KYMPPITREENI VATSALIHAKSILLE – OMA VAKKARINI!

toes to bar vatsalihas
AYYY! Nyt mitataan sitä keskivartalon kestokykyä ja raakaa voimaa! Tämä ei semmoisenaan sovi ehkä ihan aloittelijoille, mutta sovellettuna tästä voi saada huikean nousijohteisen jatkumon myös rautaisen voimakkaiden keskivartalon metsästäjille. Edellytyksenä tietenkin on, että toes to bar-liikkeessä varpaat saa osumaan tankoon edes muutamia kertoja.
IDEA: Kyseessä siis simppeli haaste, jonka ainoana liikkeenä on niinkin hurja liike kuin toes to bar, ja KYMPPIHAASTE! Ideana siis kylmän viileästi on tykittää tavoitteena olevat toistot kasaan oman kunnon ja tunnon mukaan. Haaste ei siis määritä sinulle kuinka montako sarjaa, montako toistoa tai kuinka pitkät palautusajat maan tasolla pidetään. Nämä kaikki saat päättää itse. Ainut, jota haaste sinulle määrittää on se, että tavoitemäärä tulee iskeä kasaan.
TAVOITE: Iskeä tavoitteena oleva toistomäärä kasaan. Kymppihaasteen tavoite määrittyykin oman lähtötason mukaan. Ensin esittelen oman vähän tujakamman haasteeni, jota itselläni on tapana tykitellä menemään usein kerta viikkoon. Ai miksi? No koska se on niin törkeän tehokas ja kaikessa karmeudessaan samalla niin hauskaa! Tämän perään esittelen kevyemmän startin, jolla vauhtiin pääsee myös matalallakin kynnyksellä.

OMA HC-HAASTE:

50 toistoa kasaan, ja toistoiksi lasketaan vain ne, jossa molemmat varpaat osuvat tankoon! Ei siis huijata, hah! Sarjojen pituudet sekä määrät ja palautusajat (maan tasolla) saa päättää aivan itse (eli käytännössä milloin hyytyy), ja leikki loppuu, kun 50 kertaa on saatu varpaat kolahtamaan sinne tankoon. Sairaan rasittavaa, mutta silti niin koukuttavaa! 😀
Suosittelen kuitenkin, ettei heti ensimmäisissä sarjoissa vedä itseään sinne täyteen failureen, vaan jättää aina yhden tai pari toistoa varastoon. Helpottaa kummasti meinaan haasteen viemistä loppuun asti. Tässä riittää puurtamista itsellenikin, mutta yleensä tämä tulee pakettiin viidellä sarjalla. Alkuun toki toistoja saa kasaan huomattavasti enemmän, ja viimeisessä sarjassa sitten jo huhkitaan pienempää määrää puhisten pakettiin. Alussa myös tekniikkan on huomattavasti kauniimpi kuin viimeisissä, heh.

KEVYEMPI STARTTI:

Valitse ensimmäisessä treenissä itsellesi sopiva määrä. Se voi oikeasti olla vaikka ”vain” 10, 15, tai 25. Paukuta toistot kasaan vaikka hävyttömän monessa osassa. Sarjojen välillä voit levätä maan tasolla niin pitkään kuin itsestäsi tuntuu. Tätä treeniä kun toistat 1-2 kertaa viikossa huomaat, että toistot alkavat tulemaan kasaan hiljalleen yhä helpommalla, ja voit lähteä nostamaan tuota treenin tavoitelukemaa. Tämän ei kuulukaan olla liian helppo, joten uskalla välillä nostaa sitä rimaa vähän ylemmäksi!
toes to bar vatsalihastoes to bar vatsalihas
Vink vink! Suosittelen lämmöllä hyödyntämään haasteen toes to bareissa Tafferin grippejä tai vetoremmejä. Otevoima ei lähde niin rajusti lipsumaan, ja työn saa oikeasti keskitettyä sinne korsettiin. Tämä onnistuu siis ehdottomasti ilmankin, mutta helpottaa kummasti varsinkin, jos puhutaan siitä 50 toiston menosta, jolloin roikkumisaikaa tulee aika paljon plakkariin.
Tekniikka peliin! Jotta ”toes to bar”-tykitys ei menisi ihan harakoille tai aiheuttaisi närää selkänikamissa, niin suosittelen välttämättän liikkeen retkauttamista alas. Kun tavoitteena on oikeasti vahvistaa sitä keskivartaloa, niin laske liike myös hallitusti alas, ja pyri mieluummin tähtäämään ylläolevan kuvan kaltaiseen kuppiasentoon laskuvaiheessa. Crossfit-tekniikat erikseen kyseisen lajin edustajille, jotka ne vauhdikkaammassakin menossa hallitsevat.

toes to bar
BetterBodies-toppi: TÄÄLTÄ* // Aim’n-trikoot: TÄÄLTÄ*

SOVELLUSVINKKI RINTATREENIIN! Tätä haastemeininkiä voi ehdottomasti soveltaa myös moneen muuhunkin liikkeeseen. Esimerkiksi vielä vähän vaiheeseen ja epävarmaksi jäänyt penkkipunnerrus voi olla tässä todella näppärä sovelluskohde etenkin monille naisille, joita kuumottelisi lähteä penkkailemaan, mutta meno jännittää.
Jos siis jerkkua ei vielä rinnassa kamalasti löydy, niin tartupa ihmeessä penkkipunnerruspisteen tankoon, ja laita tämä liikkeelle samaan tyyliin ilman lisäpainoja. Samalla tulee annettua tekniikan kehittymiselle tuikitärkeitä toistokertoja, ja luotua hyvää pohjaa voimakestävyydelle ja oikeiden lihasten aktivoimiselle. Myös henkinen varmuus liikkeeseen kasvaa, kun toistoja alkaa kertyä mittariin.

Jäätävän tiukkaa vääntöä jokaisen viikonloppuun!

Vilkaise myös:
Tarvitseeko naisen treenata tissejä?
& 3 liikkeen vatsatreeni – Voimaa kehiin!

Edellinen juttuni:
Liquid Suedet – Koukuttavimmat punat koskaan!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (7)
 1. hyvistä treenikengistä (sali ja juoksu) olisi kiva saada lukea 🙂

  1. Piia Pajunen
   9.12.2017, 20:49

   Voisin joskus näistä muuten joskus höpistä! Kiitti hyvästä postaustärpistä! 🙂

 2. Kääk, ei onnistu vielä toes to bar harmittaa etten voi haasteeseen osallistua… mitä mieltä oftopic kysymys: voiko ylätaljaa tehdä seisten? nähnyt joidenkin tekevän, ottaako samalla tavalla selkään?

  1. Piia Pajunen
   9.12.2017, 20:49

   Ylätaljaa voi tehdä myös seisten, ja kokeilamallahan se selviää, miten se itsellä toimii ja kuinka hyvin sen saa tuntumaan. 🙂 Ja pistä haaste ihmeessä testiin vaikka tuon lopun penkkipunnerruksen tai normaalien punnerrusten osilta (tai mikä tahansa muu liike) 😉

Kommentointi suljettu.