Piia Pajunen
Piia Pajunen

ENNEN VERRATTIIN NAAPURIIN. NYT KARDASHIANIIN.

ennen verrattiin naapuriin
Naapurilla on taas uusi ja hienompi auto. Työkaveri on onnistunut ruokaremontissaan ja on laihduttanut yli kymmenen kiloa. Opiskelukaverilla on aina niin upea tyyli ja asukokonaisuudet hipovat silmää. Veli tienaa huomattavasti enemmän kuin minä ja matkustelee sen minkä kerkeää. Lehdistä selailtiin kerran kuukaudessa muutamien julkkisten upeita tyylejä ja vartaloita niitä ihaillen. Näinhän se ennen meni. Omassa kuplassaan turvallisesti elellen.
Some ja internet on tuonut silmille ihan uusia tapoja vertailla itseään ja omaansa muihin. Jokainen voi tuoda esille ne omat hulppeat tähtihetket ja julkaista näkyviin upeimpia paloja itsestään sekä omasta elämästään. Enää ei niinkään kiinnosta, mitä naapurilla, työkaverilla tai serkulla on. Nyt kiinnostaa, mitä kaikilla muilla on, ja miten itse voisi tulla samanlaiseksi. Ei tarvitse odottaa sitä hetkeä, kun oma suosikkilehti ilmestyy julkkistarinoiden kera, vaan voimme tykittää verkkokalvojemme sietokyvyn kyllyydestä mielukuvia ja kuvamaailmoja. Lähes kaikesta ja jokaisesta. Tuntikaupalla aamusta iltaan. Peiton alla herätessäsi, aamukahvia juodessasi, työpaikalla vessanpöntöltä, iltapäivällä kotisohvalla, kahvipöydässä kaverin kanssa kuulumisia vaihtaessasi.
Julkkiksia on aina ollut ja tulee olemaankin, mutta asetelma on hieman muuttunut. Esikuvina ja ihalua herättävinä ”täydellisyyden ilmentyminä” eivät pyöri enää ne etäällä luomallamme mielikuvitusjalustalla koreilevat megastarat, missit ja huippumallit. Nykyään kuka tahansa pystyy luomaan tämänkaltaisen illuusion ihan tahtomaattaan. Myös minä. Ja sinä. Voit julkaista kaikkien nähtäväksi upeita kuvia itsestäsi kauniilta hiekkarannalta, viimeisen päälle pyntätystä juhlalookistasi ja huolella katetuista brunsseista. Kapea keskivartalo aina tietystä kulmasta kuvattuna. Voit keskittyä kuvaamaan elämääsi siitä parhaimmasta kulmasta ja tuoda esiin sitä elämän parasta antia.

ennen verrattiin naapuriin
T-paita: TÄÄLTÄ* // Sandaalit: TÄÄLTÄ* (Koodilla PIUDE20 -20% alennus koko kaupasta 30.6. asti)

Nyt kuka tahansa voi verrata itseään sinuun ja päinvastoin. Ei tarvitse olla työkaveria, jota näet töissä. Ei tarvitse olla naapuria, jota moikkaat piha-aidan yli. Ei tarvitse olla missään tekemisissä tai yhteydessäsi sinuun. Ja vielä kun voit muodostaa sieltä somen ihmeellisestä maailmasta itsellesi sen täydellisen ihanteen joka kulmasta. Kaunis, timmi, varakas, maailmanmatkaaja, onnellinen, säihkyvä, positiivinen, hoikka ja urheilullinen. Täydellinen perhe, monimuotoinen ystäväporukka, upeasti sisustettu ja aina putipuhdas asunto sekä lyömätön tyyli. Siitä mosaiikista, jota esimerkiksi Instagramistasi seuraat voi tulla aikamoinen utopistinen kokonaiskuva, mitä elämä voisi olla parhaimmillaan. Mitä itse kuuluisi tavoitella. Millainen itse kuuluisi olla. Aamusta iltaan ja 24/7.
En todellakaan halua soimata ketään siitä, että keskittyy elämässään parhaisiin puoliin tai tykkää visuaalisesti kauniista jäljestä. Ei sinne someen tarvitse niitä itkujaan suoltaa ja tarttua älyluuriin, kun elämä vetää painepesurilla niskaan tervaa ja höyheniä. Some ja internet ovat hyviä renkeinä mutta huonoja isäntinä. Somessa ja internetissä on aivan julmetusti hyvää ja sen tuomat mahdollisuudet ovat olleet melko mullistavia. Kaikessa on aina puolensa, ja kun ymmärtää näitä eri puolia ja omaa suhdettaan näihin, niin ollaan oikealla tiellä ja somesta sekä internetistä saadaan se paras lopputulos irti. Muista elää tässä ja nyt. Älä somessa ja 24/7.

Realistista ja virkeää viikon aloitusta!

