Dientamoeba fragilis ja negatiivinen näyte

Olen kirjoittanut ensimmäisen postauksen aiheesta 26.2.2019, jossa olen maininnut Leolta löytyneen parasiitin ja sen jälkeen muutaman postauksen lisää. Kaikki alkoi alkuvuodesta, kun Leolla oli kovat oireet päällä ja tiesin syyksi jonkin muun, kuin allergian ja perusolot. Silloin lääkäri määräsi F-ParaNhO -testin, lähinnä hiljentääkseen minut. Siitä se sitten eteni siihen pisteeseen, että kyseinen ulostenäyte näytti Dientamoeba fragiliksen olemassa olon, haettiin erityislupaa antibioottikuuria varten, Leo söi kuurinsa, minulta löytyi samainen parasiitti, pääsin itsekin syömään ab-kuuria ja nyt viimeisimpänä Leolta on otettu kontrollinäyte kyseisen parasiitin vuoksi. Se oli negatiivinen näyte.

Aiemmat kirjoitukset aiheesta:

Parasiitti ja tähystys-vastauksia

Dientamoeba fragilis -parasiitti

Dientamoeba fragilis -parasiitin häätö

Dientamoeba fragilis; äitikin kuurille

KONTROLLINÄYTE KUUKAUDEN KOHDALLA

Meille ohjeistettiin, että ensimmäinen kontrolinäyte otetaan noin kuukausi ab-kuurin loppumisen jälkeen. Meillä se hiukan venähti, mutta lääkärikin painotti ettei se ole niin päivän päälle. Vajaa kaksi viikkoa sitten haimme näytteenotto välineet Mehiläisestä, otimme Leolta näytteen, veimme sen Mehiläiseen ja odottelimme viikon verran. Muutama päivä sitten omamehiläinen ilmoitti tuloksen valmistuneen ja itkin liki onnesta; se oli negatiivinen näyte! Eli antibioottikuuri on oletettavasti purrut ja tällä hetkellä näyte antoi negatiivisen tuloksen. Otamme Leolta toisen kontrollinäytteen vielä 3kk kohdalla ja toivomme myös sen olevan negatiivinen, jolloin voisi huokaista helpotuksesta ainakin toistaiseksi tämän parasiitin osalta Leon kohdalla.

MIHIN ANTIBIOOTTI VAIKUTTI

Leo on oppinut kuivaksi antibioottikuurin jälkeen; vahinkojen määrä alkaa olla jo todella vähäinen ja uskon Dientamoeba fragiliksen olleen jotenkin osallinen siihen, että vahinkoja sattui välillä paljonkin, nimenomaan päivä-aikaan. Kokonaisvaltaiseen vointiinkin sillä tuntuu olleen merkitystä; joku pieni osa siitä kroonisesta vatsakivusta tuntuisi vähentyneen. En tiedä tuleeko tuosta lapsesta ikinä täysin kivutonta, mutta jokin pieni osa kipua sieltä tuntuisi hävinneen. Olo tuntuu helpottaneen kokonaisuutena. Ja uloste on muuttunut kiinteämmäksi; ripuli on mennyttä. Leo kuitenkin tähystettiin ripulin vuoksi, joten.. Se oli aikamoista ripulointia hetkittäin. Se kuitenkin katosi antibioottikuurin myötä ja ei ole ainakan toistaiseksi vielä jatkunut.

Tämän äidin kohtalo onkin hiukan surullisempi, kuin lapsen. Joko omien oireideni takana on jokun muu, kuin Dientamoeba fragilis tai sitten minulta se ei häätynyt antibioottikuurilla. Minun näytteen uusimista vielä hiukan venytetään, koska muuten voi tulla väärä negatiivinen, kun kuitenkin kuurista ei kovin kauaa ole ja se on varmasti tehonnut edes jossakin määrin. Antibioottikuurin jälkeen, kun pahimmat turvotukset laskivat jne, niin oloni oli hyvä ja oireista moni vähäisempiä, mutta.. Sitten ne hiljalleen vaanien ovat jälleen nostaneet päätä ja nyt aletaan olla jo taas lähtöpisteessä. Joten itselläni syy lienee muualla tai sitten parasiittihäätöni epäonnistui. Pelottavasti oireet kuitenkin ovat kasvaneet nyt viimeisen viikon aikana, kun myös täysikuu alkaa olla ajankohtainen.

Nyt sitten yritämme olla todella tarkkana kotona, etten vain onnistuisi enää siirtämään parasiittia Leolle, jos se minulla vielä on. Käsienpesua ja muuta on tehostettu ihan varmuudeksi todella huolelliseksi, koska en todellakaan tahdo enää tuon lapsen olon huononevan tai hänen joutuvan syömään uutta antibioottikuuria. Leon negatiivinen näyte oli todellakin tervetullut. En tiedä auttaako hyvä hygienia tämän kohdalla, mutta yrittänyttä ei laiteta!

TÄLLÄ KOKEMUKSELLA

Jos olisin tiennyt tai tajunnut, että oikeasti parasiitin voi saada ihan täältä Suomesta, niin olisin tätä testiä vaatinut jo paljon aiemmin. Jos olisin tajunnut, että oikeasti Leon osan oireista takana voisi olla parasiitti.. Mutta ei sitä arvannut lääkäritkään, joten en meinaa itseäni syyllistää. Olen kuitenkin fiksuuntunut tämän kevään aikana ja nykyään tiedostan, että parasiitin voi saada myös Suomesta. Joten oikeasti erinäisten vatsaoireiden takana voi olla parasiitti, niin hullulle kuin se kuulostaakin! Pitäkää tämä mahdollisuus mielessä, kun metsästätte vatsavaivoille syytä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *