11 kuukauden off season lähenee loppuaan

Parin viikon päästä se lähtee. 16 viikon preppi kohti kauden ensimmäistä etappiani Torontossa. Tähän se ei toki lopu, ja lopullinen kisarykäisy tulee mitä luultavimmin olemaan huomattavasti pidempi. Koutsi Pajulahden kanssa on pistetty alustavat game planit kuntoon, mutta se, mitä lopullinen kisaturneeni tulee pitämään sisällään tuolla rapakon takana (tai mahdollisesti muillakin mantereilla), riippuu niin monesta asiasta. Näyttäisi kuitenkin siltä, että reissailen ensi kesänä ristiin ja rastiin Jenkkilässä ja Kanadassa vajaan parin kuukauden ajan kisojen perässä. Shieet kuinka jännää!
vapaaohjelma-fitness-3 vapaaohjelma-fitness-2
Olen itse paukutellut noita kisoja toisinaan ihan hyvälläkin tahdilla, ja ensimmäistä kertaa tuli riipaistua hieman pidempi kehityskausi, ja tähän ratkaisuun olen ollut täysin tyytyväinen. Toisaalta odotan preppiä ihan mielettömällä innolla, ja toisaalta takaraivossa tuntuu pieni haikeus, sillä treenien nousujohteisuus on ollut niin huikeaa, ja olen päässyt niin sanotusti oikein kunnolla offin makuun. Kunnolla syöty, treenattu kohtuullisesti mutta kovaa sekä huolella palauduttu. Ihan parhautta!
Olen tyytyväinen omaan vartalooni tilanteessa kuin tilanteessa, joten senkään puolesta ei ole ollut mikään kiire kisaprepin aloittamiseen. Valehtelisin kuitenkin, jos väittäisin, etteikö kiristyvä kroppa kuitenkin innosta ja motivoi tulevalla prepillä ihan satasella, sillä en malta odottaa, millaisen kisakunnon täältä alta saa kuorittua. Jokaisella offilla tähän mennessä olen tahkonut ihan selkeää kehitystä, joten jos suunta on jatkunut yhtään samankaltaisena, niin voehan jehna!
Tiedän jo valmiiksi, että paketti tulee ensi kesänä olemaan kova ainakin omalla mittapuullani, ja sitten nähdään mihin se riittää. Vapaaohjelma on Minnan kanssa pistetty lähes valmiiseen kuosiin muutamia pieniä viilauksia lukuunottamatta, jotka loksahtavat paikalleen, kun ohjelma alkaa muotoutumaan ”omaan käsialaani” sitä läpi paukuttaessa. Minnankin sanoin, show tulee olemaan todella hyvä. Viimeisimmistä vaparitreeneistä olen repinyt irti niin jäätäviä kiksejä, että koko loppupäivä on mennyt aikamoisissa pärinöissä. Mikään ei yksinkertaisesti voita kunnon vaparikiksejä!
vapaaohjelma-fitness
Aah, tätä tekstiä kirjoittaessa kyllä alkaa perhoset pärisemään vatsanpohjalla ja fiilis nousee niin kovaan iskuun. Viime kevään Arnold Internationalin vaparivideo oli kadonnut YouTuben syövereistä kuin tuhka tuuleen, mutta alkuviikosta Jumpan bongattua tuon viimeisimmän kisasuoritukseni (pienestä perslaskusta huolimatta) juuri julkaistuna toiselta kanavalta, ja sen eteen pyörimään iskettyäni en voinut todeta muuta kuin ”vitsi tää on kyllä siisti laji”.

Uh. Olen puhunut, mutta vain tältä päivältä. ♥

Edellinen juttuni: Kurkistus treeneihini ja treenifilosofiaani videolla

Kommentit (4)
 1. Moikka, kuinka monta kertaa viikossa treenaat?

  1. Piia Pajunen
   21.1.2017, 10:19

   Teen ympäri vuoden neljä salitreeniä viikossa, ja muiden treenien määrä vaihtelee kauden mukaan. Näin kisakauden ulkopuolella en tee ollenkaan aerobista, ja vapaaohjelmapainotteisia treenejä osuu tällä hetkellä 1-2 viikkoon salitreenien päälle. 🙂

 2. Kuinka pitkäksi aikaa ammattilaisena saa jäädä kerralla offille? Entä jos haluaa vaan syödä ja treenata hulluna, niin voiko offilla olla vaikka kolme vuotta putkeen vai tuleeko joku sanomaan että nyt riitti? 😀
  Vai onko ammattilaisena tulot jotenkin sidottu käytännössä pelkästään noihin kisoihin niin, että sen takia on pakko kisata suht säännöllisin väliajoin (ja mitä huonommin pärjää, sitä enemmän)?

  1. Piia Pajunen
   21.1.2017, 10:25

   IFBB Pro Leaguen osallistumisoikeus säilyy, kunhan kisaa minimissään kolmen vuoden välein. Eli periaatteessa saa treenailla ihan rauhassa, jos siltä tuntuu, mutta kolmessa vuodessa tulee raja vastaan. Ei tässä ammattilaisena pääse hirveästi suoraan tuloja kisaamisesta syntymään, eikä kisojen palkintorahoillakaan (jos kärkeen pääsee) liikaa pääse rikastumaan. 😀
   Kisaamisen tiheys riippuu ja roikkuu monista eri asioista, ja niille ei ole yksittäistä tiettyä selitettä. Valmentajan kanssa katsottiin, että nyt teki mulle hyvää keskittyä hetki treenaamiseen ja palautumiseen, ja paukuttaa sitten kunnon rundi lävitse, ja tsekkailla mitä ollaan saatu aikaiseksi ja missä mennään ammattilaispuolen kärkeen suhteutettuna. 🙂

Kommentointi suljettu.