Itkunaurut rentouttaa

Nauraminen on aivan mahdottoman hyvä rentoutuskeino. Muistan lapsuudestani suorastaan täydellisiä onnen hetkiä, kun nauroimme ystäväni kanssa vedet silmissä ja henkeä haukkoen. Jollain tapaa saimme usein leikkimme lietsottua siihen pisteeseen, että nauru raikasi. Parhaimpina kertoina lirahti housuun.

Nauraessa stressihormonin määrä veressä suorastaan romahtaa ja vereen virtaa endorfiinia, joka tuntuu hyvältä. Verenpaine laskee ja olo on raukea.

Eräässä tutkimuksessa paljon kipuja kokeneet syöpäpotilaat ilmoittivat, että nauru oli tehokkain ei-lääkkeellinen keino kipuun. Toisessa tutkimuksessa taas tunnin humoristinen elokuva vahvisti immuunipuolustusta ja vaikutus kesti vähintään 12 tuntia.

Sairastunut Norman Cousins huomasi, että kun hän oli nauranut elokuvaa katsoessaan kymmenen minuutin syvänaurut, hän pystyi nukkumaan pari tuntia ilman kipuja.

Olin jo miltei ehtinyt unohtaa, kuinka hyvältä kunnon itkunaurut tuntuvat. Siis sellaiset supernaurut, jossa lopulta vedet valuvat silmistä, ja suusta kuuluu pelkkää pihinää, kun yrittää naurun sekaan vetää happea. Muistin tämän, kun työkaverini nauratti lukemalla ääneen erästä omituista ja huonosti tehtyä oppikirjaa.

Pitäisi varmaan tatuoida hymynaama käteen, että muistaisi etsimällä etsiä itkunaurun lähteitä. Jos mielessä on jokin naurunlähde, niin saa erittäin mielellään jakaa täällä 🙂

Kuva.

Kommentit (2)
  1. Nauru on kyllä hyvä asia,!!!

  2. Näin on 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *