Poropizza – herkullinen resepti poron ja pizzan ystäville

Kirjoittaessani viime viikonloppuna kesän Kuusamon reissusta, rupesi tekemään ihan hirveästi mieli reissulla nauttimaani poropizzaa. Söin Pizzeria Rukassa herkullisen pizzan nimeltä Renna di Bosco, joka on suussa sulava yhdistelmä porosalamia, aurajuustoa ja lakkahilloa. Nam! Päätin paistaa samankaltaisen pizzan itse.

Pizza, poro ja aurajuusto – mikä herkku!

Alla oleva resepti onkin siis saanut vaikutteita Pizzeria Rukan pizzasta parin pienen tuunauksen kera. Meillä tarttui sienimetsästä matkaan muutama kantarelli, jotka päätyivät mukaan pizzaan. Sieniä oli sen verran vähän, jotta ei viitsitty pakastaa ja päätettiin hyödyntää ne pizzassa. Kantarellit sopivat pizzaan hyvin, mutta poron ja aurajuuston maut ovat kuitenkin sen verran hallitsevat, että kantarellien hentoinen maku peittyi hieman niiden joukkoon.

Tuunasin myös pizzaan tulevaa hilloa. Ystäväni toi minulle muutama viikko sitten tuliaisiksi tyrnihilloa, ja koska kotoa ei löytynyt alkuperäiseen reseptiin tulevaa lakkahilloa, ajattelin kokeilla tyrnihilloa. Se sopi kokonaisuuteen mainiosti.

Meillä ei mittailla pizzan täytteitä, vaan päälle roiskitaan täytteitä fiiliksen mukaan. Siksi reseptissäkään ei ole mittoja, joten sovella sitä oman maun mukaan.

Poropizza

Tarvikkeet:

  • pizzapohjan tarpeet
    Itse olen käyttänyt jo vuosia Myllyn Parhaan pizzajauhoja, johon lisätään vain hiiva ja vesi.
  • tomaattikastike
    Meillä siihen tulee muutama rkl ketsuppia, saman verran tomaattipyrettä, 2 puristettua valkosipulin kynttä, ripaus mustapippuria, oreganoa, muutama tippa tabascoa, sekä loraus oliiviöljyä.
  • porosalamia
  • aurajuustoa
  • balsamicoa
  • tyrnihilloa (tai lakkahilloa)
  • juustoraastetta

Extrat:

  • sipulia
  • kantarelleja

Valmista pizzapohja pakkauksen reseptin mukaan. Jos laitat pizzaan myös sieniä, kuullota sipulit pannulla, lisää sitten sienet ja paista sieniä, kunnes nesteet ovat haihtuneet pois. Kun pohja on kohonnut, levitä sille tomaattikastike, ja ripottele tomaattikastikkeen päälle juustoraaste. Lisää pizzaan loput täytteet, eli porosalami ja murennettu aurajuusto. Koristele pizza ohuilla balsamico-raidoilla ja pienillä nokareilla hilloa.

Paista pizzaa 250 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Balsamico ja hillo antavat pizzalle herkullisen säväyksen. Mulle maistuu suolaisen ja makean yhdistelmä.

Oisko tässä tulevan viikonlopun herkku? 🙂

Mulla on ollut kiva ja jännä viikko. Ihaninta on ollut se, että musta tuli tällä viikolla neljännen ja viidennen kerran saman päivän aikana täti, kun sisareni sai kaksoset! Olen katsellut kuvia ja videoita supersuloisista kaksosista vähän väliä.

Terkuin, Kirsi

treeni-ja-ravinto reseptit
Kommentit (1)
  1. Kati Cartmell
    7.10.2019, 10:52

    Onnea tädille ja myös siskon perheelle! Siellä on vilinää oikein kunnolla! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *