Piia Pajunen
Piia Pajunen

MIKÄ TÄSSÄ KIINTEYTYMISKULTTUURISSA IHMETYTTÄÄ?

kiinteytymiskulttuurissa
Hyhhyh. Haluaisin saada tätä vyötärörasvaa pois. Nämä kylkimakkaratkin ovat ihan kamalia. Voi pyhä jysäys, kun vaakalukema nousi viikonlopun syöminkien jälkeen. Haluisin polttaa rasvaa, mutta en haluisi, että rasva lähtisi tisseistä. Moni asia ihmetyttää tätä likkaa tässä kiinteytymiskulttuurissa, sillä liikkeellä on mitä ihmeellisempiä toimintamalleja ja ajatusmaailmoja. Eihän se väärin ole tuntea tai tavoitella, mutta realistisuus ja järki on melkoisen hyvä pitää matkassa mukana.
Ensimmäinen asia, mikä jatkuvasti hämmentää allekirjoittaneen sielunmaailmaa on se, että miksi sinne vaa’alle on pakko hypätä heti mättöjen jälkeen tarkistamaan tuhoja, vaikka tietää jo varmuudella, että siitä tulee vain paska fiilis. Tässä ei auta, vaikka kuinka selittäisi, että yhdessä vuorokaudessa yläkanttiin heilahtanut vaakalukema kertoo lähinnä siitä, että kroppa on sitonut itseensä valtavan määrän nestepöhöä ja eilisiltainen mättöbuffet odottaa rehellisenä kakkamassana suolistossasi sukeltamista saniteettitilojen posliinimööpelin syövereihin. Lömps.
Miksi myös niistä juhlapyhistä tehdään niin suuri haloo ruokajuttujen kannalta. Ei siitä leviämisestä tarvitse niitä pyhiä syyttää. Eri asia, jos se pikkujoulu ja jatkuva piparin mussuttaminen jatkuu sieltä lokakuun alusta välipäiviin asti tai vappumunkkeja maistellaan ja santsataan sinne juhannukseen saakka. Ei yhden tai parin päivän takia tarvitse googletella vinkkejä terveysblogeista, että ”miten selvitä vapusta ilman ruokamorkkista”, eikä heti tarvitse alkaa höyryttää kanaa pelkässä vedessä pannulla yhden herkkuviikonlopun jälkeen. Viikko taas kärvistellään ja riudutetaan morkkiksessa ja viikonloppuisin pääsee piru irti. Näppärä oravanpyörä on valmis.
Vakiohämmennykseni sekä muilla että itselläni on myös se, kun syön koko ajan ja usein niin isoja annoksia. Muita hämmentää se, että miten jaksan syödä niin isoja annoksia enkä liho, ja minua ihmetyttää se, että vastapuoli silti vetää itse vaikka ja mitä roskaa, jossa energiamäärä on todellisuudessa huomattavasti suurempi kuin omassa kukkurallisessa annoksessani perunaa, lihaa ja kasviksia. Niinpä.
kiinteytymiskulttuurissa
Sitten ne jatkuvat kiinteytymiskuurit ja dieetit. Muutos vaatii muutosta aina itsestä. Jos halutaan pysyvää muutosta, niin se loogisesti vaatii myös pysyvää muutosta omassa itsessä. Toisaalta on aika ihailtavan optimististä, että kerta toisensa jälkeen uskotaan uuden dieetin tai kuntokuurin toimivan nyt tällä kertaa, vaikkei ne edelliset 49 uutta starttia omin kikkakolmosin tepsinytkään. Jos omat rahkeet muutoksen toteuttamiseen eivät riitä, niin ehdottomasti suosittelen valmentajan pestaamista tähän hommaan, jos palava halu siihen muutokseen on kova. Siinä voisi säästää vuosien pään seinään hakkaamista, jos kerrankin malttaisi kuunnella jotain osaavaa henkilöä ja juuri sinun tarpeisiisi suunniteltua kokonaisuutta. Parhaimmillaan vaikkapa kolmen kuukauden valmennusjaksolla saisit jo ihan uudet eväät ominpäin pärjäämiseen.
Ja hypätäänpä tähän ikuisuusasiaan. Haluttaisiin kiinteämpää kroppaa, mutta vaakalukema ei vaan saisi nousta?! Pistetäänpä pientä reality checkiä kehiin. Mitä te luulette sen kiinteämmän massan kropassa olevan? Jep. Se kiinteä massa on sitä lihasta, ja se lihas painaa ja näkyy ihan luonnollisesti vaa’alla. Yleensä jos normaalipainoinen ihminen lähtee tavoittelemaan kiinteämpää kroppaa, niin se vaakalukema voi ihan aikuisten oikeasti nousta, koska tiivis pihvi ei ole mitään köykäistä tavaraa. Ei kiinteä kroppa ole välttämättä todellakaan kevyt, mutta painava ei ole yhtä kuin läski. Nainen saa myös painaa, eikä kenelläkään ole mitää maagista yleispätevää painorajaa, jonka alla olisi syytä pysyä teini-iästä kiikkustuoliin asti, että voisi olla ”hyväskyttävä” ja ”ok”.
Eniten silti ihmetyttää, että miksi täysin normaalipainoiset, terveet ja upeat naiset haluavat väen vängäten polttaa rasvaa jatkuvalla syötöllä. Mikä siinä normaalissa rasvakerroksessa vyötäisillä tai hanurissa on niin kamalaa? Miksi alli ei saisi vavahtaa, ja kuka tänkin vitsin on joskus keskinyt, ettei heiluttaessa mikään paikka saisi höllyä tai puristaessa sormien väliin ei saisi jäädä edes nahkaa?
Suuresti tässä itseäni huolestuttaa minulta kiinteytysvinkkejä kyselevien nuorten naisten määrä. Jo yläasteikäiset pohtivat, miten saisi vatsarasvaa pois tai kiinteämmät reidet. Päässä pyörivät jo ruokien kalorit ja niiden kiristäminen sekä sopivat kotitreenit rasvan polttamiseksi. Treenimuodoista ei valita sitä, mikä tuntuisi mukavimmalta vaan se, mikä kuluttaa eniten kaloreita. Voi miksi?
kiinteytymiskulttuurissa

adidas-huppari
Adidas-huppari: TÄÄLTÄ* // Adidas-treenitoppi: TÄÄLTÄ* // Saumattomat trikoot: TÄÄLTÄ* // Tennarit: TÄÄLTÄ*

Katsokaa nyt jumaliste noita munkin kinttuja. Joo mä tykkään niistä, mutta kyllä niissä on sitä höllyvää ja tatinaa, niinkun juuri mun vartalossa kuuluukin. Onhan siellä nyt pihviä ja jerkkua alla, ja kyllä niistä lähtee pomppua ja voimaa. Päällä niissä on silti sitä rehellistä silavaa ja sitä faktaa ei muuta mikään. Ei ne ole kovinkaan sirot ja näytä joka kulmasta kovinkaan edustavalta, mutta ne ovat silti juuri täydelliset mulle. Mun genetiikka imaisee tuonne hanuriin sen isoimman lastin rasvaa, ihan kuten monella muullakin naisella, joten miksi taistelisin sitä vastaan, koska olen terve, voin hyvin ja treeni kulkee.
Pliis naiset. Hyväksykää itsenne pehmokohtineen päivineen. Rasva kehossa on ihan normaalia. Lisätkää vaikka Instagramiin casualisti joku kerta niistä 38 selfiestä se kuva, jossa et näytäkään hoikimmalta, vaan missä hymysi on kaunein. Tämä voi oikeasti olla aika terapeuttista. Älä hyppää väkisin siellä vaa’alla, ja heitä se vaikka roskalavalle, jos se aiheuttaa joka kerta vain paskan fiiliksen. Valitse treenityyli, joka sua houkuttaa eniten ja tuntuu hauskalta sen sijaan, että mikä polttaisi kuuleman mukaan tehokkaimmin rasvaa. Lopeta se itsesi vertaaminen Instagram-feedisi muihin naisiin. Syö välillä herkkua ja välillä salaattia. Nauti elämästä ja olemisesta omissa nahoissasi. <3

Ihanaa keskiviikkoa joka rasvasoluun!

Vilkaise myös:
Jos te kiinteytymistä tavoittelevat naiset vain söisitte
& Lähtikö syöminen taas lapasesta?

Edellinen juttuni:
Kun naama alkaa rupstahtamaan jo parikymppisenä

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (35)

 1. Alina

  Kiitos kiitos kiitos tästä blogista ja sun ihanista terveistä ajatuksista. Sä oikeesti tsemppaat niin paljon mua ja monia muitakin. Ois myös erittäin hyvä lukea näitä body positivity-postauksia enemmänkin, kun kesä ja biksukelit lähenee. Oon varma, että nyt jengi viettää aikaa niitä jenkkiksiä paniikissa puristellen kun tietää, että pian mennään jo rannalle. Sulle voisin antaa idean, että hei laita kuva niistä pyllysilavista. No ei tietenkään oo pakko, mutta kun meillä KAIKILLA on möykeröitä reisissä ja pyllyssä, silti niitä ei tosiaan koskaan ikinä näy somessa. Ja jotenkin siinä kuva vääristyy, että tavallinen stretch mark ass onkin epäviehättävä vaikka jokaisellahan se löytyy. Ihanaa kevättä!

  • Piia Pajunen

   Ei vitsit, aivan valtavan suuri kiitos! Siis tuo mua oikeesti vähän harmittaa, että omaa aikaa ja henkisiä voimavaroja käytetään siihen omien ”vikojen” kaivelemiseen, vaikkei kyse edes olisi vioista, vaan ihan normaaleista asioista. Voisin kyllä oikeesti joskus tuikata jonkun postauksen täyteen mun makkaroita, ja hei! Munkin hanurissa on niitä venymäarpia ihan hyvä läjä! 😀
   Ihan huikeeta kevättä myös sinne! <3

 2. Sara

  ”Lisätkää vaikka Instagramiin casualisti joku kerta niistä 38 selfiestä se kuva, jossa et näytäkään hoikimmalta, vaan missä hymysi on kaunein.” -kohta sai mut itkemään! Siis oot niin inspiroiva ja aito ♥️

  • Piia Pajunen

   Eikä! Ihan megaiso kiitos sulle! <3

 3. Repale

  Tää on nii totta! Lankean itse usein vastaaviin ajatuksiin, mutta kiitos sinunkin avusta niitä on nykyään helpompi selättää. Oot kyllä huikee kirjoittamaan tärkeistä asioista ja kohottamaan lukijoiden itsensä arvostamista, jee!!

  • Piia Pajunen

   Kiitos ihan mielettömän ihanasta palautteesta! Mahtava kuulla, että näistä kirjoituksista on oikeasti apua omien ajatuksien kanssa painimiseen! <3

 4. Annuli

  Heippa,
  kiitos Piia ihan älyttömästi sun blogista ja sen kaikista ihanista postauksista.😍🤩 Tulee luettua lähes joka teksti nykyään, kun snäpistä on niin helppo tänne swaipata! Olet mielettömän ihana tyyppi ja inspiroit todella paljon.

  • Piia Pajunen

   Voi vitsit! Kiitos ihana mielettömästi sulle! <3 Ja hyvä kuulla, että toi snäppilinkkaaminen jeesii löydettävyyden suhteen, eli jatkan siis edelleen sinne linkkailua. 🙂

 5. Anna

  Hyvä postaus, mutta pakko puolustautua 😀 Mulla se rasva menee tasan vaan poskiin ja vatsaan, en siis perinteinen nainen ollenkaan… Peppuun ei mee läskiä ollenkaan ja se mille aiheuttaakin niitä kriisejä kun kaikki rasva jämähtää keskikroppaan ja se ei oo nättiä! Eikä myöskään mukavaa kun jaloista sopivat housut puristaa aina vatsasta 😀 Oon ihan satavarma et jos toi rasva leviäis vähän tasasemmin kroppaan en jaksais välittää, mut oikeesti keskikropassa läski näyttää maailman oksettavammalta 😀 Toki treenaamalla on saanut vähän enemmän muotoa peppuun ja jalkoihin, mutta silti tää aiheuttaa aina kunnon kriisejä 😀

  • Samaja

   Kanssasisko täällä hei! o/
   Kaikki ekstra tulee vyötäröön ja selkään, mutta ei vahingossakaan jalkoihin tai peräsimeen. Ja mistään isoista ekstramääristä ei ole edes kyse, mutta silti alavatsa näyttää siltä, että olisi useampi mukula tehty (oikea määrä nolla) ja makkarat valuu housunvyötärön yli.
   Oma kroppa ei tule koskaan olemaan tiimalasi, sillä jopa anorektikkona olin leveä ilman mitään kehonkaaria leveiden hartioiden ja lantion välissä. Eikä mitään yritystä sellaiseen olekaan, mutta kun nuo mahamöllit ei sula edes pt:n tekemällä ruokavaliolla 🙁

  • Piia Pajunen

   Eihän meistä kukaan samasta muotista ole, ja tiedän itsekin naisia, jolla se rasva menee sen hanurin sijaan juurikin sinne keskivartaloon, selkään tai poskiin, ja jalat ei ime sitä rasvaa juurikaan itseensä. Mullakin on itsellä niin, että ylävatsa ei kerää niin paljoa rasvaa, mutta alavatsaan kertyy selkeästi enemmän (siksi hehkutan myös niitä korkeavyötäröisiä housuja).
   Oma tärppi tähänkin on se, että panostaa niihin itselle sopiviin vaatteisiin, joka korostaa niitä parhaita puolia ja jättää ”heikkoudet” vähän taka-alalle. Munkin kroppa on tän oman vaajavaisen pituuden ja erikoisten mittasuhteiden (osa kohdista kokoa M ja osa XS), välillä vaikea löytää vaatteita, joissa olo tuntuisi oikeasti hyvälle ja nimenomaan näyttäisi hyvälle, ja kun frendit vetäisee taas niskaan minkä tahansa koltun, niin boom! 😀
   Ite kun monesti vaan näyttää tanakalta kääpiöltä, haha! 😀 Viime vuosina olenkin oppinut valkkaamaan itselleni niitä mua pukevia vaatteita, ja toisaalta laskenut kriteereitä siihen nähden, että miltä mun kropan kuuluisi näyttää. Aina se tiimalasi ei onnistu pukeutumisellakaan enkä joka koltussa näytä kovinkaan sirolta, eikä se enää mua haittaa. Mä olen mä juuri sellaisena kuin olen, ja aina voi laittaa vaikka huulipunaa tai kihartaa hiukset. 😀
   Ei se tiimalasi tai ylikapea keskivartalo ole ainut kriteeri sille, että voisi näyttää hyvältä ja tuntea itsensä hyvälle. Kun hyväksyy itsensä sellaisena kuin on ja pistää fokuksen niihin hyviin puoliin itsessä niin sisäisesti kuin ulkoisesti, niin pääsee huomattavasti pidemmälle ja itsensä kanssa alkaa hiljalleen olemaan mukava olla. 🙂

 6. Joy

  Olipa taas huikea postaus. Kiljuin vahingossa ääneen jesss julkisella paikalla, ja sain muutaman hitaahkon katseen…näytin kieltä. Ja sit mietin että mitä hittoo mä oikein tein. No joo siis asiaan. Ite syön paljon, mutta terveellisesti. Oon aina ollu hoikka mutta vuosien saatossa on sitä rasvaakin alkanut tulemaan (vihdoin, jeee). Mun syömisiä aina ihmetellään ja mä ihmettelen muiden. Toiset vetää valmisruokia päivästä toiseen, ja yks laihduttaja popsi pussillisen pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä ihan tuosta vaan välipalaksi muka karkin korvikkeena ja ääneen ihmetteli miten terveellinen voi olla niin hyvää. Siis haloo!!!!! Siitä pussillisestahan tuli jo yhden kunnon aterian kalorit. Kourallinen olis ollut ok. Sit pihistellään sillä päivällisillä kun ollaan niin dieetillä eikä tajuta että ne kalorit tuli jo syötyä.
  Puhdas kotiruoka kunniaan ja eikun eteenpäin! Kiitos näistä järjen äänistä mitä tänne kirjoittelet.

  • Merkurius

   Olipa sekava kommentti. Siis, kyllähän pähkinät on terveellisyytensä puolesta parempo vaihtoehto, kuin karkit? Lisäksi jos nyt olen tulkinnut tämän Piian blogin sanomaa oikein, kaloreista nimenomaan ei pitäisi niuhottaa, jos haluaa treenata kovaa ja voida hyvin.

  • Annul

   Pähkinäpussissa (200g) on kylläkin n.1200kcal mikä on monelle jo 2/3 päivän tarvitavasta energiamäärästä.

  • Piia Pajunen

   Haha Joy! Ihana toi sun reaktio, haha! 😀 En kestä! 😀
   Jos oma tavoite on nimenomaan polttaa rasvaa, niin pussillinen kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä ei ole ehkä paras vaihtoehto välipalaksi, sillä ”terveellinen” ei todellakaan aina tarkoita kevyttä ja edesauta silavan karkoittamista. Sen sijaan jos tavoite on vaan voida hyvin ja fiilistellä, niin silloin näille ”paremmille valinnoille” energiasisällöstä riippumatta voi ihan hyvin olla paikkansa. Omat ravintovalinnat on siis hyvä suhteuttaa omiin tavoitteisiinsa, ja ihmisillä on edelleen kyllä suuria harhaluuloja siitä, millä tavalla laihdutus- ja kehonmuokkaus toimii. Toki rasva voi todellakin kärytä äärimmäisen tehokkaasti, vaikka päivän varrella olisi mukana vaikkakin sitä karkkia tai sipsejä, jos kokonaiskuva on kunnossa mm. syödyn energiamäärän (ja kokonaislaadun) osalta. 🙂
   Noh, lähtipä harhailemaan alkuperäisestä aiheesta, heh! 😀 Mutta joo, tavallinen ruoka ja tasapaino elämässä todellakin kunniaan! Boom!

 7. Sanni

  Moi,
  Hyvää tekstiä taas😊
  Sellasta kysyisin, että kun kisakaudella syöt tarkemmin ja punnitset ruuat niin onko sulla joku ravintovalmentaja vai teitkö ite ruokavaliosuunnitelmat? Ite haluaisin parempaa suorituskykyä ja palautumista ja oon miettiny että pitäiskö ottaa ihan joku koutsi auttamaan ravitsemuspuolessa.

  • Piia Pajunen

   Moikka! Mulla on aina kisakaudella ollut valmentaja tsekkaamassa touhuja. 🙂 Jos tavoitteena on juurikin tuo suorituskyvyn kehittäminen ja palautumisen tehostaminen, niin voin lämmöllä suositella ravintovalmentajan hankkimista, joka ymmärtää ravitsemuksen ja kilpaurheilun päälle. Varsinkin, jos siihen ravintoon panostaminen tuntuisi itsestä mielekkäältä tavoitteisiin nähden. 🙂

 8. Kati

  Aamen!!! Tästä tuli jotenkin niin mieleen minun paasaukset toisen raskauden jälkeen ”nyt niitä kiloja ja muotoja pitää jäädä!” Ja niinhän niitä jäikin, treenaamalla tosin mut nyt on niiiiiin hyvä. Jerkkuna, pihvinä ja vähän hyllyvänäkin.
  Kiitos tästä kirjoituksesta!! ♡

  • Piia Pajunen

   Jes juuri näin! Ja vaikkei itselläni ole vielä kokemuspuolta niinkään upeasta asiasta, kuin lapsen maailmaan saattamisesta ja elämän luomisesta, niin sun keho on kuitenkin vetänyt läpi jo kaksi aivan jäätävää suoritusta, josta saat todellakin olla ylpeä. <3
   Muotoja on monenlaisia, ja ainut oikea kelpaava ei ole se IG-tähden huippuunsa isketty fitnessmallivartalo. Myös jokaisella heilläkin löytyy niitä hyllyviä kohtia, ja se on todellakin okei omistaa juuri omanlainen keho. Parasta on, kun itse ymmärtää, että oma vartalo on just hyvä ja kelpaa itselleen sekä muille. Toki kehittää sitä vartaloa saa, mutta sitä ei koskaan kannata tehdä siksi, että "pitäisi" tai "kelpaisi".
   Oot huippu! <3

 9. Anniina

  Piia, olet ihan huikea! Toivottavasti mahdollisimman moni lukisi tämän ja ajattelisi oikeasti myös. Teet tosi tärkeää työtä, kun puhut tästä. Kiitos <3

  • Piia Pajunen

   Aivan valtava KIITOS ihan superihanasta palautteesta! Pus! <3

 10. Jesse

  Tää on yks näitä kaikki mulle heti lieveilmiöitä ja toinen iso syypää on some, missä on kaiken maailman filttereitä, asento- ja valaistuskikkoja. Ei ihme että alkaa omat epäkohdat ärsyttämään. Itteeki ärsyttää etten oo yhtä lihaksikas, komea, huumorintajuinen, revitty tai vahva kuin monet somessa näkemät henkilöt. Hemmetin totta toi jojoilukin ihmisillä. Niskasta itteensä kiinni ja sopivasti vapautta ja itsehillintää niin hyvä tulee, mitä tavallisiin pulliaisiin tulee.
  Semmonen makkara/arpi/finni/pistä joku epäkohta tähän-kokoelma kuvia ei varmaan olis pahitteeks. Kuulemma yleisellä ulkosaunallakin teini-ikäiset tytöt miettivät päänsä puhki onko reidet liian paksut, vaikka niissä hädin tuskin on yhtään mitään.
  Tulipas avautuminen. Jatka Piia samaan malliin. Saadaan pallosta pikkasen parempi paikka elää taas.

  • Piia Pajunen

   Siis ihan sairaan osuvaa ja mielenkiintoista pohdintaa! Kyllähän tuo some hämää itse kutakin sekä niin ulkoisten kuin sisäistenkin asioiden osalta.
   Muistan kyllä omassa teini-iässä (aikaa ennen somea) olleen silti ihan yhtälailla noita ”mun reiden on liian isot” ja ”oon ruma ja läski” ajatusmaailmoja pilvin pimein lähipiirissä, joten kai se on meihin ihmisiin jollain tapaa sisälle rakennettu ominaisuus olla jollain tavalla tyytymätön (ja epävarma) nykytilanteeseen, ja se vain ilmenee eri tavoin eri tilanteissa/yksilöissä.
   Voisin kyllä oikeesti pistää tollasen epäkohtaläjäyksen itsessänikin kaikkien toljotettavaksi, vaikka olen mä ennenkin julkaissut niitä kuvia, jossa näkyy finniä, makkaraa, mun 40 sentin totaaliarvet jaloissa jne., mutta en vaan ole tehnyt niistä sen enempää numeroa, koska en itse pidä niitä mitenkään erityisen merkittävinä asioina, että niitä olisi jalustalle tarvinnut nostaa. Eipä tällainen kooste olisi silti pahitteeksi pistää toteutukseen!
   Kiitos vielä tosi kivasta palautteesta ja mielenkiintoisista ajatuksista! Huikeeta kevättä just sinne!

 11. Kata

  Wau mikä teksti! Niin iso kiitos tästä, nyt on hyvä lähteä uuteen päivään näillä ajatuksilla. Oot paras!<3

  • Piia Pajunen

   Ihan megaiso KIITOS sinne! Pus <3

 12. ninna

  halleluja ja aamen Piia iski taas sydämeen ja Amorin tavalla.luulen että googletetaan heti vinkkejä apua koska pelätään herkkuputken jäävän päälle.vaatii itsekuria joita kaikilla ei ole.millainen ruokarytmi sul on sanoit syöväsi kokoajan?lauseesi miksi sinne vaa’alle on pakko hypätä heti mättöjen jälkeen tarkistamaan tuhoja, vaikka tietää jo varmuudella, että siitä tulee vain paska fiilis. ihan totta!neuvoit mua jättämään paino tarkkailun koska määrittelin lukeman kautta itseni pvän fiiliksen treenin ruoan.vaaka kellarissa ja stressi poissa.paino on kyl noussut koska treenipainot lisääntynyt maves mm10kg lisää ja pari vaatetta kiristää tuskin olen pessyt liiankuumassaheh!en myös ymmärrä miksi valita laji kulutuksen mukaan itse en esim juoksua tai spinningiä koskaen pidä mieluummin tanssi tai jopa fresbeegolf!kesäl ihanat ulkopelit mölkky tikka vesijumppa ratsastus.joku sun suosikki pelaatko?ihana kun kehut kroppaasi!kannustaa meitä myös.kiitos burgeri resepteistä isälle maistui jopa kaksihirviburgeria.sinappi toimi.

