HERKKUKORNERI – UUSIA JÄTSKEJÄ TESTISSÄ!

Lusikat ilmaan ja pakastin auki! Se on jälleen Herkkukornerin aika, ja kylmää kyytiä tiukalla tuomaroinnillaan saavat tällä kertaa neljä eri jäätelömakua. Osa näistä löytyy uutuuksina kauppojen hyllyistä, ja osa taas oli uusia lähinnä itselleni (ja ehkä joillekin muillekin ruudun toiselta puolelta). Paljastetaanko silti jo tässä vaiheessa, että mukana olleesta neljästä kokelaasta jopa kolme pamahti lempparijäätelöideni kovaan kaartiin. Sinne ei siis ihan joka jäätelö pääse!

HERKKUKORNERI – Jätskejä testissä!

FAZER GEISHA

geisha jäätelö testissäSuklaakermajäätelöä, hasselpähkinänougattäytettä ja maitosuklaapaloja

Yksi omista tuuttijäätelöistäni läpi vuosien on ollut Geisha-tuutti, jossa keskellä täydellisen messevä ja valtava hasselpähkinänugaasydän. Sormet syyhyssä odottelin, josko tästäkin vastaavanlainen löytyisi, mutta pieni pelko pettymisestä persieen alla lähdin tätä pönttöä lusikoimaan. Oijjjoii! Kyllä!!! Sitä samaa nougattäytettä on koko purkki pullollaan, ja tasaisina ja runsaina suonina. Loppupeleissä jäätelö on kuitenkin monotonista, mutta eihän se menoa haittaa. Lusikoitavan pehmeä jäätelö, kermaisen suklainen jäätelö ja hitokseen järkyttävän hyvää nougattäytettä. Jatkoon, että nasahti!

ARVOSANAT – Minä 4,5/5  &  Mies 4/5

INGMAN – SAMETTISEMPI OMENAPIIRAKKA

jätskejä testissäOmenapiirakanmakuista kermajäätelöä, omenakastiketta ja omenapaloja ja kanelikeksinpaloja

Ihan kättelyssä oli toki sanottava, että omenapiirakka jäätelönä ei itseasiassa houkuttanut yhtään, vaikk hyvä omenapiirakka maistuu aina! Lusikkaa kippoon, ja sinnehän se uppoaa kuin kuuma veitsi voihin. Ihanan pehmeää, jes! Maistuu selkeästi omenapiirakalle, mutta makua kalvaa lievä esanssisuus. Tavallaan hyvää, ja koostumuskin toimii, mutta kahden lusikallisen jälkeen loppuu kiinnostus aivan kokonaan, eikä tee mieli ottaa edes lisää. Harmi. Enkä osaa edes tarkalleen kuvata että miksi.

ARVOSANAT – Minä 2,5/5  &  Mies 2/5

MAGNUM DOUBLE SALTED CARAMEL

magnum double salted caramelVaniljakermajäätelöä, suolaista karamellikastiketta, suklaapaloja ja suklaakuorrutetta

Alkuun epäilytti, koska fakta on se, että suomalaiset tekevät ylivoimaisesti parhaat jäätelöt, mutta purkki auki ja sassiin. Whaat!? Päällä paksu suklaakuori, joka lohkeaa auki sivuilta painamalla. Samalla esiin purskahtaa suolaista kinuskikastiketta. Ou mai!

Siis tässä on sitä täyteläistä sattumaa ja töhnää jäätelö täynnä suutuntumasta puhumattakaan. Todella yllätyksellinen ja omaperäinen toteutus, jota ei tule ihan joka purkissa vastaan. Iso propsi myös jäätelöpurkin sisäreunaa vuoraavalle suklaakuorelle, joka todellakin kunnioittaa Magnumin alkuperäistä puikkomallia. Vaikka markinnat ovat hyville jäätelömauille aika kypsät, niin se kertoo aika paljon, että tätä on päätynyt meidän pakastimeen todella useasti viime aikoina. Ainut miinus hieman esanssisesta vanilja-aromista, mutta jotenkin tässä kombossa tämä ei haittaa, sillä maistuvaa nannaa ja töfföä on jäätelön seassa todellakin ja kunnolla!

