajan asiakaspalvelutaitoja. Allergisen lapsen äitinä oli pakko lähteä ottamaan selvää kyseisestä paikasta; tällainen kahvila on kuitenkin ideana aivan ihastuttava ja tervetullut Suomeen 🙂 
Menimme käymään Alleduurissa kahden äidin ja kahden taaperon voimin. Meidät otettiin todella lämpimästi vastaan; rattaat, kaikkeen koskeva taapero eikä edes minulla-on-nälkä-haluan-nyt-heti-evääni taapero tuntuneet häiritsevän. Ensimmäisenä sitä kiinnitti huomiota paikan upeuteen; isot ikkunat, sopivan valoisa paikka, kivasti laitetut pöydät sekä tarjottavat kauniisti esillä myyntipöydällä. Ihastuttava paikka! Kaverini kyseli kovasti leivonnaisten ainesosista ja pakko sanoa, että oli ihanaa olla paikassa, jossa oikeasti tiedettiin, mitä mikäkin tuote sisältää! Liian usein törmää siihen ”en tiedä” tai ”no ei se kai mitään sellaista sisällä. Luulisin.”


Itse päädyin vihreään minttu-teehen sekä mansikka-kermapullaan. Tästä päästään asiakaspalveluun, jota pystyn vain kehumaan. Maksamisen kohdalla omistaja lähti etsimään lisää kuittinauhaa korrtimaksu-laitteeseen, mutta se oli päässyt loppumaan. Minulla ei ollut euroakaan käteistä ja sen hetkisellä kunnolla (siitepölyallergiat olivat tehneet minusta aika heikon jo siinä kohti iltapäivää) minusta ei ollut lähtemään mistään hakemaan käteistä. Totesin myös, että olemme Leon kanssa vain käymässä, joten emme myöskään seuraavana päivänä enää voi tulla maksamaan tähystyksen jälkeen. Saatesanoin ”jos joskus vielä eksyt Tampereelle ja tuntuu sille, niin voit tulla maksamaan, mutta en oleta sitä.”. No, minua hiukankaan tuntevat tietänevät, että seuraavan Tampereen reissun aikana menemme siellä käymään uudelleen ja uusien syötävien lisäksi meinaan maksaa ensimmäisenkin kerran ostokset 🙂 Tuollaista paikkaa kannattaa enemmän kuin mielellään. Asiakaspalvelu oli koko aika niin hurjan ystävällistä ja ihanaa, ettei tosikaan. Aito kohtaaminen, voisin sanoa!
Minä, joka en syö gluteenittomasti ja vasta totuttelen maidottomaan ruokavalioon voin sanoa aivan rehellisesti, että pullani oli todella herkullista. Eli kyllä, kyseisen kahvilan tarjottavat uppoavat myös meihin ei-niin-laajasti-allergisiin ihmisiin. 
Leolle kahvilasta olisi löytynyt Pirkka päärynäsosetta, mutta meillä oli omat eväät mukana; eihän mistään voi saada mitään sopivaa! Yllätys oli siis suuri, kun Leollekin olisi jotain löytynyt 🙂 Leon ruokavaliolla on turha haaveilla minkäänlaisesta leivoksesta kahvilassa; muutamasta ruoka-aineesta kun ei taiota. 


Kahvila oli kahdessa kerroksessa. Me suuntasimme yläkertaan, jossa oli lapsille leluja sekä kirjoja. Siellä kului helposti reilu tunti meidän aikuisten höpötellessä sekä syödessä ja lasten leikkiessä 🙂 Kengät jätettiin alakertaan, joten varmasti ihan toimiva paikka ryömivällekin. Toki ylhäälläkin ruokaillaan, joten lattialla kenties voi jotain ollakin. Mutta todella siisti paikka, jopa tällaisen murusista samantien ahdistuvan äidin silmin! Siellä oikeasti sai huokaista helpotuksesta ja antaa Leon touhuilla. Jollekin Leo lehahti siellä, mutta todennäköisesti reagoi syödessään vieressäni tai jotain muuta vastaavaa. Tuo kun lehahtelee monesti niin, että syy jää mysteeriksi. 

Alleduuria voin tämän yhden kerran kokemuksella todellakin suositella, jos tahtoo paikkaan, josta saa monenlaista ja jossa oikeasti osataan kertoa, mitä mikäkin sisältää! Ja vaikka ei olisi erityisruokavalioita, niin paikka kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa 😉 Me tulemme sinne eksymään aivan varmasti uudelleen; ennemmin tai myöhemmin, mutta viimeistään sitten joskus kun  Leon ruokavaliolla sieltä löytyy jotain sopivaa!  Oletko sinä käynyt jo kokeilemassa kyseistä kahvilaa? 🙂

Alleduurin nettisivut Täällä!
Kommentit (4)
 1. Tässä olisi ainesta laajentaa Alleduureja muihinkin kaupunkeihin 😉 Ollaan käyty siis tuolla ja aivan ihana paikka!
  Jenny

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   26.5.2018, 09:34

   Todellakin saisi tulla myös muualle! 🙂 Olisi aivan huikeaa.

 2. Elisa-Maria
  23.5.2018, 20:30

  No nyt näyttää kivalta! Olen itse Tampereelta, enkä edes tiennyt kyseisestä paikasta. Täytyykin piipahtaa joku päivä töiden jälkeen… 🙂

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   26.5.2018, 09:35

   Voin vain suositella, että käyt piipahtamassa ja maistelemassa herkkuja sekä nauttimassa paikasta noin muutenkin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *