LIHASKIMPPU VAI RIMPULA? KUINKA KUVAT HÄMÄÄVÄT?

 

Keskustelin yksi päivä kaverini kanssa, joka tokaisi ajautuneensa keskusteluun oman lähipiirinsä kanssa, jossa minun todettiin yksimielisesti olevan aivan jäätävä körmy naiseksi. Ei ole myöskään yhteen kertaan jääneet ne ihmetykset, joissa somessa minua seurannut henkilö näkee minut ensimmäistä kertaa livenä (yleensä vielä lähellä kisakuntoa) , ja toteaa minun olevan huomattavasti pienikokoisempi mitä oli luullut.

Noh, tässä päivän porinaan liittyen pieni annos realismia eli tarjolla pari kuvaa, joissa ensimmäisessä meitsi fleksailee tyytyväisenä erittäin hyvin kulkeneen salitreenin päätteeksi, ja jälkimäisessä samainen ihmishahmo on lähdössä pirteänä aamutreenille. Alla olevien kuvien tilanteiden välillä noin 12 tuntia. Toki näillä ”transformation”-kuvilla olisin voinut markkinoida kevään kuuminta ja tehokkainta kesäkuntovalmennusta, mutta jätänpä lantit tällä kertaa keräämättä, heh.

Ei pullistu pala hihansuusta, ja XS-kokoiset vaatteet istuvat ihan nätisti päälle. Sixpäkki ei paista paidan läpi, hauissuonet eivät pamahda silmille, pyöreistä olkapäistä ei ole tietoakaan eivätkä reisien aivan jäätävä lihasmassa lävähdä verkkokalvoille. Jep jep. Jos jollekin tuli yllätyksenä, niin niitä lihaksia joutuu yleensä vähän spennaamaan, että ne saa kunnolla esiin, ja salitreenin jälkeinen mieltä ylentävä pumppi on aika metkan näköistä treenin päätteeksi.

Nykyään ”varo ettet kasva liian isoksi”-vikinät ovat omien empiiristen havaintojeni perusteella kuolemassa jo onneksi sukupuuttoon (tai mun kohdalla on jo luovutettu, hah!), sillä salitreeni ei tee kenestäkään naisesta yllättäen hirveää mörssäriä. Ja tottahan toki, jos lihasta kuvissa näet, niin sitä kyllä siellä on, eli ei ne nyt kovin feikattuja voi olla. Pointti olikin siinä, että ei ne pulleimmatkaan piiput kovinkaan monelta naiselta ihan tuosta vaan hihan suusta tursua, jollei niitä tuo esiin.

Salikuvissa usein ison eron tekee kuntosaleilla usein hohkaavat ”terävät” valot, ja oikean lampun alle asettuessasi näytät heti astetta lihaksikkaammalta ja kireämmältä. Tiukan salitreenin jälkeen lihakset ovat kaupan päälle myös komean pyöreässä pumpissa, kun treenattu pihvi on täynnä verta ja painetta. Otollinen aika näpsiä siis salikuvia, ja itsekin otan tästä monesti kaiken ilon irti, hah! Näin voidaan myös todeta, että yleisesti ottaen lihaksikkuuden ilmenemiseen siis vaikuttavat suuresti mm. henkilön rasvaprosentti, sen hetkinen ravinnon tila (ovatko lihasten glykokeenivarastot tyhjänä vai täynnä), valaistus, ryhti ja asento, lihasten jännittäminen, vieressä olevat vertailukohteet (muut ihmiset), vaatetus ja tilanne (treenipumppi vai arkinen tilanne).

Sanotaanko myös näin, että jokaiselle aivan ilmainen ”extreme makeover superwaisttrainer”-dieetti menee ihan tuosta vain niin, että vetää sen massun sisään ja rintakehän kohti kattoa. Tein samalla metodilla myös laittoman ihmiskokeen omalla äidilläni, ja kappas vain ryhtiin vetämisen jälkeen ei ollut enää mitään ongelmaa keskivartalossa. Problem solved!

Marmoritoppi: TÄÄLTÄ// Marmoritrikoot: TÄÄLTÄ*

Tämä samaan asiaan yhtyvä ongelma tuppaa medialukutaitoisiltakin kansalaisilla välillä vyörymään esiin. Kovasti peilien edessä huonossa ryhdissä könöttäessä mietitään, miksi ei näytetä yhtä hyväkuntoiselta kuin kaikki muut fitness-Pirjot jo heti ensimmäisen salikortin ostamisen jälkeisenä päivänä, vaikka salilla ollaan ravattu itse jo parisen vuotta. Ensi kerran siihen peilin eteen mennessäsi käännä itsesi kylki edellä peiliin, vedä vatsa niin sisään kuin saat, rinta rottingille ja alaselkä aavistuksen kaarelle. Siitä kun tilttaat pakaraa hieman peiliin päin ja itseäsi komeasti mutkalle, niin kappas vaan, sinullakin on yhtä hyvä belfie-kuvakulma komean pakaran ja kapea uuman kera! Boom! Ja älkää ottako vakavasti, koska en ota minäkään, hah!

Mahtavaa alkanutta viikkoa niin liharekoille kuin rimpuloillekin! 😉

Kurkkaa myös toiset kolmen minuutin muutoskuvat: Eihän sulla ole edes lihaksia!?

Edellinen juttuni: Miten päästä eroon säästöliekistä ja kitukaloreista?

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (10)
 1. Pakko kyllä kommentoida, että onhan toi sun päcki ihan tajuton!! Itselläni kun ei tahdo näkyä millään, vaikka rasvat ei mitkään päätä huimaavan korkeat olekaan (ovat kovin littanat nuo ylimmät palat:( ) norm. rutistukset ei meinaa tuntua missään ja esim. toes to bar ei nouse millään 90 astetta korkeemmalle? Mitähän ihmettä teen väärin?

  1. Piia Pajunen
   20.3.2017, 21:27

   Vatsalihakset ovat melko geneettinen lihasryhmä, ja itse voin kiittää omistani kyllä äitiä ja isiä, vaikka onhan ne kyllä osaksi treeniruntua saaneet, ja itselleni ne liittyvät vahvasti vapaaohjelman suorituskykyyn.
   Kokeilepa silti ottaa pieni askel taaksepäin, ja pyri vatsalihaksissa enemmän tuntumaan kuin ”raskauteen” tai toistomääriin. Vatsarutistuksissa älä nouse ylöspäin, vaan koeta rutistaa itsesi vatsasta kasaan eli kylkiluiden alareunaa kohti lantioluita. Riittää siis että yläkroppa pyöristyy, ja vatsa rutistuu ihan rusinaksi. 🙂

 2. Moi Piia! Ois mahtavaa jos tekisit postauksen sun muutoksesta, ikäänkuin ennen- jälkeen meiningillä 😊 Ois kiva nähdä mistä on lähdetty ja miten matka menny😛

  1. Piia Pajunen
   20.3.2017, 22:00

   Moikka! Itseasiassa tällainen on kyllä tulossa, kunhan pääsen vain käsiksi kuva-arkistojeni kätköihin vuodelta nakki! 😀 Ja kiitos silti osuvasta toiveesta! Sitä suuremmalla syyllä pitää tuo toteuttaa! 😉

Kommentointi suljettu.