ARVOSANAT – Minä 5/5  &  Mies 4,5/5

VALIO JÄÄTELÖ FABRIIKKI – CHILI SALMIAKKI

chili salmiakki jäätelöVaniljakermajäätelöä, chilinmakuista salmiakkikastiketta ja lakritsinmakuisia paloja

Ennakkoluulot iskevät jälleen, sillä vaniljakermajäätelö höysteillä ei suoraan sanottuna kuulostanut kovin suurelta panostukselta toteutukseen. Mutta mitä vielä, tämähän on törkeän hyvää! Salmiakkikastike on ihanan voimakasta, ja salmiakkifanilla sumenee jo silmissä. Lakritsirakeet tuovat mukavaa suutuntumaa, ja chilin häivähdys salmiakkikastikkeessa on juuri sopiva. Jäätelö kun on vielä lusikoitavan pehmeää, niin avot. Mähmää olisi saanut olla joukossa enemmän, mutta jäätelön orastava monotonisuus ei kyllä liiemmin haittaa tällaista salmiakin ystävää. Jatkoon meni!

ARVOSANAT – Minä 4/5  &  Mies 4/5

Adidas-mekko: TÄÄLTÄ*

Jaa yhteistuomion aika, ja voittajaksi selviytyi, tättärää. Magnum Double Salted Caramel! Tässä lopullikset sijoitukset yhteenlaskettuinen pisteineen:

 1. Magnum Double Salted Caramel – 9,5 pistettä – Todella yllätyksellinen, omaperäinen ja möyheä mättöjäätelö
 2. Fazer Geisha – 8,5 pistettä – Tuhti, tasainen ja todellakin toimiva hybridi jäätelöstä ja suklaakonvehdista
 3. Valio Jäätelö Fabriikki Chili salmiakki – 8 pistettä – Salmiakin ystävän varma valinta
 4. Ingman Samettisempi Omenapiirakka – 4,5 pistettä – Oikein hyvä jätski, joka ei vain maistunut

Oletko jo kerennyt maistamaan mukana olleita uutuuksia tai vanhempiakin jätskihyllyn vakkareita? PS. Blogiin on tullut tykkäysnappi takaisin, joten klikkaa ♥, jos tykkäsit! Mut ei oo pakko, jos ei taho.

Kermaista viikonloppua!

TSEKKAA MYÖS:
Herkkukorneri – Fazer uutuusboksi arvostelussa

EDELLINEN JUTTUNI:
Olispa ihanaa olla keskinkertainen!

♥  MUUALLA:  ♥
PROVE-valmennukset // YouTube // Bloglovin // Instagram

treeni-ja-ravinto hiilihydraatit
Kommentit (6)
 1. Ootkos maistanu tuota magnumin valkosuklaista versiota? En voi sietää pelkkää vaniljajäätelöä enkä oo edes valkosuklaan ylin ystävä mutta herranen aika miten uppoaa vaikka kerralla purkillinen! 😀 Niin loistokeksintö tuo kuorrute ympäriinsä, antaa purutuntumaa. Eikä edes maha kestäis maitoa..

  1. piiapajunen
   26.5.2019, 14:12

   En oo vielä kerennyt, kun se ei tuntunut niin houkuttelevalta, mutta nyt melkein kun vinkasit ja kehaisit, niin pitää ehkä ottaa testiin! Koska olihan tuo jäätelöpintin idea kokonaistoteutukseltaan niin onnistunut!

 2. Siis miten en oo huomannu tollasta magnumia ollenkaan! Taidankin suunnata kauppaan töiden jälkeen 😀

  1. piiapajunen
   27.5.2019, 13:57

   Multakin oli mennyt ohi, mutta onneksi meillä mies bongaa lähes kaikki uutuudet kauppojen hyllyiltä. 😉

Kommentointi suljettu.