Parasiitti ja tähystys-vastauksia?

Minulla olisi teille ihan valtavasti kerrottavaa, mutta tällä hetkellä kaikki on niin kesken, etten osaa kertoa teille juuri mitään valitettavasti. Niin monta rautaa tulessa, voisi sopia tähänkin kohtaan. Vihdoin alkaa tuntua, että saamme niitä kauan kaivattuja vastauksia ja kieltämättä siinä on oma käsittelynsä ja tarvitsisi saada lääkäreiltä vastauksia sekä suunnitelmia. Kerron teille pintaa raapaisten tämän hetken kuvioista ja näistä kerron lisää, kun saamme niitä suunnitelmia ja vastauksia vielä lisää. Aloitetaan tähystys-jutuista ja mastosytoosista, joista voidan edetä parasiitti -juttuihin.

TÄHYSTYS-VASTAUKSET

Tästä odotamme vielä tähystäneen lääkärimme mielipidettä. Hoitava lääkärimme kuitenkin tähystys-vastausten + oireiden perusteella alkaisi olla valmis puhumaan mastosytoosista. Emme kuitenkaan aloita lääkityksiä tai mitään muitakaan siihen ennen kuin saamme tähystäneen lääkärin mielipiteen asiaan. Joten toistaiseksi lähinnä odotamme. Tämä on kuitenkin askel eteenpäin; lapsellani saattaa oikeasti olla mastosytoosi ja se selittäisi sitten jo paljon oirehdintaa. Leolla kyseessä olisi systeeminen mastosytoosi eli muoto, joka löytyisi mm. suolistosta. Yleisempi muoto olisi iholla oleva mastosytoosi, mutta Leolla ei ole mitään mikä iholla viittaisi siihen. Joten systeeminen muoto olisi se Leon sairaus. Mastosytoosi on sairaus, jossa syöttösolut eivät toimi halutulla tavalla ja niitä kertyy paikoitellen liian paljon. Lisää voi lukea mm. Terveyskirjastosta. Kyseessä on sairaus, josta ei ihan kamalasti löydy tietoa ja siksi en edes ala tarinoimaan siitä enempää tässä kohti. Tahdon jäädä odottamaan ensin lääkärimme näkemystä ja sen jälkeen tulla teille kirjoittelemaan lisää. Mutta Leoa 3vuotta hoitanut lääkäri alkaa kallistumaan tämän diagnoosin puoleen.

Mastosytoosi on aina välillä ollut puheissa mukana, mm. näissä jutuissa:

Lapsen tähystys, mitä ajatuksia

Koepala-vastaukset; matto vedettiin alta

Zantacia kipuun ja vammaistukea astmaan

PARASIITTI

Viimeisimpänä löydöksenä viime viikolla Leolta löytyi parasiitti. Eli loinen. Parasiitti. Hakeuduimme lääkärin vastaanotolle viime viikon maanantaina, koska epämääräisiä oireita alkoi olla taasa kasa. Niitä samoja, joita on ilmennyt tasaiseen tahtiin puolen vuoden välein ja joita on hoidettu joka kerran streptokokkina. Viime kesänä heräsi epäilys, että voisi olla jotain muuta kuin streptokokki, mutta oireet kuitenkin helpotti pitkällä ab-kuurilla ja selvittelyt jätettiin siihen.

Olen kirjoittanut Leon oireista ja muista jo useamman kerran, koska ne ovat aina kulkeneet samaa kaavaa ja aiemmin ne on nimetty streptokokiksi. Vanhempia streptokokki-postauksia ovat mm.

