Mistä pariterapeutti tunnistaa rakkauden?

Mitä rakkaus on? Monet tulevat sitä vastaanotolleni miettimään. Aistin sitä työhuoneessani päivittäin. Mistä tunnistaa rakkauden?

Rakkauden voi tunnistaa kiinnostuneesta katseesta. Kuva: Pixabay

Rakkaus näyttää kiinnostuneilta silmiltä. Rakkaudellinen katse on tutkiva ja tunnusteleva. Se etsii sitä, mikä toiselle näyttää olevan totta, ja kunnioittaa sitä. Rakastavan silmissä asuu parantava myötätunto.

Rakkaus kuulostaa jakamiselta ja kuuntelemiselta. Rakkautta on kertoa, millaisessa matkan kohdassa itse on menossa. Rakkautta on kuunnella toisen matkan kohtaa.

Rakkaus tuntuu yhä vapaammin kulkevalta hengitykseltä. Lihakset rentoutuvat, sydämen syke tasaantuu ja turvan tunne kasvaaLuottamus itseen, toiseen ja elämään vahvistuvat.

Pariterapiassa rakkauden voi kuulla, nähdä ja tuntea. Kuva: Pixabay

Rakkauteen mahtuu valtava joukko tunteita. Rakkaudellisessa ilmapiirissä niiden äärellä voi pysähtyä. Niistä voi kertoa lisää. Joskus sanat eivät riitä. Hiljainen rakkaus on läsnä, eikä pakene.

Joskus rakkaus työhuoneessani on niin arkaa, ehkä haavoitettua, että sitä ei ensin huomaa. Se on ehkä pelästynyt tai joutunut elämään piilossa pitkän aikaa. Piilosta käsin se tunnustelee, milloin on turvallista tulla esille.

Rakkaus ei ratkaise kaikkia asioita kaikkien mielestä parhain päin. Silloin rakkautta vasta tarvitaankin. Rakkaus voi näkyä kyynelinä poskilla. Se voi kuulua jämäkässä päätöksessä. Mutta loppuun asti se yrittää olla rikkomatta sen enempää kuin on välttämätöntä.

Tällaista on rakkautta minä aistin työhuoneessa perheneuvojana. Se ei roihua eikä polta, vaan on turvallisen kädenlämpöistä. Mistä sinä tunnistat rakkauden? Millaista rakkaus sinun elämässäsi on? Voiko sen valtaa kasvattaa?

Rakkautta elämääsi toivoen,

Sini Rantakari

hyvinvointi rakkaus parisuhde
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *