HERKKUKORNERI – Piparijätskejä ja muita uutuuksia

Ayyy! Herkkukorneria on taas toivottu, ja jätskitärppejä on sadellut IG-directiin melko isolla kädellä (just tän takia olette ihan huippuja)! Tällä kertaa arvostelussa neljä melko tuoretta jäätelöilmestystä, joista kolme linkittyy vahvasti jouluiseen tunnelmaan, koska hei. Joulukuu vaihtuu ylihuomenna!

Pidemmittä löpinöittä pistetään tiukkaa ja lahjomatonta arviointia käyntiin sekä minun että paremman puoliskoni toimesta, jolle sokeri ja herkut menevät kuin kuumille kiville. Lusikkaa viuhumaan ja sassiin!

FAZER – VIHREITÄ KUULIA JÄÄTELÖ

Vihreitä kuulia -marmeladin makuista laktoositonta kermajäätelöä ja mehujäätä sekä päärynäkastiketta

Vihreät kuulat ovat meillä miehen lemppareita, ja tämän sanojen mukaan ensimmäinen fiilis on, että onpas mukavan vihreänkuulainen maku, kunnes mussuttelu vaihtuukin vahvasti pelkän tavallisen päärynäjäätelön syömiseen. Täytyy kyllä itsekin tätä kompata, sillä jätski maistuu loppujen lopuksi melko tavalliselle tiiliskivipakettijäätelölle päärynävariantissa, eivätkä päärynäkastikeraidat tätä liiemmin piristä. Kuvauksessa luvattu mehujää ei kyllä oikein tule millään tavalla esiin?

Olisin kaivannut sekaan vihreitä kuulia kuutioina kastikkeen lisäksi, jolloin purutuntumaakin olisi löytynyt, mutta nyt ainut potku löytyy tuosta melko vähäisestä kastikkeesta. Premiumjäätelöksi siis todella tylsä ja mitäänsanomaton, vaikkakin hyvää, laadukasta ja lusikoitavan pehmeää päärynäjätskiä purkista irtoaa, jos sellaisesta tykkää. Kallis kilohinta kuitenkin tällaisesta.

Minä: 2,5/5 & Mies: 3,5/5

FAZER – TYRKISK PEBER JÄÄTELÖ

Mustaa vaniljakermajäätelöä, salmiakkilakritsikastiketta ja salmiakkilakritsinmakuisia paloja

Turkinpippurijäätelö! Meinasin lirauttaa housuihini, kun tämän uutuuden bongasin ensimmäisen kerran, koska salmiakki, salmiakkijäätelö ja etenkin turkinpippurit pistävät meitsin sukat hyrräämään joka kerta. Purkki auki, ja miten ihanan mustan salmiakkiselta koko luomus näyttääkään, koska ulkonäköhän on puoli makua. Jäätelökauha uppoaa kuin kuuma veitsi voihin, eli nyt on taatusti lusikoitavan pehmeää jädeä tiedossa. Heti ensi kauhaisulla paljastuu myös kunnon sattumasuonet, joissa ei ole kyllä säästelty tippaakaan. Oijoi.

Maku on ihanan salmiakkinen ja jäätelö superpehmeää. Kerrankin salmiakkia on kunnolla, eikä vain koristeena. Toki runsaista kastikeilmentymistään huolimatta jäätelö on melko monotonista, ja jossain vaiheessa saisi tulla hieman tujakampia turkinpippurimäjäyksiä, mutta kyllä tämä vaan toimii. Salmiakin ystävän aivan ykkösvalinta, ja nousi vahvaksi kilpailijaksi Valio Jäätelöfabriikin chili-salmiakkijäden rinnalle.

Minä: 4/5 & Mies: 4,5/5

ANNAS PIPARKAKKUJÄÄTELÖ

Piparkakkukermajäätelöä ja piparkakkurouhetta

piparkakkujäätelö

Oih! Kunnon joulujäätelön kimppuun, ja mielenkiintoista iskeä lusikka ihan erilaisen jädebrändin tuotokseen. Ensikauhaisulla jäätelö on jähmeähköä, mutta toisaalta niin oli myös 3 kaverin vastaavassa. Jäätelo vaikuttaa kauhoessa hieman monotoniselta, mutta kuitenkin seasta pilkottavat runsaat piparkakkumuruset vetävät jo veden kielelle.

Mmm. Jotenkin tosi miellyttävä kokonaisuus. Piparin maku nousee todella pehmeästi ja selkeästi esiin, ja piparirouhe on juuri sopivassa muodossa ja koossa tasaisesti jokaisessa lusikallisessa. Tähänhän tulee himo! Maku on jotenkin todella tasapainoinen ja suutuntuma on kohdillaan. Vahva kandidaatti joulupöydän jälkkäriksi ja pikkujoulutarjoiluksi. Olispa tätä joka joulu saatavilla!

Minä: 4/5 & Mies: 4,5/5

3 KAVERIN PIPARKAKKUJÄÄTELÖ

Piparkakun makuista jäätelöä sekä piparkakkutaikinakastiketta

laktoositon, gluteeniton

piparkakkujäätelö

Tätä jädeä multa on pyydetty arvosteluun IG-directien kautta ehkä eniten ikinä, joten nyt sitä saa! Tähän on myös sanottava, että tätä on hehkutettu seuraajien viesteissä niin rajusti etukäteen, joten odotukset olivat jokseenkin korkealla. Ensimmäinen kauhaisu aiheuttaa jo ihastusta, sillä vaikka jäde tuntuu alkuun hieman jähmeältä, niin etunenässä saa törmätä mehevään sattumasuoneen. On soossia ja on piparkakkutaikinaa, uuh!

Miehen sanojen mukaan jäätelö on oikein kermaista ja koukuttavaa kauttaaltaan. Itselleni taikinasattumat ja kastike toivat hyvin läheltä liippaavan kokemuksen Lohilon Cinnamon bun-protskujäden sattumista ja kastikkeista, joten tämä mielleyhtymä aiheutti ristiriitaisuuksia omien makunystyröideni syövereissä. Ja siis vielä kun nämä olivat oikein hyviä, mutta auttamatta päähän iskee olo, että söisin tätä proteiinijäätelöä (vaikka tosi sekin hyvää). Hitsiläinen!

Tämä on aivan taatusti makuasia, ja koska niin monessa IG-viestissä törmäsin ”paras jäde ikinä”-kehuihin, joten en todellakaan sivuuttaisi tätä jäätelöä pakastealtaan ääreltä. Annasiin verrattuna jäi vaan mielestäni kakkoseksi, ja ehkä isoimmin juuri tuon oman mielleyhtymäni sattumien kohdalla vähäsokerisen katergorian tuotteeseen. Miehelle tämä kuitenkin upposi todella lujaa!

Minä: 3,5/5 & Mies: 4/5

YHTEENVETO & PISTEET:

Jaaa tämän kerran voittajaksi selviytyi tättärää: Annas Piparkakkujäätelö!

 1. Annas Piparkakkujäätelö – 9 pistettä – Oikein onnistunut simppeli mutta maistuva piparijäätelö
 2. Fazer Tyrkisk Peber – 8,5 pistettä – Salmiakin ystävän ykkösvalinta pehmeydellä kruunattuna
 3. 3 kaveria Piparkakkujäätelö – 7,5 pistettä – Maistuvaa piparijäätelöä säästelemättömillä sattumilla höystettynä
 4. Fazer Vihreitä kuulia – 6 pistettä – Pliisuksi jäänyttä mutta laadukasta päärynäjäätelöä

Nallehaalari: TÄÄLTÄ*

Ootko jo kerennyt maistamaan näitä jätskejä? Menikö mielipide samoille linjoille, vai menikö arvostelu aivan eri tuuttiin näiden kohdalta?

Makoisaa viikonloppua jokaisen jätskikulhon ääreen!

EDELLINEN HERKKUKORNERI:
Uutuusjätskejä testissä

EDELLINEN JUTTUNI:
Pakaran aktivointi – Tuntuma kuntoon näillä!

VALMENNUKSET:
Seuraavat Prove-startit 6.1.

treeni-ja-ravinto hiilihydraatit
Kommentit (4)
 1. Tästä puuttui nyt Breyerin kanelijäätelö! 😄

  1. piiapajunen
   1.12.2019, 19:11

   Whaat!? Tää jäde on mennyt itseltä ihan ohi! 😮

 2. Arvaapas harmittaako, kun Turkinpippuri jäätelö ei oo laktoositon… En kyllä ymmärrä miksei, kun itse karkissa ei taida laktoosia olla.

  1. piiapajunen
   5.12.2019, 13:46

   Äh! Tää on kyllä supermälsää! Mutta taitaa se jäätelö itsessään olla se laktoosin lähde, mutta toisaalta onhan nykyään markkinoilla todella paljon laktoosittomia jäätelöitä muutenkin…

Kommentointi suljettu.