Suuri kipu, pieni ihminen

2vkon painajaiselle nimi; streptokokki

Streptokokki

 

 

Joka kerran, kun Leolla on alkanut ne kovat oireet, niin löydöksenä on ollut streptokokki. Ummetusta, ripulia, kipua, itkuisuutta, nukkumattomuutta jne ilmenee ajankuluessa ennenkö tajuaa hakeutua lääkärille. Tällä kertaa lääkäri ei ollut valmis uskomaan streptokokkiin vaan oli vakuuttunut, että kyseessä on ”toiminnallinen ongelma”. Kerroin lääkärille, kuinka sellaistakin varmasti on ja kuinka aivan varmasti se vaikuttaa normaaliin elämäämme. Melkein itkien kuitenkin kerroin lääkärille, että näiden vuosien jälkeen tunnistan ummetuksen, tunnistan, ripulin ja tunnistan kivun. Mutta tunnistan myös, kun se on jotain muuta. Ja aina puolen vuoden välein iskee nämä kovemmat oireet, joilla ei ole mitään tekemistä syömisten tai minkään kanssa. Ne oireet vain on, pahenee ja tekee elämästä sietämätöntä.

YKSITYISELLÄ SAA TESTEJÄ

Lääkäri päätti lähinnä minut hiljentääkseen määrätä parasiitti-ulostenäytteet. Ne tavallisimmat, jotka näyttävät viisi yleisintä parasiittia. Ne, jotka teetetään jos epäillään esim. turistiripulia. Vastaanotolta kun lähdimme maanantai-iltana niin meistä ei lääkärin kanssa varmaan kumpikaan uskonut, että näytteestä voisi löytyä parasiitti (olemme kuitenkin ottaneet laajoja MDD-ulostenäytteitä jne vuosien varrella). Toisin kuitenkin kävi, yksi parasiitti sieltä löytyi. Olemme tänä iltana menossa lääkärille, jonka pitäisi ymmärtää parasiittien pälle, joten toivotaan saavamme sieltä apua. Äkkiseltään kuitenkin voisi kuvitella, että seuraavaksi on edessä parasiitin häätö. Kerron tästäkin teille tosiaan lisää heti kun vaan saamme tämän toisen lääkärin näkökulmia + hoitavan lääkärimme mielipidettä jne. Mutta lapsellani on parasiitti, joka voi selittää aika paljonkin kun asiaa käy miettimään. Ei kaikkea, mutta edes osan.

PALATAAN ASIAAN

Palaan näihin asioihin, kun ne alkavat selvitä. Mutta nyt ollaan oikeasti lähempänä vastauksia, kuin ikinä ennen. Tuntuu, etten olekaan hullu vaan olen vain äiti, joka on tahtonut kääntää jokaisen kiven ja löytää vastauksia. Vihdoin me kuljemme niitä vastauksia kohti. Viime syksynä paljastui homekoti, sen jälkeen todettiin hanavesi epäsopivaksi ja nyt löytyi parasiitti sekä viitteitä mastosytoosiin. Siihen päälle refluksia, astmaa, allergiaa ja aisti-ongelmia. Alkaahan siinä olla yksi setti valmiina! Ja positiivisinta tässä kaikessa todellakin on se, että parasiitin häätö voisi parantaa oloa huomattavasti. Mastosytoosia voidaan mahdollisesti lääkitä tehokkaammin ja sitä kautta parantaa oloa. Olemme vihdoin lähempänä vastauksia ja apua, kuin ikinä aiemmin.

sairaudet allergia
Kommentit (9)
 1. Kamala ja ihana kuulla löydöstä. Kamalaa, että lapsella on moinen mutta toisaalta hyvä, jos syypää saadaan nyt kiinni ja toipuminen voisi alkaa. Voimia <3

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   27.2.2019, 08:27

   Kiitos <3

 2. Hanna / kommammaa
  26.2.2019, 21:13

  Parasiitti kuulostaa jotenkin todella hurjalta, mutta samalla ihanalta. Ihanalta siksi, että ihan mahtavaa, jos vihdoin on löytynyt syy oireiluun ja se voidaan hoitaa. Tsemppiä!

  http://www.kommammaa.fi

  1. Elina //Vauhtihirmun elämää
   27.2.2019, 08:24

   Nimenomaan; ihanaa juurikin tuosta syystä. Vihdoin on jotain, mitä hoitaa ja joka parhaimmillaan parantaa oloa ihan huomattavasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *