DYNAAMINEN VENYTTELY – 3 x KONKREETTISTA TÄRPPIÄ!


Dynaaminen venyttely! Täältä pesee tärppejä! Dynaaminen venyttely voitaisiin tiivistää pähkinänkuoressa olevan venyttelyä, jossa venytysasennossa pysytään vain hetki, mutta venytysasennossa käydään kuitenkin useampi kerta. Dynaamisella venyttelyllä pyritään avaamaan kehon luonnollisia liikeratoja ja jopa laajentamaan niitä. Käytännössä se tapahtuu seuraavalla kaavalla:

  1. Uloshengityksellä liu’u venytykseen (hallitusti, älä rysäytä)
  2. Pidä siellä pari 1-2 sekuntia
  3. Sisäänhengityksellä palaa venytyksestä pois
  4. Ja toista alusta (toistojen edetessä voit varovasti syventää venytystä)

Tärkeänä pointtina ja nyrkkisääntönä on, ettei dynaaminen venyttely saisi aiheuttaa epämiellyttävää kipua. Kevyesti kiristäviä lihaksia voi ja on usein syytäkin venyttää, kunhan edetään varovasti. Liikeet on myös syytä tehdä hallitusti ja keskivartaloa kontrolloiden, jotta vältyttäisiin ikäviltä nykäyksiltä, jolla pistettäisiin paikat helposti pirstaleiksi.
Miksi sitä kannattaisi harrastaa? Dynaaminen venyttely toimii niin lämmittelyn loppuvaiheessa treeniin valmistamiseen herätellen lihaksia ja liikeratoja tulevaan suoritukseen. Treenin jälkeen dynaaminen venyttely toimii puolestaan hyvin lihasten palauttamisessa lepopituuteen. Näitä venytyksiä voi tehdä myös erillisessä kehonhuoltotreenissä, kunhan vain muistaa ottaa kevyttä lämmittelyä alle.

LONKANKOUKISTAJA & RINTARANKA

Tämä venytyskombo tekee todella eetvarttia rintarangalle, selkärangalle ja lonkankoukistajalle! Asetu lonkankoukistajan venytysasentoon niin, että takajalan polvi pysyy ilmassa. Aseta etujalan puoleisen käden kyynärpää maahan ja toinen käsi kämmen vasten lattiaa tukemaan. Lähde avaamaan kyynärpää maassa olevan käden johdolla itseä aukikiertoon ja siirtämään katsetta kohti kattoa. Palaa takaisin ja toista 8-10 kertaa. Muista tehdä sama määrä toistoja molemmille puolille.
 
dynaaminen venyttely
dynaaminen venyttely

PAKARAN ALUE

Asetu ensin perinteiseen pakaranvenytys asentoon. Lähde pumppaillen kurottelen kolmeen eri suuntaan: toiselle sivulle, keskelle ja toiselle sivulle. Palaa aina jokaisen suunnan välillä hieman venytyksestä ylöspäin, ettet pidä pakaraa liian tiukassa venytyksessä koko aikaa. Tee toistoja yhteensä 5-6 jokaiseen suuntaan. Tee sama määrä toistoja myös toiselle puolelle.

dynaaminen venyttely

LONKANKOUKISTAJA & TAKAREISI

Ota perinteinen lonkankoukistajavenytys, ja nosta kroppa rintakehää myöten pystyyn. Kädet voivat olla joko suoraan edessäsi tai voit nostaa ne kohti kattoa. Näin vältyt siltä, että röhnötät etujalan päällä. Työnnä samasta asennosta pakaraa taakse ja ojenna etujalka suoraksi samalla lähtien kurottamaan eteenpäin, jolloin saat mukavan venytyksen takareisiin. Palaa takaisin lähtöasentoon ja toista noin 8-10 kertaa. Toista sama määrä toistoja myös toiselle jalalle.
dynaaminen venyttely

dynaaminen venyttely
Matto: TÄÄLTÄ*

Itse olen siirtynyt lähes kokonaan staattisesta venyttelystä dynaamiseen venyttelyyn jo vuosia sitten. Hyödynnän lähes joka treenissä dynaamisia venyttelyitä etenkin osana lämmittelyä, jonka osana teen muutenkin suurimman osan viikottaisesta kehonhuollostani. Treenin lopuksi nämä toimivat myös julmetun hyvin, ja monesti loppuun otan myös putkirullailua.
Dynaaminen venyttely toimii erinomaisena työkaluna liikkuvuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen, eikä se vie niin paljoa aikaa kuin perinteiset staattiset venytykset. Lisäksi monet (meitsillä myös lapanen ilmassa) kokevat dynaamisen venyttelyn miellyttävämmäksi ja mukavammaksi tavaksi suorittaa verrattaessa staattisiin venytyksiin. Onko dynaaminen venyttely sulle entuudestaan tuttua? Jos ei, niin pistä nämä liikkeet ihmeessä testiin seuraavassa treenissäsi tai venyttelysessiossasi!
Treenipaita: TÄÄLTÄ* // Saumattomat trikoot: TÄÄLTÄ*

Ja psst! Elloksella on pistetty nyt alehinnat puoliksi Elloksen omasta valikoista sekä alennetuissa merkkituotteissa irtoaa vielä -30% lisäalennus. Aktivoi lisäale ja tsekkaa koko alevalikoima TÄÄLTÄ*!

Notkeaa ja joustavaa viikonvaihdetta just sulle!

VILKAISE MYÖS:
Miten säästää selvää rahaa ruokamenoissa?
& Miten lämmitellä ennen treeniä?

EDELLINEN JUTTUNI:
Treenaatko liikaa? Miksi ihmeessä?!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (1)
  1. Hyviä vinkkejä :). Koskaan ei tuu kyllä liikaa venyteltyä ja sen kyllä tuntee ihanasti kun alkaa kroppa vetreytymään :).

Kommentointi suljettu.