Alkuviikon ruokapäiväkirja

Keskiviikon kunniaksi pääsette taas tirkistelemään meikäläisen alkuviikon sapuskoihin, sillä edellinen ruokapäiväkirjani tuntui kiinnostavan porukkaa melkoisesti. Pidemmittä puheitta, tässä se tulee!

Maanantain menu:

Aamu: Smoothie, ruisleipä ja pala äiskän synttärisuklaakakkua aamukahvin kyljessä
Lounas: Kaksi juustosämpylää kinkulla, juustolla, avokadolla, salaatilla, tomaatilla ja purjolla. Jälkkäriksi muutama maistiainen suklaasta ja lakusta. 😉
Välipala: Skyr ja maissikakkuja
Päivällinen: Uunilohta, bataattiranskalaisia ja salaattia
Iltapala: Maitorahkaa, mustikoita, kaksi voileipää ja kaksi mandariinia
ruokapaivakirja-2
ruokapaivakirja

Tiistain menu:

Aamu: Neljä taikaruisleipää kinkulla, juustolla ja kasviksilla
Lounas: “Tex Mex-pannu”, eli pannulla kanaa, maissia, paprikaa, sipulia, valkosipulia ja salsaa paistettuna voissa
Välipala: Fastin Nix- ja Nax-patukka. Nam!
Päivällinen: Puolikas kananrintasubi
Iltapala: Puuro, jossa sekaisin 100g kaurahiutaleita, banaani, mustikoita ja FASTin Protein Pudding-jauhetta, kanelia ja kardemummaa + 2 satsumaa
ruokapaivakirja-3

ruokapaivakirja-5
Pakastemaissi on muuten pirun hyvä ja helppo hiilarinlähde ruuanlaitossa!

ruokapaivakirja-4
ruokapaivakirja-6
ruokapaivakirja-7
Tällaiselta näytti siis minun alkuviikon menuuni. Molempina päivinä energiansisältö sekä makrojakauma (proteiinit, hiilarit ja rasvat) olivat kutakuinkin samat. Maanantaina tietty jonkin verran lisäpotkua tuli treenijuomani sisältämistä aminohapoista ja Vitargosta (hiilihydraattia). Olen siis hiljalleen ajautunut safkailemaan tässä IIFYM-periaatteella, jonka olen kokenut erittäin passeliksi itselleni. IIFYM-periaatteessa ideana tiivistetysti siis on, että päivän aikana voi popsia lähes mitä tahansa ruokia, kunhan vain päivän päätteeksi kertyneet makrot olisivat joka päivä (ainakin suurin piirtein) samoissa lukemissa. Tästä tulossa piahkoin paljon kyselty oma postauksensa!
Vielä vajaa pari kuukautta mennään näillä sapuskamäärillä (tai saatanpa vielä niitä nostellakin), ennen kuin lähdetään kiristelemään kohti tulevan kesän skabaputkea. Ruoka kyllä maistuu tällä hetkellä paremmin kuin hyvin, treeni kulkee ja kroppa tuntuu osaavan ottaa popsitut sapuskat teholla hyötykäyttöön. Pitäähän sitä syödä että kasvaa! 😉

Ravintorikasta keskiviikkoiltaa! ♥

Kurkkaa edellinen juttuni: Ahdistavatko flunssa, lepopäivät tai pakkolepo?

Seuraa minua:
Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (31)
  1. ai että ihanan terveen näköstä syömistä! ei aina pelkkää ruisleipää, kanaa ja riisiä parsakaalilla. tämmösiä on ilo katsella 🙂

    1. Piia Pajunen
      30.11.2016, 20:49

      Ruikkari, kana ja riisikin on kyllä oikeesti hyvää, mutta mulla ainakin vaihtelu ja monipuolisempi safkaaminen on toiminut kuin unelma! 🙂

  2. Punnitsetko ruokasi offilla? 🙂

    1. Piia Pajunen
      1.12.2016, 11:15

      Osan pystyn arvioimaan silmämääräisesti (esim raflassa tai kotona vakioannoksissa), mutta suurimman osan kyllä punnitsen edelleen, jos olen vain kotona ruokavaa’an äärellä. Punnitsen ruuat juuri sen takia, että pystyisin maksimoimaan syömäni ruuan määrän ja tehostamaan aineenvaihduntaani, jotta pystyisin lähtemään seuraavalle prepille mahdollisimman otollisista lähtökohdista. Jos nostan hiilihydraattien tai rasvojen määrää muutamalla grammalla viikoittain, niin silloin vaakaa tarvitaan. 🙂

      1. Kiitti vastauksesta! 🙂 Ja kiitos tästä hyvästä ruokaesimerkkinä olosta, siun inspiroimana söin tänään pakastepizzan koska se sopi miun makroihin 😀 Jos oppis itsekin vähän rentoutta järkevällä tavalla! 🙂

Kommentointi suljettu.