Viikon ruokavinkki: chermoulabroileria ja paahdettuja kasviksia
Moi!
Tämä pohjoisafrikkalainen resepti otettu kirjasta Lähi-idän keittiö. Ruoka oli helppo valmistaa ja maistui herkulliselle. Jos kaipaat lisää hiilihydraatteja, tarjoa lisäksi esim. couscousia, tai kvinoaa (jos noudata gluteenitonta ruokavaliota).
Ainekset (neljälle):
1 sipuli
1 ¼ dl oliiviöljyä
6 rkl sitruunamehua
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa
ripaus suolaa
ripaus pippuria
4 broilerin rintafileetä
1 munakoiso (n. 200 g)
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 laakerinlehteä
200 g vihreitä papuja
1 rkl voita
Valmistus:
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita marinadi: sipulit, öljy, sitruunamehu, paprikajauhe sekä juustokumina ja mausta suolalla ja pippurilla. Taputtele broilerin rintafileet kuiviksi ja kaada puolet marinadista fileille. Anna marinoitua n. 30 min.
Halkaise munakoiso pituussuunnassa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa paprikat neljään osaan ja poista siemenet. Sekoita kasvikset jäljelle jääneeseen marinadiin, lisää laakerinlehdet ja anna marinoitua n. 30 min. (Ja nyt voit tehdä pikaisen 30 min. treenin. ;))
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita rintafileet ja kasvikset pellille ja kypsennä uunin keskitasolla n. 25 min. (Ja tässä vaiheessa ehdit käydä suihkussa.)
Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä sopivan kypsiksi. Kaada siivilään, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta. Sulata hiukan ennen tarjoamista pannussa voita, kääntele papuja siinä ja lämmitä. Annostele broilerinpalat ja kasvikset lautasille.
Mukavaa viikkoa!
Terkuin, Kirsi