Tsekkaa myös:
Miksi ulkonäössä pitäisi olla kaikki 5/5?
& En pysty valmentamaan kaikkia somessa

Edellinen juttuni:
Nainen. Syö jumankekka sitä hiilaria!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (8)

 1. Merkurius

  Mooi! Tää ei nyt liity postauksen aiheeseen, mutta osaatko sanoa kuinka iso vaikutus alkoholinkäytöllä on treenaamisen ja tulosten kannalta?

  • Piia Pajunen

   Hellouu! Alkoholin vaikutusten mekanismeihin en ole liian tarkkaan perehtynyt, mutta voisin tätä tarkastella joskus omassa postauksessa hieman syvemmin asiaan paneutuen. Sen tiedän, että uneen ja palautumiseen se alkoholilla on aika ilmeinen vaikutus, mutta satunnaisella käytöllä tai yhdellä annoksella siellä täällä tuskin on isommassa kaavassa hirveää hallaa. Eihän alkoholi nyt urheilijalle kovin hyvää tee (saati kellekään), mutta pieni inhimillisyys on aina muistettava jokaisen, ja kohtuukäytöllä ja järki päässä kulkien tuskin tuloksia viemäriin tuhoaa, jos joskus alkomahoolia naukkaa.

 2. Hanna

  Erittäin mielenkiintoinen ja ihan toden totta hyvin keksitty postausaihe. Siis keksinnöllä tarkoitan todenmukaista huomaamista, näin tässä nykymaailmassa tosiaan on tapahtunut, ja se on vähän surullistakin. Jos jokainen kurkkisi vaan omasta peilistä – jos sieltäkään – tai sitten vain tarvottaisiin sen näköisinä kuin ollaan, eikä välitettäisi siitäkään, hah 😀
  Ihan btw tuli mieleen, että olisi kiva saada sulta pitkästä aikaa ruokapäiväkirjaa vaikka makrojen kera! Jos pari päivää laskisit mitä syöt, ja näyttäisit mitä sulla nyt tolla ”rennolla menolla” menee. 🙂

  • Piia Pajunen

   Somella on kyllä surullisiakin vaikutuksia ihmisten toimintamalleihin ja ajatusmaailmaan, ja tämän kun saisi vähän tökittyä takaisin realismin puolelle siellä nupeissa, niin veikkaan, että monilla olisi paljon helpompaa.
   Ja vitsit! Mun on pitänyt ehkä aivan liian pitkään jo päräyttää ruokapäiväkirjaa tulille, ja ainakin tuben puolelle on ollut kova aikomus tehdä ”mitä syön päivässä” settiä. Monesti vaan muistan tämän aina keskellä päivää, jolloin aterioiden kuvaaminen on jo vähän mahdotonta, kun pari niistä safkoista on jo vedetty huiviin. 😀 Pitäisi nyt ottaa itseäni niskasta kiinni, hah!

 3. Kati

  …se on kyllä surullista, et jopa lähipiiristä on pinnan alta tullut esiin asioita mitä ei osannut ajatellakaan, koska se some-look oli niin kiillotettu :/
  Toinen hyvä, parempi, iloisempi esimerkki oli kun jokunen aika sitten vietettiin tyttöjen iltaa ja otettiin oikeasti kauniita ja hehkeitä kuvia faceen laitettavaks, sitten keljutti kun ei tullut JUST SITÄ kuvaa ja irvistettiin niin maan perusteellisesti kameralle ja revettiin nauramaan et tää on just näitä ”mitä luulet meidän olevan-mitä todellisuudessa ollaan” kuvamateriaalia 😉

  • Piia Pajunen

   Onhan se totta, että paljon muhii pinnan alla itse kullakin. En myöskään usko, että tämä on pelkkä someilmiö, sillä kyllähän jokaisella on niitä murheita ja huolia, jotka halutaan syystä tai toisesta pitää yksityisenä tai ei vain osata tuoda niitä esille. Siksi mun mielestä olisi aina hyvä kohdella ihmisiä kunnioittavasti, sillä kukaan ei koskaan voi tietää, mitä ihmisellä on oikeasti siellä pinnan alla meneillään.
   Ja parhaita tosiaan on just ne hetket, joita ei saa kameralle tallennettua. 😀 Siksi pitääkin tosiaan muistaa, että se elämä tapahtuu siellä kuvien ulkopuolella, ja ne on just niitä korvaamattomia hetkiä ja niin arvokkaita, että ni pitääkin kokea vain siinä hetkessä. <3

  • Kati

   Joo siis tottakai meillä jokaisella on ”synnit syvät”, niinkun meillä päin sanotaan ja kyllä oon viime vuosina kasvanut henkisesti siinä ettei ketään arvostella ulkoisen habituksen perusteella ja oon vähentänyt (lopettanut) ihmettelyn miksi kukakin miten toimii, jokaisella on syynsä. Tuon esimerkin vaan otin sillä, että miten sitä kuitenkin halutaan sinne someen niin vahvasti näyttää jotain muuta.

 4. HannaK.

  Pakko tulla kommentoimaan, mutta WAU mitkä reidet ja jalat ekassa (ja vikassakin) kuvassa!! *tähän se sydänsilmäemoji*

Kommentoi »

Comments are closed