  • Piia Pajunen

   Kiitos Ninna! Ja ihan mahtava kuulla, että vaaka on heitetty piiloon ja treenipainot nousee! Ja oon aika satavarma, että jos painoa on tullut, niin se on vain ja ainoastaan positiivista painonnousua, kerran treeneissäkin se jo näkyy noin selkeästi tuloksissa! Jes!
   Ja en mä nyt koko aikaa syö, vaanihan sen 4-5 kertaa päivässä fiiliksen mukaan, mutta tällaiselta se on kuuleman mukaan joidenkin mielestä näyttänyt, että ”syön koko ajan”. 😀 Ja huippua, että burgerit pelasivat noin hyvin! 😀 Mölkky on meidän perheessä ihan ykkönen, eli sitä tulee varmasti viskottua tänäkin keväänä!

 13. Gitta

  Aamen. 🙏 Tää oli taas niin täyttä asiaa. Jatka samaan malliin ❤️❤️

  • Piia Pajunen

   KIITOS sulle ihan mielettömästi! <3

 14. Katja

  Loistava teksti vakavasta, henkisesti sairastuttavasta aiheesta. Inspiroiduin tänään tutkimaan ajatusta postauksesi pohjalta naisellisuudesta ja rasvakudoksesta kaupungilla kulkiessani. Teksti löytyy blogistani http://www.lily.fi/blogit/onnellinen-keho/kenelle-sinun-tulee-kelvata

  • Piia Pajunen

   Kiitos sulle Katja! <3 Kävin lukemassa tuon sun tekstin, ja vitsi kirjoitit pätevää asiaa, ja puit todella hyvin tekstiksi noita ajatuksia! Meitä on todellakin niin monenlaisia naisia, eikä ole sitä yhtä oikeaa tapaa olla myöskään "naisellinen". 🙂

 15. Elli

  Täyttä asiaa jälleen kerran!
  Mistä ne laihuustoiveet tulee, niin varmasti osittain ihan perinteisistä tikkulaihoista malleista, ja jonkin verran myös siitä, että vaatteet on oikeasti suunniteltu roikkumaan niiden jäätyneiden kelkannarujen päällä…
  Että jos istuvia vaatteita tehtäisiin (ja ihmiset olisivat valmiita maksamaan niistä enemmän kuin 5-vuotiaan pakistanilaisen tekemistä…) niin ihmiset voisi näyttää niissä hyviltä normaaleinakin 🙂

  • Piia Pajunen

   Kiitos Elli! Tuo vaatteiden istuvuus on kyllä yksi iso tekijä itselleni, että miltä musta sillä hetkellä tuntuu. Välillä olen tuskaillut todella paljon sen kanssa, kun koen kroppani olevan juurikin hyvä ja mulla on hyvä olla itseni kanssa, mutta vaatteet eivät vain tunnu hyvältä päällä. Aina jostain puristaa, kiristää, roikkuu, ei istu ja näyttää surkealta, mikä on aiheuttanut paljon hampaankiristystä ja turhautumista itseltäni.
   Se on tavallaan harmi, että vaatteet tehdään usein kaikille sopiviksi, vaikka meitä on niin moneen eri muottiin. Mieskin on monesti ihmetellyt, että miten mulle sekä ”pari päätä pidemmälle” ja ronskimmalle kaverilleni voi mennä saman koon paidat. Niinpä. 😀

  • Elli

   Äitini muistelee (kaiholla) niitä aikoja, jolloin vaatteet teetettiin ompelijalla… Silloin sai juuri sen itselle istuvan vaatteen. Ja myös omalle vartalolle ja mittasuhteille edullisen.

  • Piia Pajunen

   Jep! Siis tuo olisi kyllä toisaalta ihana ja mieltä kutkuttava asia, jos alkaisikin teettämään itselleen oikeasti vaatteita. Uskoisin jopa, että isommissa kaupungeissa näille olisi jo nykyisellään kysyntää, jos luotaisiin tähän sopiva ja houkutteleva konsepti. Kyllähän nykyiselläänkin ompelijoita löytyy, mutta kynnys mennä kyselemään voi olla aika suuri, ellei kyse ole juurikin jostain erityisestä juhlapuvusta, joita on totuttu teettämään ompelijalla.

Kommentoi »

Comments are closed