Seuraavat kisasuunnitelmani part 2 – Tavoitteet

Edellisessä tekstissäni paljastin seuraavien kilpailujeni ajankohdan, mutta olennainen osa kisasuunnitelmia on myös se, mitä tällä aikavälillä tästä päivästä seuraavaan kisapäivään tulisi tapahtua ja saada aikaiseksi.
Alkuviikon palaverissa Minnan kanssa pyöriteltiin kahvikupposen lomassa kisasuunnitelmien lisäksi myös gameplania seuraavaa skabaa varten ja käytiin läpi meikäläisen nykytilannetta. Fysiikan puolelta erityisiä kehityskohteita ei niinkään tarvinnut edes syvällisemmin analysoida, vaan lisää lihaa ja kypsyyttä erityisesti yläkroppaan tarvitaan. Näin tiivistetysti homma siis vaatii sitä samaa mitä aina ennenkin, eli osuvaa treeniä, ruokaa ja sitä aikaa. Ei sitä pihviä määräänsä enempää kuitenkaan tule ruhoon tarttumaan, jos asiat tehdään lähtökohtaisesti jossain määrin oikein ja laadukkaasti, joten fokus olennaiseen ja rautaa liikkeelle!

image10
Kunto kolme viikkoa ennen syksyn Nordic Prota hetkenä, jolloin todella tajusin saaneeni kehitystä edelliseen vuoteen verrattuna. Myös seuraavalla prepillä haluan nähdä kehitystä, niin fysiikassa kuin vapaaohjelmassa.

Omalla kohdalla uskon pohjan olevan ihan kohtuu hyvällä jamalla, kerran kehitystä on tullut ihan kiitettävästi jokaisella kaudella tähänkin mennessä. Tietty oppimisen nälkä ravinnon ja treenin suhteen on vahvana olemassa, ja eihän näissä hommissa koskaan voi täydellinen olla. Liian hifistelyt jätän kuitenkin sikseen, ja uskon, että rennon rempseällä menolla kaikilla osapuolilla on hauskaa. Ja kun on hauskaa, niin homma maistuu ja tuloksia syntyy. Ihan kaiken aikaa ei tietty voi olla kivaa, mutta pääsääntöisesti pitää tosissaan tykätä siitä mitä tekee. Mikäli näin ei ole, niin tulee vain muokata siitä tekemisestä sellaista, mistä oikeasti tykkää. Asiat voi tehdä monella tavalla, ja tunnustan olevani näissä hommissa hieman jäärä, ja haluankin tehdä asiat omalla tavallani, heh. Hyvään lopputulokseen on monta erilaista tietä.
Kunnioitan näissä asioissa myös valmentajaani, joka katsoo tarvittaessa perääni. Tällä hetkellä pyörittelen omat treeni- ja ravintokuviot itse, ja olen erittäin tyytyväinen tällaiseen valmennussuhteeseen, sillä kokemuksen kautta olen päässyt enemmän jyvälle oman kehoni toiminnasta ja oppinut rakentamaan itselleni sopivan paletin. Varsinkin fysiikkalajeissa työ täytyy tehdä itse ilman valmentajan hyysäämistä koko ajan perässäsi. Kisaprepin aikaan turvaudun selkeästi enemmän Minnan tietämykseen ja näkemykseen, sillä joka kerta olen päässyt hänen ohjeillaan hyvään kuosiin ilman megatapporiudutuskuuria. Usein ollaan myös keskusteltu kisaprepin seuraavista siirroista yhdessä.
Kilpaurheilu pohjautuu hyvin pitkälle kaikessa tylsyydessään (ah, miten rakastankaan tylsyyttä, ihan tosi!) usein ihan niihin perusasioihin, vaikka sitä pyörää kuinka yrittäisi keksiä uudelleen. Itse siis jatkan lähes samalla kaavalla kuin tähänkin asti, ja treenijaossa saatan välillä painottaa jaksottaisesti tiettyjä lihasryhmiä. Jalkojakin treenaan, mutta isommat painot ja ryskäämisen jätän niille, kenen kintut sen kestävät ja sitä vaativat. Omat romuni pidän mielelläni ehjänä ja toimintakykyisenä, ja keskityn lähinnä kypsyttelemään alaosaston fysiikkaa painottaen hanuri- ja takareiskaosastolle.
image23
Tässä kuvassa ajattelen laukussa odottavaa donitsi-sixpäkkiä. Nordic Pro – lokakuu 2015

Entäs se vapaaohjelma? Sehän on kuitenkin merkittävä osa omaa lajivalintaani. Heitin ilmoille teema-ajatukseni seuraavaa vapaaohjelmaa koskien, ja oma henkilökohtainen suosikkini nousi näistä myös Madame Pajulahden suosikiksi. Ehtiihän tässä suunnitelmat vaihtua vielä moneen kertaan, mutta nyt on sellainen kutina takamuksessa, että tämän idean pohjalta mennään eikä meinata. Taito- tai ominaisuuspuoli ei tarvitse mitään suuria mullistuksia, joten seuraava askel itselläni onkin alkaa kaivelemaan musiikkiehdotuksia. Olen ehkä vähän jo innoissani!
Tämän pohjalta Minnan luovuus voidaan läväyttää sopivassa vaiheessa valloilleen koreografian parissa, ja teemaan liittyen on itselläkin pari hauskaa ideaa toteutukseen. Onhan tässä tuota edellistä vaparia jyystetty varioiden jo miltei kahden vuoden ja kolmen kisakauden ajan, joten on oikeastaan aika muikea fiilis lähtää kyhäilemään uutta, vaikka totta puhuen en tuohon edelliseen ehtinyt missään vaiheessa leipiintyä laisinkaan.
normal_1-dsc_3598
Arnold Europe Amateur 2014

Tiivistetysti tämän offin tavoitteet voisin listata seuraavasti:

 • Pihviä ja kypsyyttä yläkroppaan
 • Jaloille sopivan reipasta menoa
 • Vaparitaitojen ja ”hyvän boogien” ylläpitäminen
 • Mielenkiintoisen vapaaohjelman rakentaminen
 • Kropan pitäminen ehjänä ja mahdollisimman toimintakykyisenä
 • Vanhojen vammojen ja vaivojen häiritsemisen minimoiminen
 • Henkistä ja fyysistä palautumista ja kovaa treeniä!

Ja loppusanoina täytyy vielä mainita, että hitsiläinen tää offitouhu on huikeeta! 😉
xoxo,
Piia

Kommentit (4)
 1. Heippa!
  Kiva kun postailet tiuhaan tahtiin, sinulla on sana hallussa ja sen takia postauksia on kiva lukea! Olet myös ihanan iloinen ja reippaan oloinen tyyppi, tsemppiä pihvitalkoisiin! 🙂

  1. Piia Pajunen
   9.4.2016, 22:30

   Kiitos ihanasta kommentista, ja kiva kuulla, että juttuni kiinnostavat 🙂 Jatketaan siis höpinöitä samaan malliin!

 2. Outi Karita
  10.4.2016, 00:25

  Uus vapari JEE!
  Hyvä vapari sulla oli nytkin ja tosi hyvät biisit 🙂

  1. Piia Pajunen
   10.4.2016, 10:01

   Hahaa! Mäkin oon vähän innoissani uudesta vaparista, kunhan sitä päästään vielä ideatasolta viemään toteutukseen 😉

Kommentointi suljettu.